Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@lenik22 píše:
Ja na tom samozrejme nechci zbohatnout, stacil by mi mesicni zisk kolem dvou az tri tisic. A myslim si, ze kazdy si da alespon jednou za 3 dny neco sladkeho a lepsi neco kvalitniho nezli ty nahrasky z kramu nebo ne?
nevím, já pralinky považuju spíš za sváteční záležitost ono to je docela finančně náročné. píšeš že by ses snažila nehnat cenu na těch 100-250, i kdybys je měla za 80kč za 100g, tak to furt není něco, co by si mohla běžná rodina dovolit každý třetí den, pro čtyřčlennou rodinu v množství min. 150g, aby si aspoň polechtali jazyk. a i ti, co mají peněěz dost, a rádi kvalitu, tak i nebudou kupovat výhradně tvé pralinky, ale občas i kvalitní hořkou čokoládu, a tak. jinak hromada lidí si takové věci nekupuje vůbec, kupuje to jen jako dárek, a sami to jedí, jen když to dostanou jako dárek od někoho, k svátku, narozkám..základem by bylo nabízet hezké dárkové balení..ale můj názor je, že by to nevynášelo, ani ty 2000 ![]()
@Sphynxik píše:
Koukám že jsme ze stejného města
Jee, tak to je fajn. Budete prvni muj zakaznik
@lenik22 píše:
Ja na tom samozrejme nechci zbohatnout, stacil by mi mesicni zisk kolem dvou az tri tisic. A myslim si, ze kazdy si da alespon jednou za 3 dny neco sladkeho a lepsi neco kvalitniho nezli ty nahrasky z kramu nebo ne?
Mohu se zeptat - ty jsi na rodičáku? Protože pokud ne, tak jen měsíční odvody na soc. a zdrav. jsou skoro 4000,– Kč, takže vydělat si 2-3 tisíce je prodělečné.
Mě láká též podnikat, jen v jiném oboru a také bych si vydělala cca 2-3 měs., ale bohužel už nejsem na rodičáku (kde se bere OSVČ jako vedlejší činnost a platí měs. něco kolem 600,– Kč), takže to prostě nejde.
@Evulina píše:
Mohu se zeptat - ty jsi na rodičáku? Protože pokud ne, tak jen měsíční odvody na soc. a zdrav. jsou skoro 4000,– Kč, takže vydělat si 2-3 tisíce je prodělečné.
Mě láká též podnikat, jen v jiném oboru a také bych si vydělala cca 2-3 měs., ale bohužel už nejsem na rodičáku (kde se bere OSVČ jako vedlejší činnost a platí měs. něco kolem 600,– Kč), takže to prostě nejde.
Nn, ja jeste nejsem ani maminkou
. Podnikam pri zamestnani, takze zdrav. a soc. mi plati zamestnavatel ![]()
Zakladatelko, myslím si, že pokud už chce člověk utratit za čokoládu, vyhledá si specializovanou prodejnu. Nápad je zajímavý, ale pokud to už nemáš jako koníček a nejsi v tom zajetá, tak je to dle mého hloupost.
Jak už je tu psáno, když děláš s potravinami, musíš mít na to zařízení, nelze to dělat doma. Moje maminka takto pekla perníčky na zakázku a potom se změnil zákon, párkrát to zkoušela péct tedy v pronajatém prostoru a brzy se na živnost vykašlala. Měla to doma jako koníček, pekla po večer, když jsme my děti spaly apod. Navíc pronájem musela započítat do ceny a lidé už pak raději dávali přednost pouťovým perníkům za pár korun.
Uměla bych si představit, kdyby ses věnovala cukrařině všeobecně, pekla dorty, zákusky a vypracovala by sis klientelu po známých, kteří by si mimo jiné i sem tam objednali čokolády.
@lenik22 píše:
nedávno museli v jednom plzenském nákupním centru zavřít prodejnu s belgickými pralinkami neb jim prostě i při tolika lidu, co tam denně projde, nešly kšefty
natož někde v Litoměřicích nebo kde
Ve městě kde pracuju je cukrárna, kde se vyrábí pralinky, když kupuji dceři výjde mě kus zhruba na 13,–Kč, prodávají je na váhu, cenu za kilo opravdu nevím, jsou vynikající, ale kupuji velmi málo
Raději než doma patlané si koupím ty průmyslově dělané ze sterilního prostředí. I za vyšší cenu.
Za mě kdo má opravdu excelentní pralinky, tak je doncoco. Lepší pralinky jsem opravdu nikdy nejedla. I přes ten velký výběr zůstávám věrná těm v hořké čokoládě, takže opravdu vřele doporučuji.
@Karolinka95 Dívala jsem se na ty cocoboxy a ten obsah je opravdu super.. něco takového by se mi líbilo kolegyni z práce.
@Kikinka01 Ten coco box budu kupovat babičce na Vánoce a vybrala jsem jí ten s těmi oříškovými krémy, protože ty miluje.
Měla jsem možnost tady ten coco box vidět a ty pralinky ochutnat a ten obsah je rozhodně bohatý, ale hlavně ty pralinky to je něco úžasného. Opravdu jsem tak dobré pralinky dloouho neměla.
No nakonec jsem se rozhodla ho pro kolegyni objednat, mám ho už doma a byla to super volba, fakt je moc pěkný, Tamara čokoládu miluje, takže věřím, že bude mít radost.