Vezmou nás ještě do školky?

Anonymní
21.6.10 20:20

Vezmou nás ještě do školky?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s příjetím do školy až po zápisu. U nás ve školce byl zápis už v březnu a v tý době jsme ještě s přítelem nevěděli, že budeme chtít jeho dceru (3 roky) do naší péče, takže v té době jsme to ještě neřešili. Ale teď je to pro nás aktuální - přítel chodí na 3 směny do práce, já v současné době sháním (po studiu VŠ) práci, a proto s ní doma ani jeden nemůžeme být. Aktuální by to bylo tedy až někdy právě od září, kdy se nastupuje do školky. My s přítelem tedy koketujeme, že bysme se začali snažit o miminko a byla bych doma, zatím budu ještě rok vedená jako studentka, takže by případně malá mohla být se mnou doma, ale zase na druhou stranu nám jde i o to, aby byla v kontaktu s jinýma dětma, něco se naučila, aby se ve školce trochu vyžila, užila si to a nebyla pořád jen doma nebo s náma někde venku.

No a pak je tu další problém, Barča je docela samostatná - v hraní, sama si dojde na záchod (poslední dobou se zvládne i sama utřít po velký), sama si čistí zoubky, umí se sama umýt… ale problém je docela s mluvením (její matka se jí moc nevěnuje, moje mamima mi říká, že je to individuální, že se rozmluví, já, když jí tu máme, se jí snažím učit mluvit a docela nám to jde), se spaním (usne jedině u pohádek, který by nejraději chtěla pouštět celý den - takhle s ní totiž její máma tráví dny… :evil: ) a docela i s jídlem (sladký by jedla pořád, ale normální jídlo jedině z donucením). Já se snažím jak můžu, chci zavést doma odpolední spaní, večer čtení pohádek z knížek, aby si rozšířila slovní zásobu, s tím jídlem se taky snažím. Jenže my jí zatím máme jen jednou za 14 dní na víkend a celých 14 dní jí má její máma, která se jí zase nevěnuje, takže si připadám občas jak u blbých, o něco se snažím, přijede za 14 dní a zase jí to pomalu musím učit znova…

Takže opravdu nevím, jestli nám jí vezmou a chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost hlavně s tím přijetím do školky po zápisu.

Omlouvám se za anonymitu, ale člověk nikdy neví, kdo to čte a nás ještě čeká rozvod a svěření do přítelovo péče… takže nám nechci dělat zbytečný problémy s… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ave
837
21.6.10 20:29

Tak vzhledem k tomu, že školky jsou ve většině měst totálně narvané, obávám se, že máš smůlu. Jedině zajít do školky osobně a pokud se jim uvolní nějaké místo (někdo se odstěhuje), tak děti přijímají. Ale většinou se dá přednost dítěti známé, známého. Také doporučuji naznačit, že se byste se rádi sponzorsky podíleli na nákupu nějaké hračky, či jiné potřebné věci. Bohužel tak to teď chodí, vím o čem mluvím. Z druhé strany, pokud bydlíte někde na menší vesnici, tak tam jsou většinou rádi za každé přihlášené dítě a berou kdykoliv v průběhu roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
21.6.10 20:38

Ahoj,
tak my to štěstí měli! A taky ve školce, která je jinak plná.
Matýsek je listopadovej, takže jsem si nedělala šance, ale pak mi kamarádka někdy o prázdninách řekla, že se jim povedlo zapsat dítě do školky, tak ať zkusím třeba napsat email, jestli se náhodou někde neuvolnilo místo.
Moc šancí jsem tomu nedávala, byla jsem nevíc na MD s druhým, ale nakonec jsem až koncem srpna! napsala do tří školek v okolí a čekala.
Ze dvou se nikdo neozval a z jedné ano! Že prý jedno místo mají, protože se během prázdnin jeden chlapeček odhlásil. Akorát byla podmínka celodenní návštěvy, což mi vůbec nevadilo. A šlo to i bez sponzora :mrgreen:
Takže Mates nakonec nastoupil v necelých třech letech a zvládl to dobře. Dokonce do té doby mluvil velmi málo a ve školce se konečně krásně rozmluvil.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
21.6.10 21:17

My jsem na tom byli podobně jako meduza. Akorát s tím rozdílem, že nám padlo stěhování do jiného města, tak jsem narychlo sháněla školku u nás. Volala jsem v úterý ráno, odpoledne a ve středu už šel Adík do školky. A také bez sponzorského daru. Někde to holt jde, jinde ne. Záleží na spoustě věcí. Držím palce :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.10 21:20

A nemyslíš, že je to trošku předčasné shánět školku, když ještě ani nevíš, jestli soud svěří dítě otci. V naší republice spíš svěřují matkám :wink: pokud zrovna nejsou alkoholičky, feťačky, psych.nemocné. Navíc já v roli nevl.matky bych se o biolog.matce takhle nevyjadřovala a nepodkopávala její autoritu a činy. Není to fér a holčička z toho bude mít v hlavě jenom zmatek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.10 22:06

Děkuji moc za rady, snad nám to vyjde a malou do školky vezmou.

Anonymní píše:
A nemyslíš, že je to trošku předčasné shánět školku, když ještě ani nevíš, jestli soud svěří dítě otci. V naší republice spíš svěřují matkám :wink: pokud zrovna nejsou alkoholičky, feťačky, psych.nemocné. Navíc já v roli nevl.matky bych se o biolog.matce takhle nevyjadřovala a nepodkopávala její autoritu a činy. Není to fér a holčička z toho bude mít v hlavě jenom zmatek.

Výchova a výživa už je upravená, malá byla na základě dohody svěřena matce a přítel platí výživné. V současné době matka souhlasí se svěřením do péče otce, takže pořádně není co řešit, navíc k ní nechce ani malá, sama od sebe to začala říkat, aniž bysme my dva malý něco říkali, ani se před ní o její matce nebavíme. Vždy když někam jedeme autem, tak řve, že nechce k mámě a musíme jí uklidňovat, že jí neodvážíme a když už jí fakt odvážíme, tak je to hrůza, jezdíme víc jak 50km a tak většinou v autě naštěstí usne, ale pak když si jí bere, tak nasadí úplnej hysterák a odmítá vystoupit z auta. Malou nám dává ve špinavých věcech, navíc většinou je samá modřina a asi před měsícem dokonce měla obtisk ruky na tváři a její matka nám tvrdila, že upadla… A to je malá moc hodná, vůbec nezlobí, je to poklad. No, škoda mluvit…

• Citovat
  • Upravit
21573
22.6.10 09:33

zakladatelko, teda to je hodně smutný příběh, ale je super, že malá má vás :-) zkus si předběžně obvolat nebo obejít školky v okolí a uvidíš, jak to bude vypadat. problém je, že ji ještě v péči nemáte, ale předpokládám, že když vysvětlíš situaci, tak se někde místo najde. jen doporučuji udělat to do konce měsíce, protože přes prázdniny tam budeš hlř někoho shánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyzt
22.6.10 23:12

Nech to na září, teď ti stejně nikdo nic neřekne, všude je plno, tedy aspoň pokud já vím. Ale v září třeba někdo odpadne, nenastoupí, otěhotní a podobně. Jinak držím pěsti, co na to říct? Snad to není tak strašné, jak jsi to tu popsala!

• Citovat
  • Upravit
1
18.5.12 18:56

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli někdo z Vás neví jak to je, když mám 4 -letou mateřskou,chci ji ukončít, kvůli tomu, že jsem si našla práci,ale dítě mi nevzali do MŠ :-( když mám práci,přece by mi dítě vzít měli,navíc jsem ,,místní,, :) Vlastně jsem paní ředitelce dost důrazně říkala, že si hledám práci..Bohužel jsem si ji našla až po zápisu,byla jsem to paní ředitelce oznámit,ale tu to očividně nezajímalo, vzala radši děti maminkám, které budou doma ještě 3 roky s druhým dítětem.. Což nechápu..Děkuji za odpověd:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
18.5.12 19:10
@Eliss2026 píše:
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli někdo z Vás neví jak to je, když mám 4 -letou mateřskou,chci ji ukončít, kvůli tomu, že jsem si našla práci,ale dítě mi nevzali do MŠ :-( když mám práci,přece by mi dítě vzít měli,navíc jsem ,,místní,, :) Vlastně jsem paní ředitelce dost důrazně říkala, že si hledám práci..Bohužel jsem si ji našla až po zápisu,byla jsem to paní ředitelce oznámit,ale tu to očividně nezajímalo, vzala radši děti maminkám, které budou doma ještě 3 roky s druhým dítětem.. Což nechápu..Děkuji za odpověd:)

Bohužel je to tak jak píšeš, ředitelka přeci nemůže najednou někomu říct, že ho nevezme, když už je přijatý. Takže to budeš muset řešit jinak, babičky, soukromá školka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
18.5.12 19:20

presne jak pise Temaho, pani reditelka prece nemuze nekomu kdo je prijat rict, ze ted uz neni.
Ale ja si zavolala do skolky na konci srpna pani reditelka malou ihned vzala s tim, ze nekteri se odstehovali, nekteri nenastoupi atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
18.5.12 19:22
@Taminka píše:
presne jak pise Temaho, pani reditelka prece nemuze nekomu kdo je prijat rict, ze ted uz neni.
Ale ja si zavolala do skolky na konci srpna pani reditelka malou ihned vzala s tim, ze nekteri se odstehovali, nekteri nenastoupi atd..

Pravda, málem bych zapomněla. Spoustu dětí nakonec nenastoupí a když neplatí udržovací poplatek a neozývají se, tak je může ředitelka vyřadit. Tak si řekni, at si tě zapíše jako „náhradníka“ to by mělo jít. A když nebude přístupná, tak zkusit stejný postup v jiné školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
18.5.12 20:05
@Eliss2026 píše:

Nevím, co na tom nechápeš 8o Termín zápisu byl jasně daný a k tomu datu se přijímal určitý počet dětí. Že u Tebe se teď zrovna něco změnilo, to samozřejmě nikoho nezajímá, proč taky? 8o Rozhodným dnem byl termín zápisu. To by teď ředitelka měla některé přijaté dítě vyhodit a místo něho přijmout Tvou dceru? Nebo jak sis to představovala…? 8o

Obvolávej si školky a zkoušej, třeba se někde místo uvolní. Když ne, budeš muset počkat do dalšího přijímacího termínu a mezitím si hlídání zajistit jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
18.5.12 20:25

jj jak píší holky.
a ještě bych se chovala k ředitelce slušně, nevyhrožovala a tak…ona si pak třeba dá snahu když se místo uvolní, a vzpomene na tvé dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.5.12 19:45

Školka není hlídací zařízení a to, jestli máš, nebo nemáš práci, ředitelku opravdu zajímat nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin