Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Odkaz na stránku s fotkami modrých ložnic:
http://homemu.com/…color-theme/
A ještě jednou mořská varianta..
@Tykvička píše:
Odkaz na stránku s fotkami modrých ložnic:
http://homemu.com/…color-theme/
3. ze spodu je krása
Ta bílá s tyrkysovou stěnou? Sláva, tak už vím, jaký máš vkus
Jo, ta mi přišla taková veselá, přitom to není přeplácané.. V tom případě bych na tvém místě fakt nechala v barvě jen a jenom tu stěnu, zároveň si ji přetři na kus čtvrtky, abys měla vzorek k porovnání a nábytek zařiďtě jen bílý. Experimentovat pak můžeš s povlečením - nějaké vzorované v barvě stěny.. ![]()
Pak by ještě šlo jednobarevné povlečení v barvě stěny a jemný vzorek v tyrkysové, klidně i s jinou barvou (pokud to bude fakt jemné) na záclony/závěsy.. Ono přidávat můžeš vždycky, třeba nějaké vázičky, květináče, obrazy, polštářky,… Ale ubrat je pak už těžší, když ti vznikne cirkus.. Vím z vlastní zkušenosti - z geniálního nápadu vznikla v reálu hrůza, protože jsem nedomyslela drobný, leč podstatný detail ![]()
@Tykvička a lampu? obraz? policku? bílé? To by se mi fakt líbilo - modro bílé, škoda, že tuhle modrou na stěnu jsem neviděla dřív…
Lampu a poličku bych dala v bílé, obraz vymýšlela až poté, kdy bude ložnice hotová, protože najednou to uvidíš v celku a budeš vědět, jestli barenvý obrázek bude ta třešnička, nebo už divočina.. Jestli pak nebude lepší dát na stěnu třeba černobílou nebo sépiovou fotku, grafiku…
No a stínítko na lampu můžeš taky pak kdykoli vyměnit za jiné, barevné.. Ale barevné lampy se už nezbavíš.. Na tom obrázku toho super efektu docíli jednak podsvícením, jednak zářivým odstínem tyrkysové, takže ta samotná barva se stala jakýmsi obrazem díky své výraznosti.. Jestliže máš spíš tlumenější barvu (z fotky se moc nepozná, každý máme jinak seštelovaný monitor..), tak si troufám tvrdit, že při poskládání pokoje jen z bílé a této barvy + šedý koberec bude trochu unylý, ale právě pak bude ta chvíle na to to něčím zpestřit..
@dani24687 píše:
@Tykvičkajaký detail to byl?
Týkalo se to celého bytu.. Stejná výrazná podlaha v celém bytě, nábytek všude bílý, aby se daly měnit stěny a doplňky dle momentálního vkusu a peněz.. No a chtěla jsem mít celý byt v různých odstínech červené, takže vínová koupelna, červený obývák, jinak červená kuychyň a růžová ložnice.. (tím myslím vždy jedna stěna takto vymalovaná, jinak vše bílé s výraznou dřevěnou podlahou světlé barvy). Prostě super nápad s tím, že až té červeně na mě bude moc, půjde byt do jarní zelené a tyrkysové - právě do těch mořských barev..
No, nepočítala jsem s tím, že do místností vedou dveře, které bývají otevřené, takže, když ses postavila do červeného obýváku (sám o sobě naprosto dokonalý) a koukla jsi na jednu stranu do kuchyně a na druhou do ložnice, tak se ti udělalo blbě..
![]()
Takže se přemalovávalo rovnou a dnes je ložnice bílá a obývák béžový
Předěláváme teď jiný byt, kam jsme se nastěhovali, a tam bude striktně jen bílá na stěnách, dřevěný nábytek ladící k parketám, co jsou po celém bytě a teprve až to bude stát, tak každý pokoj zařídím jinými doplňky, např. závěsy.. - ale to zatím nevím jistě, teď chci klid od barev ![]()
@Tykvička
prosim te a jak bys ladila svetle merunkpvy obyvak? Pisl. dotaz k barvam ![]()
To záleží, do čeho bych z toho obýváku měla výhled ![]()
Ale sám o sobě bych ho asi doplnila neutrálními odstíny z barev hnědé a šedé (spíš asi takové ty pískové a melta hnědé - čili hnědošedá barva), a kdyby to bylo moc unylé, tak přidám trochu určitého odstínu zelené pro oživení. Nedaří se mi k tomu najít nic z fotek, které by nějak vyjadřovaly tuhle představu, ale budu ještě googlit..
Tak nějak tohle zhrubajsem měla na mysli:
Tady s bílou a šedou..
http://www.google.cz/imgres?…