Existuje v ČR domluvené manželství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.2.26 14:25

Neblbni, je ti 23, za pár let může být vše jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4176
16.2.26 14:32

Ve 23? Spíš vyhledej psychologickou pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3117
16.2.26 14:42
@arinecka píše: Více

Takhle ale domluvene manzelstvi fungovat nema, to je jeho zmrsena verze. Ja jsem mela taky takovou predstavu, zname jen tyhle pripady, jeste okorenene hnusem typu 12leta divenka v zasade prodana nejakemu staremu slizakovi. To uz je ale manzelstvi vynucene, ne domluvene, jak ma byt spravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
16.2.26 14:47

Nooo, domluvené, jakože někým jiným dohodnuté manželství osobně neznám. Ale znám manželství z rozumu. Ona moje bývalá kamarádka, on soused z ulice, který stál o mne, já o něj ne. Pak začal usilovat o onu kamarádku, ale jí se nezdál dost cool a já jsem pak začala chodit se svým budoucím manželem a když ona viděla, že jo, že se nerozejdeme, tak šup za ním, aby nezůstala na ocet, poněvadž pak už žádná její kamarádka svobodná nebyla, tak šla za ním. Jsou spolu dosud, mají dvě děti a manželství je to šťastné. On je totiž velice hodný a šikovný člověk, nepije, nekouří, dokáže vydělat peníze, nikdy by ji nepodvedl a práce mu pod rukama jen hraje. Mno, zaváhala jsem. Takže i takové manželství tzv. z rozumu může fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
16.2.26 14:47

Ani ve 32 letech, jako svobodnou a bezdětnou mě taková blbost nenapadla. Jsme v 21.století, nepotřebuješ svou hodnotu podmiňovat partnerem nebo děckama. Žij tak, abys byla šťastná a spokojená sama se sebou, buduj si nezávislý život a pokud přijde ten pravý, fajn. Ale spokojeně žít múžeš i bez toho. Proč se hnát do neštěstí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3117
16.2.26 14:48

Jinak nevim, v CR asi mimo sekty apod ne, ale pokud to chces zkusit podle „spravnych“ pravidel, pozadej rodice, by ti ve svem okruhu znamych nasli vhodneho „kandidata,“ se kterym budete sdilet podobne zivotni hodnoty a nastaveni, pak s nim chvili randi a uvidis, zda si sednete. Par ucastniku takovych vztahu jsem potkala (mimo CR) a doporucuji to (oni, ne ja:lol: )
Hele, u nas je to divne ale podivej se do diskusi, kam to kolikrat vede ve vztazich z „ciste lasky“ (aka v hormonalni bouri)
Nicmene…ve 23 mas fakt cas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
16.2.26 15:03
@Dani65 píše: Více

To je pravda, taky mám vlastně takové kamarády. Poznala jsem je až po svatbě. Svým způsobem na sebe zbyli, ale měli podobné problémy, podobné priority, kde jednomu něco chybělo, tam druhému ne, věkově nejvyšší čas na děti a oba je moc chtěli… Jsou spokojení, funguje jim to už přes 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4161
16.2.26 15:24

Ja chapu, ze bys chtela mit sama dite, nechtela bys byt bezdetna. Ale na co proboha manzela? Domluvenyho? To snad radsi budu sama i s ditetem. Nejak uplne mimo moje chapani. Mas neodolatelnou touhu nekomu varit, prat a delat poskoka? Protoze co jineho by to bylo ve vztahu bez lasky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.26 15:28

A kdo by ti to jako domlouval? 8o
Tak řekni rodičům, ať ti seženou ženicha a domluví ti to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
16.2.26 15:31

Nevím jestli existuje ještě dnes domluvené manželství, ale minimálně koncem 90. let to v romské komunitě, ve vyšších kruzích, nebylo až tak neobvyklé. Jestli už se holky více emancipovaly netuším.

Co se týká vaší situace, jste ještě docela mladá, není důvod panikařit, on ještě někdo přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
16.2.26 16:34

@Chiruna25 Ja chodim a Jehovistou skoro rok. :D. Nejsem Jehovistka, jsem absolutni neznaboh. Nikdo nas do svatby netlaci. Normalne spolu fungujeme jako normalni par se vsim vsudy. Jeho rodice jsou Jehovisti. Normalne s nima vychazim a kupodivu mi nikdo nic netlaci. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
16.2.26 16:53
@Týnuška95 píše: Více

Tak asi jak kdo a jak kde :nevim: Tahle moje známá se vzepřela rodině, že si najde někoho sama, ale protože se jí to dle jejich názoru nedařilo dost dlouho, tak se nakonec nechala dotlačit do nějakého domluveného týpka. Nejprve z toho byla nešťastná, ale asi jim to asi klape, takže dobrý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35048
16.2.26 17:26
@Beruska999999 píše: Více

Tak jasně, domluvené znamená, že se dva prostě shodnou že se vezmou a založej spolu rodinu, ale není v tom žádná láska, žádný city, prostě jen rozum. Výhodné by to mělo být pro obě strany. Vynucené manželství je hnus, vůbec nechápu ty rodiče, že opravdu dají jak píšeš 12ti letou holčinu třeba čtyřicátníkovi. Nebo i zletilou, ale nikdo se jí na nic neptá a prostě musí. Hodně žen prožije život podle představ ostatních. Šílený. My to nemůžem asi ani pochopit, nejsme v tomhle vychovaný. Naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25004
16.2.26 17:27

Měla bys zapracovat na svém sebevědomí, holka. Je ti JEN 23!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35048
16.2.26 17:29
@Týnuška95 píše: Více

Tak tobě ani nemůže že jo. Jak to máte se sexem? Opravdu až po svatbě? Nebo to partner beřeší? Vím že u Jehovistů je sex před svatbou přísně zakázán a trestán. Nevím tedy jak se to hlídá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí