Dopis s červeným pruhem

2673
13.2.13 13:26

Dopis s červeným pruhem

:mavam: mám prý na poště dopis červeným pruhem, kdyby byl od soudu bude u toho poučení co tam poštačka odtrhne adresa soudu? čekám totiž dopis od soudu, ale je tam jen poučení že se má vyzvednout do 10 dní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9034
13.2.13 13:28

Měla bys tam nahoře, nad tím odtržením, kde to bylo perforované, jak si pošťačka odtrhla ten plandací lístek, mít adresu odeslání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
13.2.13 13:35

Podle mě a mé zkušenosti z práce v advokátní kanceláři dopisy ze soudu chodí se zeleným pruhem. obálku s červeným pruhem jde normálně koupit na poště a posílá se aby odesílatel věděl, že si adresát poštu opravdu převzal, což stvrdí svým podpisem. takže dopis s červeným pruhem může odkudkoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
13.2.13 13:45

Mě teda přišel s červeným pruhem od policie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.2.13 13:48

No tak uvidíme no, píšou tam že se mám dodržovat nějaký správní řád nebo co, a že po 10 dnech to hoděj do schránky, tak mám asi nějakou pokutu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
13.2.13 13:52

Obálka s modrým pruhem je většinou nositelem méně závažných sdělení spíše informačního charakteru, například od ministerstva vnitra nebo ministerstva financí. Obálky s červeným pruhem často obsahují sdělení, kterým by měl adresát věnovat patřičnou pozornost. Může se jednat o upozornění na různé nedoplatky nebo vzniklé závazky. V obálkách se zeleným pruhem mohou být doručovány mimo jiné soudní výzvy a jiná rozhodnutí soudu. Nové jsou s fialovým pruhem. V nich pošta s mandátem od věřitele v rámci služby pod názvem Dluhové inkaso obyvatelstva (DINO) rozesílá dlužníkům zásilky, kde je upozorní, jakou částku komu dluží, a nabízí jim řešení problému na svých pobočkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
13.2.13 14:07
@Liduš88 píše:
No tak uvidíme no, píšou tam že se mám dodržovat nějaký správní řád nebo co, a že po 10 dnech to hoděj do schránky, tak mám asi nějakou pokutu :nevim:

Pokud je tam odkaz na správní rad, jde o zásilku orgánu veřejné správy, správně tam ma byt i odesílatel a cislo jednací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
13.2.13 14:15

Červený pruh znamená pouze to, že je zásilka do vlastních rukou výhradně jen adresáta. Od soudu chodí se zeleným pruhem (úřední psaní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
13.2.13 14:17

@LadyAndy pokud je na obálce poučení o doručení fikci dle spravniho radu, tak je to úřední psaní. Ne od soudu, ale od orgánu veřejné správy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
13.2.13 14:34

@mag v paragrafech se nevyznám, ale obálky se zelenym pruhem se oficiálně jmenujou úřední psaní a posílaj je soudy, exekutoři, notáři, advokáti… Pokud zakladatelce přišel dopis červený, tak s největší pravděpodobností od soudu není… toť vše co jsem chtěla napsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.2.13 15:35

Jo holky je tam že to je od Policie čr, já to přehlídla. Jen nevím co mě chtějí. Neřídím, nikomu jsem nic neudělala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
13.2.13 15:37
@Liduš88 píše:
Jo holky je tam že to je od Policie čr, já to přehlídla. Jen nevím co mě chtějí. Neřídím, nikomu jsem nic neudělala :D

No, a co si to takhle vyzvednout a přečíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.2.13 19:32
@Eugiinka píše:
Mě teda přišel s červeným pruhem od policie

Ahoj mě taky od policie! Zelený je soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
13.2.13 20:03
@eumedon píše:
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.2.13 20:28
@eumedon píše:

A to nejde se zeptat? když poštačka nezazvoní a na poštu to mám 10 kiláků :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová