doplatek

24320
5.11.08 13:05

doplatek

ahojte,mužete mi někdo říct:byla jsem student chodila jsem na brigady takze materska bude neco okolo 3000.Od kdy mi zacnou doplacet rozdil do tech 7600.po te co se mimi narodi nebo uz predtim?ted bych mela zadat o materskou.A kdyz uz tedka budu si nejak zadat?Nebo to je zaroven s zadosti o materskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
VERONIKA
5.11.08 13:29

Jaký rozdíl do 7 600,– Kč???

Mateřskou máš podle toho kolik jsi vydělávala a trvá po dobu 28 týdnů! Na MD nastupuješ 6 - 8 týdnů před porodem!

Po uplynutí 28 týdnů nastupuješ na rodičovskou (myslím, že se musí vyplňovat nějaký formulář, ale už si to nepamatuji)! Rodičovskou dostáváš podle toha jakou jsi si zvolila variantu čerpání - ve tvém případě to bude asi 3 roky doma (7 600,– Kč/měs.) nebo 4 roky doma (3 800,– Kč/měs.)

• Citovat
  • Upravit
52
5.11.08 13:34

zajdi si na sociálku, tam ti dají formulář a budou ti doplácet do nějaké částky, ale nevím do jaké, vím jen, že kamarádka si to zařídila protože měla v zaměstnání nižší příjem. Dostává se to těch prvních šest měsíců po narození a pak začneš pobírat rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.11.08 13:36

Veroniko kazdy kdo ma na materske min jak 7.600,tak se mu do teto castky vyplaci !!!
zakladatelko az ti doktor napise na materskou tak si bez na OSSZ a tam jim rekni vse.Budes potrebovat potvrzeni kolik sis vydelavala na te brigade a zbytek ti budou doplacet.
 Lenka

• Citovat
  • Upravit
24320
5.11.08 13:45

den

takze jestli jsem to dobre pochopila tak mi to budou doplacet uz ode dne materske?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.11.08 14:08

Ahok, doplácet ti to budou až od narození dítěte. Až budeš mít v ruce rodný list, tak Ti to doplatěj zpětně od data narození. Těch 6-8 týdnů před porodem budeš pobírat jen ty 3000Kč. Jarka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat