Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mám prý na poště dopis červeným pruhem, kdyby byl od soudu bude u toho poučení co tam poštačka odtrhne adresa soudu? čekám totiž dopis od soudu, ale je tam jen poučení že se má vyzvednout do 10 dní ![]()
Měla bys tam nahoře, nad tím odtržením, kde to bylo perforované, jak si pošťačka odtrhla ten plandací lístek, mít adresu odeslání.
Podle mě a mé zkušenosti z práce v advokátní kanceláři dopisy ze soudu chodí se zeleným pruhem. obálku s červeným pruhem jde normálně koupit na poště a posílá se aby odesílatel věděl, že si adresát poštu opravdu převzal, což stvrdí svým podpisem. takže dopis s červeným pruhem může odkudkoliv
No tak uvidíme no, píšou tam že se mám dodržovat nějaký správní řád nebo co, a že po 10 dnech to hoděj do schránky, tak mám asi nějakou pokutu ![]()
Obálka s modrým pruhem je většinou nositelem méně závažných sdělení spíše informačního charakteru, například od ministerstva vnitra nebo ministerstva financí. Obálky s červeným pruhem často obsahují sdělení, kterým by měl adresát věnovat patřičnou pozornost. Může se jednat o upozornění na různé nedoplatky nebo vzniklé závazky. V obálkách se zeleným pruhem mohou být doručovány mimo jiné soudní výzvy a jiná rozhodnutí soudu. Nové jsou s fialovým pruhem. V nich pošta s mandátem od věřitele v rámci služby pod názvem Dluhové inkaso obyvatelstva (DINO) rozesílá dlužníkům zásilky, kde je upozorní, jakou částku komu dluží, a nabízí jim řešení problému na svých pobočkách.
@Liduš88 píše:
No tak uvidíme no, píšou tam že se mám dodržovat nějaký správní řád nebo co, a že po 10 dnech to hoděj do schránky, tak mám asi nějakou pokutu
Pokud je tam odkaz na správní rad, jde o zásilku orgánu veřejné správy, správně tam ma byt i odesílatel a cislo jednací.
Červený pruh znamená pouze to, že je zásilka do vlastních rukou výhradně jen adresáta. Od soudu chodí se zeleným pruhem (úřední psaní)
@LadyAndy pokud je na obálce poučení o doručení fikci dle spravniho radu, tak je to úřední psaní. Ne od soudu, ale od orgánu veřejné správy.
@mag v paragrafech se nevyznám, ale obálky se zelenym pruhem se oficiálně jmenujou úřední psaní a posílaj je soudy, exekutoři, notáři, advokáti… Pokud zakladatelce přišel dopis červený, tak s největší pravděpodobností od soudu není… toť vše co jsem chtěla napsat
Jo holky je tam že to je od Policie čr, já to přehlídla. Jen nevím co mě chtějí. Neřídím, nikomu jsem nic neudělala ![]()
@Liduš88 píše:
Jo holky je tam že to je od Policie čr, já to přehlídla. Jen nevím co mě chtějí. Neřídím, nikomu jsem nic neudělala
No, a co si to takhle vyzvednout a přečíst?
@Eugiinka píše:
Mě teda přišel s červeným pruhem od policie
Ahoj mě taky od policie! Zelený je soud.
@eumedon píše:
No, a co si to takhle vyzvednout a přečíst?
A to nejde se zeptat? když poštačka nezazvoní a na poštu to mám 10 kiláků ![]()