Doplnění placenty

7
4.10.10 16:49

Doplnění placenty

Ahojky dámy!Prosím o radu jsem ve 36tt, na kontrole mi paní doktorka oznámila, že budeme muset doplnit placentu. Nevím co si pod tím pojmem představit. Poradíte, vysvětlíte někdo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5591
4.10.10 16:57

neříkala plodovku? 8-o Doplnit placentu nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.10.10 16:59

Možná se dovím něco nového, ale co vím, tak ani plodovku doplnit nejde. Nemyslela nějaké vyšetření placenty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
4.10.10 17:11

plodovku doplnit jde,dělají to v některých případech u Apolináře.Informovala jsem se na to u nich u minulého těhu,kdy jsem měla v 17tt minimum plodovky,ale nedopadlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.10.10 17:21

no tak tomu teda vůbec nerozumím. Ona je ta moje doktorka malinko zmatená.Nevím teda co tím myslela říkala že ten můj drobek by měl jít pomalu ven že mám málo placenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.10.10 17:28

A nemyslela třeba doplnit VYŠETŘENÍ placenty? Třeba to jen řekla v žargonu a myslela tím průtoky placentou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.10.10 17:37

no nevím je to možný.co by se dělo kdybych jí měla opravdu málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
4.10.10 17:45

Hele pokud bys měla méně plodovky,tak v tomto tt to není až tak hrozné,mimčo klidně může ven,pokud by byly horší průtoky pupečníkem,poslala by Tě na další vyšetření a snad i do nemocnice na hlídání,bo je riziko ohrožení miminka.Pokud bys měla menší placentu (což nevím,neslyšela jsem o tom),tak by to taky asi nenechávala jen tak.Myslím,že kdyby to bylo cokoliv vážnějšího,poslala by Tě na další podrobnější vyšetření :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
4.10.10 17:57

jana32 Tak jsem zase chytřejší. Buďto je toto relativně nová záležitost (doplňováni plodové vody) nebo mi něco můj dřívěší gynekolog zatajil. :-)

blanka 87 tak ať se to brzy vysvětlí a není to nic vážného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
4.10.10 18:18

amnioinfuze

doplnění plodové vody při oligohydramniu či anhydramniu. Opakovaně lze po punkci amniové dutiny dodávat sterilní fyziologický roztok

Dělá se to jen v některých případech,ale bohužel už o tom na svých stránkách nepíšou

nebo tady,novinka to asi nebude http://www.nspm.cz/…ioinfuze.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.10.10 18:48

O „malé“ placentě jsem nikdy nic neslyšela, a to jsem z oboru. Ovšem už pár let mimo, takže jsem si možná nedoplnila vzdělání. U placenty se sleduje uložení (na které straně dělohy je, pak jestli nezasahuje do porodních cest…) a pak ty zmíněné průtoky. Ovšem pokud by se jednalo o něco, co ohrožuje život miminka, neposlala by tě gynmudra jen tak s klidem domů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí