Už nevím co se psem

10568
16.7.14 09:34

Už nevím co se psem

Ahoj holky, máme doma křížence přažského krysaříka s yorkšírem(pro rejpalky, měl to být čistokrevnej yorkšír, ale měli doma krysaříka a byl rychlejší). Poeslední měsíc a něco máme s ním starosti, nejdřív zvracel, takovou zelenou vodu a na tom bublinky, šli jsme na veterinu, dali mu dvě injekce atb a pak nás poslali na rengen do vedlejšího města, tak tam táta s ním zajel a říkal že má úplně prázdné střeva a i žaludek, ale že tam nemá žádné cizí těleso, ještě mu veterinář předepsal nějaké prášky, a píchnul injekci aby zase začal jíst. Pár dnů byl klid, pes začal pomaličku zase jíst nezvracel asi 4 dny a začalo to znova, obden zvracel, volala jsem veterinářovi a ten mi řekl at odpoledne s ním dorazím, tak jsme tam šli, doktor mi řekl že pořádně neví co mu je, ale řekl že když tam s ním u něj byl táta poprvé, tak myslel že to pes nepřežije, napsal mu prášky na zvracení ty zabrali, ted už mu je nedávám cca 5 dní ale nastal další problém, posledních pár dnů, čůrá hrozně dlouho, máme barák s dvorkem, takže ho venčím každou chvíly, ale ted to kolikrát nevydržím, včera jsme ho venčili v 8večer a v 9 jsem přisla do koupelny a bylo tam pět výkalů a na dvouch místech načůráno a on to ted fakt dělá pořád, napadlo mě, že má třeba zánět močových cest, nebo už nevím, mám malé děti a bojím se aby od něj něco nechytli, pořád jen po něm chodím a uklízím, nechala bych ho celý den na dvorku ale nechce, jinač se pes chová stejně jako před nemocema, akorád ted dost zhubnul, dneska odpo s ním půjdu znova na veterinu a budu chtít aby mu vzali krev už jsem zoufalé, nevíte co by s ním mohlo být? Děkuji za každou odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3311
16.7.14 09:39

A ma treba horky cumacek? Takhle je tezko radit, at mu vezmou krev, z toho by to meli poznat…odcerveny je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
16.7.14 09:41

No o tý krvi jsme se bavili s doktorem už minule, ale nevzal jí kvůly tomu že měl v opravně auto že by jí nemohl odvízt, tak dneska už jí bude moc vzít, čumák má normálne studenej, teploty neměl vůbec a odčervený je cca 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
16.7.14 09:46

Tak to vazne netusim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
16.7.14 09:46

@peluani a tomu tu krev ještě nebrali? To bylo vždy to první, co můj veterinář udělal, když měl pes podobný problém. U nás to tedy bylo jen kvůli tomu, že snědl sníh asi zřejmě se solí. Jak je pes starý? Můj třeba pak ke stáru měl problém s mastným či kořeněným jídlem. Ten zánět je dost možný, nebo může mít něco z ledvinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
16.7.14 10:04

Mozna zanet slinivky.My jsme meli zanet delohy, no ale vy mate psa. Takze ta slinivka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.7.14 10:10

Zkus mu odebrat moč, jak zvedne nohu, tak nějaký čistý rendlík/hrneček a vem ji doktorovi, mělo by mu to pomoci při diagnostice, protože krev bude asi minimálně do zítra trvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
16.7.14 10:12

Možná jsou ty prášky s kortikoidama..po tom psi takhle čuraj, muj pes dostal mast s kortikoidama a dělal mi přžesně to samý..a to mám v bytě 60kg hovado, tak si představ ty louže.. jako fakt hruza, dopktor mi pak řekl, že některý psi na to takhle reagujou a ještě celkem dlouho trvá, než to odezní i po vysazení. Strašně moc pil a ještě víc čural, nejenže dlouho, ale i jako strašně moc objemově toho bylo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
16.7.14 10:15

@Bibi239 proč myslíš? Náš veterinář dělal vyšetření krve na počkání, do 20 minut měl výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
16.7.14 10:21

Náš pes taky zvracel, měl průjem, nežral a ani nepil. Když to trvalo dva dny, tak jsme s ním jeli na „lepší“ veterinu do města. Tam mu vzali krev, udělali rentgen atd. Ukázalo se, že má zánět žaludku a střev. Prý už bylo za pět dvanáct. Dostala kapačky, něco do vody na pití a nějaké injekce na které jsme docházeli už u nás na veterinu. Přesto ten průjem ještě trval cca 5 dalších dnů. Dost hrůza.
Ale to je těžký, spoléhej na dobrého doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.7.14 10:22

@peluani
Ahoj, my jsme meli neco podobneho, tedy to curani. Taky yorksir a kdyz byl starsi, tak mu taky dlouho trvalo curani. Diky doktorovi se prislo na to, ze ma narody. Bohuzel nepises odkud jsi, jak je pes starej. Pokud jsi z Prahy, jedna vytecna( sice drazsi)veterina je Animal Clinic (veterinarni-ordinace-praha.cz).
Horkym cumacek nezjistis jako amater vubec nic. Odcervenim to taky nebude, prve by nezvracel a hlavne bys to na vykalech poznala.
Kazdopadne tady odpoved nenajdes, chce to k dobremu doktorovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
16.7.14 10:30

Přesně tak, chce to dobrého veterináře. My jich vystřídali několik, než jsme našli toho správného. Pokud by jsi byla v dosahu Slaného, znám tam jednoho skvělého veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.7.14 10:36
@boruvkay píše:
@Bibi239 proč myslíš? Náš veterinář dělal vyšetření krve na počkání, do 20 minut měl výsledky.

tak když zakladatelka píše, že minule krev nebral, protože měl auto v opravně a neměl by ho čím odvézt, tak to považuji za určitou stopu. Ale třeba se mýlím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
16.7.14 10:51

Prominte že píšu tak pozdě, ale byla jsme u malé. Jo to jsem zapomněla dopsat, já jsem z Litoměřicka, na veterinu chodíme k nám ale táta na tom rengenu s ním byl na Mělníku. Psovi je 7let a taky jsem zapomněla dopsat, že už se táta bavil s doktorem že by to mohl být zánět slinivky, ale ted nevím jestli to bylo u nás nebo na tom Mělníku, právě že jak nš doktor tátu s ním poslal na ten Mělník, tak oni mu tam měli vzít krev, ale zapomněli na to a jak byl táta vystrašenej, tak taky na to zapomněl. No ale dneska mu jí normálně veme tady, protože doktor už má auto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
16.7.14 10:53

Muselo ho taky minimálně přes týden bolet břicho, protože když ho dává táta po ránu na postel, tak knučel dává opatrně, ono je nejhorší, že je jak na granulých, tak má i s tátou obědy, mu nandám, pes má svůj talířek a táta mu nandá taky, já už jsem mu kolikrát říkala že mu tím ubližuje, doktor to ví, řek že to není nejlepší, ale nějak mu ani nevynadal, no těžko říct jestli to může být tímhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová