Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zalezi jestli jsi “ockovaci” nebo “neockovaci” typ maminky, a to nemyslim nijak zle. Ja bych dala, podle me druha vakcina nemuze mit horsi NU nez prvni a k cemu Ti ted bude, ze nechas ockovani propadnout? Abys to pripadne v budoucnu platila decku znovu? Jsou i zeme, kam kdyby jednou chtelo jit studovat, tak to bez teto vakciny nelze (UK napriklad)… jo a k tomuto ockovani se preventivne doporucuje podavat 2× paralen (po aplikaci a pak jeste jednou) ![]()
Horečku po očkování nepovažuju za nějakou šílenou reakci, pokud klesla po podání léku a netrvala dlouho (několik dní). Takže pro mě by to nebyl důvod nepokračovat. A nám teda doktorka doporučovala u Bexsera dát preventivně paracetamol hned po očkování a pak ještě večer.
@Helca83 děkuji za reakci, mám na to stejný názor jen jsem to asi potřebovala slyšet i od nekoho jiného ![]()
@Lendeš ano teplota byla jen v noci ráno už bez teploty po podání paralen čípku.
@Anonymní píše:
@Helca83 děkuji za reakci, mám na to stejný názor jen jsem to asi potřebovala slyšet i od nekoho jiného
Neni zac, moje dcerka po tom mela docela hnusnou bouli na noze, uz jsem to tu nekde psala… ale po 2 mesicich od ockovani je boule pryc a kdyz uz jsem dala jednu davku, dam i dalsi, bexsero chrani cely zivot. Tak si drzme palce at deti zvladaji druhe kolo lip ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, mám dotaz. Ve 4 měsících nás doktorka ukecala na očkování bexera. Malá dostala první vakcínu a měla v noci vysokou horečku, pak jsem se dočetla, že děti bexero špatně snáší. Teď nás čeká druhá dávka, ale mám dilema jestli v očkování dále pokračovat. Co myslíte?
U nas prvni davka priserna, tri dny se ani neposadil, jen rval. Take jsem hodne vahala a druha davka byla uplne bez reakce.
@Helca83 můžu poprosit nějaký odkaz na informace, že Bexsero chrání celý život? Děkuji ![]()
Jestli uz si s ockovanim zacala, urcite bych to dokoncila. Dcera mela po prvni davce 40 horecky v pul roce. Po druhe davce mela taky horecky, ale uz mirnejsi..
Holky děkuji moc za odpovědi, doufám že na druhou dávku už nebude taková reakce 🙏 např. První hexa bez reakce a u druhé měla teplotu v noci. Tak snad to prcek zvládne. Právě jsem si říkala, že když už dostala tu první tak by byla asi blbost se teď na to vykašlat…
@Mandarines Usuzuju na to z toho, ze se nemusi opakovat jako Nimenrix, kde se to vyslovene uvadi. Zloutenka je taky aspon na 20 let nebo i dele a nemusi se preockovavat jako treba Nimenrix nebo klistovka…
My měli dát preventivně čípek po očkování, a druhý za 8 hodin. Dcera bez horečky.
Dceři jsem nechala první dávku naočkovat ve 4,5 měsících. Takže nás čekalo schéma 3+1. Reakce měla hrozný až šílený. Po každý další dávce byla reakce horší než ta předtím. Bylo to cca před rokem, kdy jsme si za každou dávku platili (a nechali za to pěkný prachy). I tak jsem to celý nechala doockovat, protože ta reakce je pořád „nic“ oproti tomu, kdyby meningokoka opravdu chytla…
Tak píšu info, malá zvládla bez reakce
tak nejspíš ta první vakcína je větší driak…
Ahojky, mám dotaz. Ve 4 měsících nás doktorka ukecala na očkování bexera. Malá dostala první vakcínu a měla v noci vysokou horečku, pak jsem se dočetla, že děti bexero špatně snáší. Teď nás čeká druhá dávka, ale mám dilema jestli v očkování dále pokračovat. Co myslíte?