Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dcera dělala sněžítko ve škole, dávali glycerín a krásně to funguje…
Kamarádka vyrabela s vodou a glycerinem. Smes pokus omyl viz http://ctyrmatka.blogspot.com/…nezitka.html?m=1
S glycerinem to funguje krasne, on prave spomaluje ty trpytky. Kde jsi koupila lahev glycerinu? Ja sehnala na zkousku v lekarne a to by se clovek nedoplatil…
Já vyráběla loni sněžítko a dávala, jsem tam glycerin, aby ty třpytky padali hezky pomalu ( jako sníh). Ale podle toho co píšeš, mi přijde spíš, že jsou ty třpytky moc lehké a proto plavou na hladině. Ale to je jen můj odhad, tak bych zkusila jiné třpytky, třeba to pomůže ![]()
Manzel vymyslel, ze pridame sol (sul). A krasne to funguje. Ale uz si nepamatam pomer. Skuste to. Je to lacne ![]()
Třpytky mám velký, malý i úplně jemňoučký a plavou všechny
… nevím , kde bych jiný a hlavně jaký koupila.
@bibie Glycerin mi u nas v lekarne nabidli 100ml za 75 kc, 200 ml za 110… takže za litr odhaduju kolem 300 až 400… mám fakt pidi skleničky, takže to mám v pohodě na 70 dětí s přehledem a to nejsou tak strašný náklady když se to rozpočte.
Spíš na co třeba jinýho tvořivýho využít ten glycerin, kdybych ho na tohle nevyužila ![]()
@czaky já bych řekla, že ten glycerin naruší hladinu a pak ti třpytky neplavou, ale rozptýlí se všude. Je to jako když děláš roztok na,, lovení mušek", když dáš vodu s octem, napijou se a uletí a když přidáš kapku jaru, naruší prostředí a muška se utopí. ![]()
@czaky glycerin pak pridavaji do domacich bublifuku myslim, aby se ty bubliny hezky tahli a hned nepraskli
Holky a vi někdo prosím jaky poměr (vida/glycerin), chtěla bych to do senzorickych lahvicek 😃 🙏
Uvádí se 2/3 glycerinu na 1/3 vody..tak jestli to tak funguje ![]()
Holky, nezkoušel někdo místo glycerínu olej - dětský nebo jakýkoliv jiný průhledný?
@Salorka píše: Více
Glycerin je ale rozpustný ve vodě, jen zvyšuje viskozitu. Dětský olej ve vodě nerozpustíš ![]()