Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Walda2000 píše:
Je tam hospoda, kostel, MŠ, ZŠ do páté třídy, 2km pak ZŠ do 9.té třídy, doktoři, zubař, pediatr, nějaké kroužky apod. 2km vedle taky dvě restaurace, 13km hypermarket. Do Brna autobus co 30 minut, na hlavní nádraží asi 30 minut cesty i přestupem, alternativně vlak. Bude to řada nových domků (cca 20) těsně vedle staré zástavby. Na zastávku autobusu 150m, škola 350m. Jedni rodiče jsou v Brně a druzí 100km. Domek by byl malinký, přízemní 4+kk - rodiče mají velký a je to opruz na údržbu. Zahrada kolem jen tráva, je to rovina (žádné zídky, svahy apod,), takže údržba jen posekat. Rodin s dětmi tam bude asi dost.
Hele postav barak, a kdyz nebudete sppkojeni, tak ho muzes prodat a jit za ty penize dp bytu.
Za mě je to hlavně o tom, jestli se vám chce dojíždět z domku do školy, práce, prostě všude. Pracovat kolem domku.
Pohodlnější je rozhodně byt. Na chalupu se můžete jezdit rekreovat, jak jsi sám napsal.
Nestavěla bych, je to strašně práce a starostí, znám to dobře.
Pokud je to až takto vybavená „vesnice“, tak bych do toho šla. Bydlení v bytě za mě bylo super za svobodna, v centru, všechno po ruce, chodila jsem se tam v podstatě jen vyspat. S dětma si to vůbec nedovedu představit, jsem teď ráda za dům se zahradou. Děti tráví maximum času venku, máme tu malé dětské hřiště, pískoviště, bazén..takže se zabaví
Na druhou stranu je ale fakt, že s vrstevníky už je to horší a denně v dětském kolektivu (když nepočítám staršího školku) nejsou.
A co se týče chalupy - kolem domku je tolik práce, že na další chalupu už bychom rozhodně nejezdili
Já vám napíšu pohled své neteře. Strašně se bránila baráku, je to holka z paneláku, bála se ztráty pohodlí atd. Teď říká, že by neměnila a že byla blbá, když se tak dlouho bránila.
Ale je to barák v Praze, klidná čtvrť, ale vybavenost 100%, dokonce se dá dojít i pěšky na metro, ale je to teda delší procházka. Takže tak.
Když jsme bydleli v paneláku, jezdili jsme na chalupu. Chalupu i byt jsme prodali a postavili domek. Chalupa by teď stejně byla nadbytečná, jenom práce navíc. Přijde mi, že barák a chalupa zároveň je moc.
Já bych vycházela z toho, že bych se nikdy nezbavila pozemku proto, abych prašule nacpala do paneláku. Takže za mě rozhodování jednoduché
![]()