Existuje v ČR domluvené manželství?

Anonymní
16.2.26 11:08

Domluvené manželství

Ahoj všem,
Prosím o anonym
Nechci soudit, jen se ptám, jestli existuje v ČR něco takového. Prostě když člověk rezignuje na lásku, ale chce nějak pokračovat v rodu/rodinně případně jestli s tím máte nějaké zkušenosti. Začínám být zoufalá, je mi sice 23, ale nějak na todle nevěřím, na lásku a svatbu z pásky. Vždy mi vše ztroskotalo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.2.26 11:21

Ve 23 letech? 8o
Jinak k dotazu, moje exspolužačkase se na studích domluvila s exspolužákem, že pokud si ani jeden do určitého věku nikoho nenajdou, tak se vezmou. No naštěstí (dle jejích pozdějších slov) si on těsně před tou věkovou hranicí pořídil ženu a dítě :lol: Ona pár let na to vážnou známost, která trvá dodneška.

• Citovat
  • Upravit
1522
16.2.26 11:23
@Anonymní píše: Více

Takové myšlenky bych měla až ve 45. Jsi mladá. Máš spoustu času potkat kluka, vdát se a mít děti. Sňatky z rozumu málokdy fungovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
16.2.26 11:26

Určitě existuje. Mezi určitými etniky a náboženskými skupinami.

Myslím, že ve 23 letech je ještě brzy o takovém pořízení následníka trůnu uvažovat. Ale jakožto člověk, který je méně emotivní a víc pragmatický, vidím na těch domluvených sňatcích i pozitiva. :) Věřím ale, že nic takového nepotřebuješ, jen trochu času navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34995
16.2.26 11:31

Neblázni, je ti 23, tak jaká rezignace na lásku? Prostě jsi jěště nepotkala toho pravého.
Jinak teda za sebe můžu říct, že bych na domluvené manželství nikdy nepřistoupila. Žít s chlapem, ke ketrému bych nic necítila, mít s ním sex, řešit starosti atd. Ne, to bych byla radši sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.26 11:39

Spolužačka ze byla v jisté sektě v 18 jí provdali, byla to domluvená svatba, štastná nebyla ale jak to později dopadlo nevím

• Citovat
  • Upravit
259
16.2.26 11:53

Jj, taky mám takovou známou, jehovisti to byli, tak může zakladatelka zkusit toto, pokud se ztotožní s jejich pravidly :lol:

Jinak zakladatelko, já jsem ve svých 23 letech svého současného manžela ještě ani neznala, nepanikař. A to říkám jako člověk, který není konvenčně atraktivní ani hubený a dokonce nemá na kontě miliony - a stejně se někdo našel! Ale chápu, taky jsem si v tom věku myslela, že zůstanu na ocet, akorát já to tenkrát vnímala jako dobrou věc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15712
16.2.26 11:58

A kdo vy ti to manželství měl domluvit a zařídit? Mozna v nějakých sektách to existuje, ale tam zřejmě nepatříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34995
16.2.26 12:20

Tohle je strašný, chudák holka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.26 12:31
@arinecka píše: Více

byla to škoda byla talentovaná, zakázali jí studovat na vs

• Citovat
  • Upravit
9992
16.2.26 12:35

Co by sis od podobného svazku slibovala? Zajištění? Dítě? Kdo by měl být potenciální ženich? Kde by se vzal?
Já si myslím, že pokud do toho jdou oba s jasnými představami, tak svazek založený na domluvě a vzájemném respektu může fungovat mnohem lépe než ten z veliké zamilovanosti, kde se ti dva nerespektují a nemají k sobě vzájemnou úctu. A že takových je.
Nejlepší je ovšem. obojí zkombinovat, jak lásku, tak tu úctu. A ty jsi mladinká, takže určitě máš šanci někoho takového potkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34995
16.2.26 13:14

Sileny. Treba se nakonec vzeprela a zije lepsi zivot. I kdyz spise asi ne, byla v tom vychovana :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5129
16.2.26 13:52

Tak existuje určitě, ale někdo tě musí s někým seznámit. Nebo jak si to představuješ? Pokud ti nejde vyloženě o nějaký určitý typ mužů a na vztah nespěcháš, tak máš ještě spoustu času někoho sama potkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
16.2.26 13:56

Mozna nejaky gay, co potrebuje kryti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108849
16.2.26 14:22

Říká se tomu vztah z rozumu a existuje jich určitě mnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí