Doplácení mateřské
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Doplácení mateřské
Holky, zase prosím o radu. Už jsem z toho jelen. Nevíte některá, jak to je s doplácením mateřské, když jsem na ni nastoupila před červnem, konkrétně v lednu? Dřív psali, že by se měla doplácet někdy v říjnu, to jsem počítala s doplatkem až 10 000,–, teď v zákoně vypustili ten červenec. Znovu přepočítávali denní vyměřovací základ a co mi tak spočítali, tak by snad dopláceli nějakých 1500,–. Na pracáku mi poradit nechtěli, prý sami neví..holky jak to máte vy? Víte něco víc? Teď mi došla mateřská plus nějaký 2000,–, tak doufám, že to nebude celej ten doplatek. Díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahojky ..mně zrovna včera přišla taky vyšší o 2500,– Já dle mého názoru to je ta původní výše kterou jsme mněly dostat a o kterou nás okradli. Takže bych těch 2500 vynásobila počtem měsíců které jsem byla na té snížené mateřské…pokud to správně chápu tak bych mněla dostat v říjnu 7500,– ( s červencem by to bylo víc)-+
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nu a jestli si to chces zjistit přesně tak se koukni na výpis účtu - nebo jestli víš denní vyměřovací základ - a tu částku si znásob počtem dnů za které jsi měla nižší mateřskou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vypustili červen, ne červenec. Teď už ti přišla zvýšená za červenec a na výpise z účtu má denní dávku po zvýšení. odečti od ní denní dávku před zvýšením a tento rozdíl vynásob počtem dní a dostaneš to, co ti v říjnu doplatí. červen z toho vynech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže oni to budou doplácet všem v říjnu? Ptala jsem se totiž na to doplácení, když jsem si v červnu vyřizovala rodičák a na sociálce mi paní říkala, že zatím o tom doplácení nic neví, že nemají metodické pokyny. Budou to doplácet všem automaticky nebo bude třeba o doplacení žádat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj prosím já byla na socialce a paní mi říkala že vsem maminkám se bude doplatek posílat tento měsíc , sice neví jestli na zacatku nabo konci ale v říjnu prosím zapadám do ní také když jsem porodila 31.8 2009 a brala půl roku materskou z prace přez prahu 8 ? ![]()
- Citovat
- Upravit
For:Viktorka07
Pokud jsi na MD byla ještě letošní rok, tak se tě to také týká.. Minimálně leden by se tě to týkat mělo, takže jak píší maminky.. Já byla také vyplacená sociálkou v Pze 8 a doplatek mi přišel..
- Citovat
- Upravit