Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
docela mě vytáčí naše pošťačka. Nejen, že neumí říkat správně jména (Hana a Jana), ale taky, že zbytečně žene někoho na poštu, když není doma s tím, že to nemůže předat někomu jinému. Ale na papíru, co pak dá do schránky je napsané, že není výhradně jen do rukou adresáta - takže nechápu, proč mi ho nemůže vydat.
Dnes jsem takto šla za pošťačkou, protože řekla jméno špatně a zjistila jsem, že se jedná o dopis s modrým pruhem, ale na papíru opět, že není výhradně jen do rukou adresáta, ale vydán mi nebyl.
Co ten modrý pruh znamená, skutečně nemůže takový dopis převzít někdo jiný?
Díky.
Pošťačka by se měla naučit číst anebo se naučit, co jaký pruh znamená.
Nesmi se predavat cerveny pruh a myslim i ten zelene, ale to si nejsem jista
V pruzích se teda nevyznám, ale myslím, že by pošťačka měla. Zelený kus od kusu - někdy mi ho vydá, někdy ne.
Už jsem z pošty přes dva roky, ale modrý pruh byl „adresát, nebo zmocněnec, či zákonný zástupce“…na zmocněnce i zakonného zástupce vydává pošta průkaz, aby to mohl převzít někdo jiný než adresát. Ale i na modrém pruhu mohla být nálepka „do vlastních rukou“, takže pak pouze adresát.
A že plete jména? Na oznámení je přece správné jméno adresáta, ne? Tak na to stačí kouknout.
Zelený mi chodil do schránky (exekuce) a modrý do vlastních rukou na podpis a na OP (ze sociálky).
@isand Tak jestli jsi dělala na poště, bych se ráda zeptala na jednu záležitost, co se mi stala. Bydlím ve svém bytě už skoro rok. Už od začátku mám na schránce své jméno (jen moje). A minulý měsíc mi byl do schránky vhozen dopis se jménem původní majitelky bytu. To si může pošťačka dovolit vhodit dopis s nějakým jménem do schránky s jiným jménem? (přestože ta pani tam před rokem bydlela, ale to by na to přeci nemělo mít vliv ne?) Co případně proti tomu můžu dělat? Protože já si na schránku dala jen své jméno, ale když mi to tam hodí, tak já nebudu kvůli pošťaččině lenosti přinést dopis zpět na poštu se kontaktovat s bývalou majitelkou bytu… ![]()
U nás si pošťačka taky dělá co chce. Neustále máme ve schránce někoho jiného, na schránkách se válí dost často upomínka pána, který bydlí vedle ve vchodě. Tak teda nevim jestli neumí přečíst tu adresu a nebo to jméno
. Nejvíc mě ale vytočí když jsem ale doma a na něco čekám a ona mi vhodí do schránky lístek že jsem nebyla zastižená a musim jít na poštu.
Dopis s modrým pruhem může předat i někomu jinému, pokud tam vysloveně není napsané do rukou adresáta.
@isand píše:
A že plete jména? Na oznámení je přece správné jméno adresáta, ne? Tak na to stačí kouknout.
No jo, jenže bydlím ve 4. patře bez výtahu a ona ti to řekne blbě, dojdeš dolů a řekne ti, že ti to nedá. Se asi příště mám ptát „Ještě jednou křestní jméno?“ ![]()
@nick8 píše:
U nás si pošťačka taky dělá co chce. Neustále máme ve schránce někoho jiného, na schránkách se válí dost často upomínka pána, který bydlí vedle ve vchodě. Tak teda nevim jestli neumí přečíst tu adresu a nebo to jméno. Nejvíc mě ale vytočí když jsem ale doma a na něco čekám a ona mi vhodí do schránky lístek že jsem nebyla zastižená a musim jít na poštu.
To je normální, taky tu leží dopisy lidí z jiných vchodů, protože se ji asi nechce vracet, dopis z banky (obyčejný) přišpendlený na nástěnce paní, co tu nebydlí. Lístek ve schránce s časem, kdy jsem byla doma. Nebo jindy zase lístek nedojde a člověk ví, že to na poště už díky webu dávno je. Dojde SMS o balíku a nikdo nedojede, lístek dojde za dva dny.
Prostě
![]()
@Pamplemouse Já teda nepracuji na poště, ale nám zase chodily exekuce přítelovy dcery, která na naší adrese nemá ani trvalé bydliště, jen ji udává jako korespondenční adresu (nemají ani stejné příjmení, nejsou nijak v kontaktu). Pošťačka nám řekla, že si máme na schránku napsat, že dotyčná na této adrese nebydlí, že bude dopisy pro ni vracet nebo udávat jako špatnou adresu. Od té doby máme klid.
@Xverunka To je teda pěkně na ho.no, přeci já s bývalou majitelkou nemám nic společnýho (u vás je to alespoň rodinná příbuzná) a mám si na schránku dávat, že dotyčná tam nebydlí? vždyť měla několik měsíců na poště nahlášené přeposílání dopisů na novou adresu…
Spíš mě teda ještě zajímá, pokud by mi byl takto vhozen dopis pro bývalou majitelkku, a bylo by to něco důležitého (třeba z banky) co s tím dopisem mám dělat? mám ho donést na poštu? (proč bych tam měla chodit já, když to je chyba pošťačy, že ten dopis je u mě) nebo co s nim mám dělat?
My jsme meli super spolehlivyho postaka.. Vedel, ze mam doma maly mimco, tak vzdycky jen lehce zaklepal.. Vzdycky vsechno donesl Ale nekam zmizel a misto nej mame takovou neprijemnou pani. Od ty doby se musim chodit ptat na postu, jestli mi neco neprislo.. Baliky zasadne nedorucuje a spoustu veci se vratilo zpet odesilateli, pritom mame jmena na schrance.. ![]()