Domácí škola

466
22.6.10 17:01

domácí škola

Chystáme se na domácí vyučování a tak by mě zajímalo, jestli se tu nenajde někdo s touto zkušeností???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30310
22.6.10 17:45

Na domácí školu se nechystám, ale mohla bych se zeptat, co tě k tomu vedlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
22.6.10 17:56

No já osobní zkušenost nemám, ale učili jsme se o tom ve škole a docela mě to zajímalo :-) Co tě k tomu vede?

• Citovat
  • Upravit
466
22.6.10 19:32

Důvodů máme hned několik. Škola sice není daleko (2km), ale spoje jsou špatné, takže kluci buďto musí chodit pěšky každý den tam i zpět nebo jezdit ráno do školy už na půl sedmou a odpoledne tam trčet v družině i několik hodin.
K tomu se přidaly problémy se školou jako takovou, hlavně s pani ředitelkou. Zasedla si na mladšího syna. Pořád samé stížnosti, že se špatně učí, chodí nepřipravený, je pomalejší a přitom vízo samé 1. A všeobecně se někdy nestačím divit nad metodami výuky.
Další důvod je cestování kvůli práci. Když budeme kluky učit sami, můžeme odjet na delší dobu i do zahraničí. Budeme moct vzít zakázky, které jsme teď odmítali, protože by na ně jeden nestačil.
Takže asi tak nějak :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
22.6.10 21:03

Vedanigo, na Rodině teď jede poměrně dost živá diskuze na toto téma domácí školy
Třeba ti tam někdo pomůže se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
22.6.10 23:29

Ahoj no pokud já vím, tak domácí vzdělávání musí mít určité důvody, nevím, jestli ti to povolí?

• Citovat
  • Upravit
jjelena
22.6.10 23:38

Taky se mi důvody nezdají moc opodstatněné, nevím sice z vlastní zkušenosti, ale z toho, co jsem slyšela. Dojíždění a družinu ti asi neuznají a problémy pramenící z nepřipravenosti apod. asi taky ne. Nevím, jak je to s tím odcestováním, ale nejsou ty rodiny pod nějakým pravidelným dohledem právě z těhle důvodů? Přišlo by mi to logický. A až o to budeš žádat, určitě bych vynechala všechny tyhle spíš rozmary než důvody a zkusila to s něčím vážnějším. Ale jak jsem psala, nemám vlastní zkušenost

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
22.6.10 23:56

Netere a synovec zili v cizine, kde studovali zakladku i stredni skolu a delali jednou rocne, kdy tu byli na dovolene, jen rozdilove zkousky.
Nevim, proc by nekdo, kdo je v cizine, tady mel byt pod dohledem? To snad bylo jeste za bolsevika ne?

• Citovat
  • Upravit
jjelena
23.6.10 07:52

Hanko, já jsem taky studovala v 80. letech v zahraničí a absolvovala zkoušky, ale je rozdíl chodit do školy a učit se doma.

• Citovat
  • Upravit
415
23.6.10 08:49

Vedanigo, odkud jste. V České republice už existuje spousta škol, které bez problémů zapisují domácí školáky, ale vaši místní školu bych patrně nevolila. Pak by to pro vás znamenalo dvakrát za rok dojet někam na zkoušky, což není zase tak těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
23.6.10 09:00

Ještě bych doporučila, přečíst si §40 a 41 školského zákona o individuálním vzdělávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
23.6.10 12:12

Častý pobyt mimo domov v rozsahu v jakém to budeme mít v příštím školním roce my je důvod, který nám už budoucí kmenová škola předběžně schválila. U staršího syna hraje velkou roli i sluchové postižení, které mu v plné třídě nezkrotitelných spolužáků dělá občas problémy. Jinak to ostatní jsou důvody spíš pro nás, proč do toho jít. Patří k nim třeba i to, že budeme moct trávit společně mnohem víc času. Oba kluci se na to těší, že jsme se konečně rozhoupali. Taky myslím, že doma se dá mnohem líp propojit teorie s praxí - např u vlastivědy a podobných předmětů…
Knihomolko jsme z vesničky u Kolína. Naše škola nepřipadá v úvahu, ředitelka rovnou řekla, že je zásadně proti a navíc nemají žádné zkušenosti. Vybrali jsme si pražskou školu, která takhle učí už řadu let a není ani moc daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sebross
23.6.10 13:39

Moje kamaradka brnacka ma takhle deti doma a zadne extra duvody k tomu nemela a ani nemusela uvadet…tim padem si dovolili v klidu odjet i do zahranici na delsi dobu, sebou meli sesity, ktere museli vyplnit a osnovy podle kterych byly deti pak ustne prezkouseny - vse probehlo prave pred tydnem, deti meli vysledky velmi dobre! Pak jsem mela spoluzacky a ty zily s rodici rok v Africe (kvuli otcove zamestnani)a doucovaly se taky doma, vzdy tvrdily, ze jim to nezpusobovalo zadne problemy, rozhodne nezaostavaly za ostatnimi. Ja vidim jediny problem v tom, jak se na to clovek citi (budes umet ucivo detem dostatecne vysvetlit?), pak jsou nutna jakasi pravidla a posledni, lec velice dulezita vec - jak jsou na tom deti (nektere deti potrebuji kolektiv, zvlastni studium apod…).

• Citovat
  • Upravit
JaSe
23.6.10 14:09

Ahoj Vedanigo,
poslala jsem Ti do SZ odkaz na jinou diskuzi na jiném serveru, tam najdeš hodně informací (pokud už ji tedy neznáš :-) .

• Citovat
  • Upravit
466
23.6.10 14:13

sebross díky za uklidnění.
Starší kluk je čtvrťák, vždycky měl vyznamenání, učí se všechno úplně sám (jenom s anglinou mu pomáhám). Ve škole jsou v jedné třídě s páťáky, takže víme zhruba co nás čeká. Mladší půjde do druhý, to si myslím, že není ještě tak těžký učení na vysvětlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin