Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ve 23 letech? ![]()
Jinak k dotazu, moje exspolužačkase se na studích domluvila s exspolužákem, že pokud si ani jeden do určitého věku nikoho nenajdou, tak se vezmou. No naštěstí (dle jejích pozdějších slov) si on těsně před tou věkovou hranicí pořídil ženu a dítě
Ona pár let na to vážnou známost, která trvá dodneška.
@Anonymní píše: Více
Takové myšlenky bych měla až ve 45. Jsi mladá. Máš spoustu času potkat kluka, vdát se a mít děti. Sňatky z rozumu málokdy fungovaly.
Určitě existuje. Mezi určitými etniky a náboženskými skupinami.
Myslím, že ve 23 letech je ještě brzy o takovém pořízení následníka trůnu uvažovat. Ale jakožto člověk, který je méně emotivní a víc pragmatický, vidím na těch domluvených sňatcích i pozitiva.
Věřím ale, že nic takového nepotřebuješ, jen trochu času navíc.
Neblázni, je ti 23, tak jaká rezignace na lásku? Prostě jsi jěště nepotkala toho pravého.
Jinak teda za sebe můžu říct, že bych na domluvené manželství nikdy nepřistoupila. Žít s chlapem, ke ketrému bych nic necítila, mít s ním sex, řešit starosti atd. Ne, to bych byla radši sama.
Spolužačka ze byla v jisté sektě v 18 jí provdali, byla to domluvená svatba, štastná nebyla ale jak to později dopadlo nevím
Jj, taky mám takovou známou, jehovisti to byli, tak může zakladatelka zkusit toto, pokud se ztotožní s jejich pravidly ![]()
Jinak zakladatelko, já jsem ve svých 23 letech svého současného manžela ještě ani neznala, nepanikař. A to říkám jako člověk, který není konvenčně atraktivní ani hubený a dokonce nemá na kontě miliony - a stejně se někdo našel! Ale chápu, taky jsem si v tom věku myslela, že zůstanu na ocet, akorát já to tenkrát vnímala jako dobrou věc ![]()
A kdo vy ti to manželství měl domluvit a zařídit? Mozna v nějakých sektách to existuje, ale tam zřejmě nepatříš.
@arinecka píše: Více
byla to škoda byla talentovaná, zakázali jí studovat na vs
Co by sis od podobného svazku slibovala? Zajištění? Dítě? Kdo by měl být potenciální ženich? Kde by se vzal?
Já si myslím, že pokud do toho jdou oba s jasnými představami, tak svazek založený na domluvě a vzájemném respektu může fungovat mnohem lépe než ten z veliké zamilovanosti, kde se ti dva nerespektují a nemají k sobě vzájemnou úctu. A že takových je.
Nejlepší je ovšem. obojí zkombinovat, jak lásku, tak tu úctu. A ty jsi mladinká, takže určitě máš šanci někoho takového potkat.
Sileny. Treba se nakonec vzeprela a zije lepsi zivot. I kdyz spise asi ne, byla v tom vychovana ![]()
Tak existuje určitě, ale někdo tě musí s někým seznámit. Nebo jak si to představuješ? Pokud ti nejde vyloženě o nějaký určitý typ mužů a na vztah nespěcháš, tak máš ještě spoustu času někoho sama potkat.
Ahoj všem,
Prosím o anonym
Nechci soudit, jen se ptám, jestli existuje v ČR něco takového. Prostě když člověk rezignuje na lásku, ale chce nějak pokračovat v rodu/rodinně případně jestli s tím máte nějaké zkušenosti. Začínám být zoufalá, je mi sice 23, ale nějak na todle nevěřím, na lásku a svatbu z pásky. Vždy mi vše ztroskotalo.