Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zkuste se poptat na Facebooku ve skupině Domácí a komunitní vzdělávání, tam někteří rodiče občas někoho hledají.
Nicméně s tímto naziranim na domácí výuku a obecně se obávám, že si vás rodiče/žáci nevyberou. Většinou rodiče nechávají děti doma právě kvůli jinému přístupu. Máte třeba zkušenosti s alternativními směry? Jste tomuto otevřená? Zní mi to, že ne, ale tak je to pár vět, můžu se mýlit
. Zkusila bych výše jmenovanou skupinu nebo bývají domskolacke skupiny i v jednotlivých oblastech.
To jsi byla vždy zástup za mateřskou? Že zase musíš končit koncem roku? ![]()
A nezvažovala jste doučování slabších žáků nebo přípravu na zkoušky na střední školu?
Dala bych inzerát do místních radničních novin.
Hodně štěstí
Odkud jste?
Komunitní skupiny shání průvodce, zkusila bych se poptat v okolí, zda něco není takového i u vás.
Dobrý večer,
jsem mladá učitelka s pár lety poměrně různorodé praxe (2× ZŠ, kde jsem učila celkem asi 8 předmětů, SŠ). S koncem školního roku mi končí také má smlouva, a tak se začínám poohlížet po dalším místě. Prioritou je pro mě místo na další škole, ale v našem okolí je to celkem bída, a tak zvažuji i další možnosti.
Chtěla bych se zeptat, zda znáte někoho, kdo své dítě učí / nechává učit doma. Pokud ano, dělají to vždy sami rodiče, nebo znáte i případ, kde by za dítětem docházel učitel? Případně neznáte nějakou komunitu např. na FB, kde by se dali zájemci o domácí výuku (třeba jen občasnou) najít?
Upřímně, sama jsem pro tuto formu vzdělávání jen v ojedinělých případech - např. při závažnějších zdravotních problémech a podobně, jinak považuji za důležité navštěvování běžné školy. Ale kdybych našla rodinu, která výuku opravdu potřebuje, ráda bych se procesu zúčastnila.
Děkuji za případné rady.