Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím nositelky mikád ![]()
zajímalo by mne, jak moc je složité na úpravu? Mám nyní delší sestříhané vlasy, rovné a jsem zvyklá jen pročesat, maximálně trochu laku a jít…
Budu muset používat žehličku? Foukat přes kulatý kartáč je pro mě představa pekla…
na to fakt nemám čas. Jde to i bez toho?
@anairda To ti tu tezko nekdo rekne. Ja mit tenhle uces, tak me to stoji kazde rano min. pul hodiny a stejne to behem dopoledne spadne. Dokazu si i predstavit zenskou, co to rano procisne kartacem a jde.
Zeptej se sve kadernice, mela by byt schopna poradit.
Ahoj, já mám teď delší mikádo, ale vlasy si myju ráno, takže vyfoukám a vyžehlím. Připadá mi, že po použití té želičky je to upravenější ![]()
Já teda nemám mikádo, jaké je na těch fotkách, mám jednu stranu delší a druhou kratší. Ale pokud nemáš od přírody bohaté a husté vlasy, bez vyfoukání se asi neobejdeš
já sem tam používám i tužidlo, když chci mít fakt hezký bohatý účes, ale jinak mi stačí 5 minut s fénem a foukám přes ruku, ono to stačí
a pak ten lak na vlasy.
Tak zrovna ta druhá fotka vypadá jako by vstala a šla. Takhle by asi vypadalo neupravené, nevyfoukané mikádo, což se mi nelíbí.
@Kili22
Jo jo, to je takové to střapaté, mě se líbí i to, zřejmě budu přesně takhle vypadat, protože to věčně upravovat nevydržím. ![]()
Mam ten prostredni sestrih, akorat jsem si nechala dorust ofinu, tu jsem musema porad zehlit a kroutila se mi (i kdyz takovy opruz to zas nebyl, uz zase uvazuju nad sestrihnutim). Po umyti akorat rychle prezehlim, max prelakuju a konec. Vlasy mam rovne, krouti se mi jen trochu ofina a ted dorustajici vlasy po porodu.
Taky jsem mela dlouhe, mikado mi vyhovuje vic.
@anairda píše:
@Kili22
Jo jo, to je takové to střapaté, mě se líbí i to, zřejmě budu přesně takhle vypadat, protože to věčně upravovat nevydržím.
mno, po zkusenostech se svymi jemnymi vlasy, vim ze i uces na druhe fotce je peclive upravovany a pro jemne vlasy v nem musi byt zrejme mnoho prostredku. Jinak splihnou a poskladaji se na sebe a ta strapatost tam nebude ![]()
A jeste k te uprave…vetsinou si myju vlasy vecer, nrcham uschnout nebo jdu spat s mokryma a rano jen prezehlim. Takze uprava fakt nula nula… Nekdy se i ba tu zehlu vykaslu, kdyz to dobre uschne ![]()
@anairda Ja mam ale podobny uces, jen asymetricky. A upravuju dlouho ![]()
Nicmene k cemu ti bude, kdyz tu nekdo napise, ze ma uces presne jako na fotce a ze ho rano jen procisne? Kdyz to pak u tebe platit nebude, protoze mate uplne jinou kvalitu vlasu?
Ještě mě napadá otázka, jak často je potřeba zastřihávat? Já jsem schopná nejít ke kadeřnici třeba 8 měsíců…
ale vypadám fakt normálně. ![]()
A co foukací kulma s tlustym kartáčem? Rozhodne je to jednodušší
@jessikka píše:
@anairda Ja mam ale podobny uces, jen asymetricky. A upravuju dlouho
Nicmene k cemu ti bude, kdyz tu nekdo napise, ze ma uces presne jako na fotce a ze ho rano jen procisne? Kdyz to pak u tebe platit nebude, protoze mate uplne jinou kvalitu vlasu?
A proč to řešíš, k čemu mi to bude… Jen mě zkrátka zajímá jak to mají ostatní, nejsem labilní abych nevěděla, že u mě to nemusí být stejné. ![]()
Měla jsem rovné husté vlasy sestříhané na mikádo. Pravidelně se mi jeden kousek hlavy točil ven a jeden dovnitř, takže kulatý kartáč nezbytnost. Ten jakoby rozcuch na druhé fotce je nejtěžší vytvořit, rozhodně když ráno vstaneš z postele, nebudeš vypadat takhle.
Chce to dobrou kadeřnici, která vezme v potaz kvalitu tvých vlasů i směr, jakým mají tendenci růst.