Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mam takovy dotaz: Nikdy jsem sveho otce nevidela-mam ale RL a v nem je napsan, myslite ze mi na matrice neco o nem reknou? Treba aspon kde bydli???Diky za odpovedi.
To me nikdy nenapadlo, asi nejdriv kontaktuji jeho, zda o to stoji ne? tezko rict..ja si svyho tatu,,vygůglila…
Tak jak ho má kontaktovat, když neví, kde bydlí, ani o něm neví nic jiného, než je jméno v RL?
Gůglovat je dobrý, pokud má otec hodně nezvyklé jméno, nebo pokud o něm víš víc informací, než že se jmenuje Jan Novák.
Na matrice bych řekla, že ti nic neřeknou, budou tam mít údaje typu narození, sňatek, úmrtí, ale třeba stěhování se tam myslím nezaznamenává. Tyto údaje by měla mít policie, zkusila bych to tam (nejlépe pokud třeba nemáš nějakého známého známého, jinak asi záleží, na koho zrovna narazíš.)
Zkusila bych google a město, ve kterém bydlel, když jsi se narodila. Pak bych zkusila ARES - tam bys ho mohla najít, pokud je OSVČ, mrkla bych na FB, případně se zeptala svojí matky - když ho máš v RL, tak by měl posílat alimenty, takže třeba tvoje matka s ním v kontaktu byla… co třeba rodina z jeho strany? neznáš někoho?
@Ladikacka píše:
Ahoj holky, mam takovy dotaz: Nikdy jsem sveho otce nevidela-mam ale RL a v nem je napsan, myslite ze mi na matrice neco o nem reknou? Treba aspon kde bydli???Diky za odpovedi.
No můžeš požádat o výpis z matriky narozených - údaje o tvém narození. No a tam bude, pokud je v rodném listě. (Ale ber v úvahu, že se mohl přestěhovat.)
Jinak na té matrice neposkytujou informace jen tak někomu, musíš doložit, že jsi oprávněná osoba - což doložíš předložením rodného listu.
@Ladikacka píše:
Existuje služba Zprostředkování kontaktu:
http://www.mvcr.cz/…-411838.aspx
Ministerstvo vnitra sdělí na tvou písemnou žádost tvému otci tvoje kontaktní údaje s tím, že se s ním chceš kontaktovat.
@eumedon Děkuju za rozšíření duševního obzoru, tohle jsem ještě nevěděl… To můžu taky využít ve svém příbuzenstvu…
@me2dova píše:
Tyto údaje by měla mít policie, zkusila bych to tam (nejlépe pokud třeba nemáš nějakého známého známého, jinak asi záleží, na koho zrovna narazíš.)
Policie tyto údaje bude mít, pokud měl něco s policií. A i tak je říct nesmí, to by byl průšvih.
Tyto údaje eviduje evidence obyvatel a taky je nesmí říci každému na požádání (nevím, jak dceři).
Příspěvek upraven 13.02.13 v 10:26
@me2dova Určitě lepší, než „Pošta pro tebe“, kde z toho udělají reality show.
Tak jsem volala na matriku, pani mi ochotne rekla, ze oni vi jen narozeni, snatek a popripade umrti. Adresu jeho nevi-jen tu v dobe jeho narozeni. Odkazala me na evidenci obyvatel-kdyz se prokazi RL - ze je muj otec, tak mi jeho adresu za mensi poplatek sdeli
Tak se tam pristi tyden vydam, a trebas se neco dovim…
Dekuju Vam vsem za vase prispevky
![]()