Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky holky, po svatbě, kterou máme v červnu chceme začít pracovat na miminku a zajímá mě, jak dopředu a co jste braly před otěhotněním? Našla jsem Femibion 0+, to mi ostatně před rokem doporučila i doktorka, ale bohužel už nevím, jaké doporučení a kdy dopředu co brát mi dávala, chodím k ní jen na preventivku a dovolat se je nadlický úkol. Tak budu ráda, když mi dáte nějaké typy a doporučeníkromě nizke hladiny hořčíku nemám žádné zdravotní problémy, děkuji
Stačí listovka a pestrá strava.
@Anonymní píše:
Ahojky holky, po svatbě, kterou máme v červnu chceme začít pracovat na miminku a zajímá mě, jak dopředu a co jste braly před otěhotněním? Našla jsem Femibion 0+, to mi ostatně před rokem doporučila i doktorka, ale bohužel už nevím, jaké doporučení a kdy dopředu co brát mi dávala, chodím k ní jen na preventivku a dovolat se je nadlický úkol. Tak budu ráda, když mi dáte nějaké typy a doporučeníkromě nizke hladiny hořčíku nemám žádné zdravotní problémy, děkuji
Já třeba nebrala nic, ani před, ani během těhotenství. Později pouze hořčík, skrze tvrdnuti břicha, nebo jiné křeče
Brala jsem Femibion. Nakonec docela dlouho
Jo… takhle hezke vlasy a nehty jsem dlouho nemela.
Nech si na hematologii (možná u tvého gynekologa) zjistit, jestli nemáš genovou mutaci, která ti neumožňuje využít v přirozené formě kyselinu listovou. Já tu mutaci mám a musela jsem brát přípravky, kde je listovka už naštěpená. Zvolila jsem tablety Chytré miminko, byly levnější než Femibion a složení měly v podstatě stejné, i když název je takový úsměvný. Od 2. trimestru jsem ale nakonec Femibion brala, protože to Chytré miminko 2 chutnalo rybinou ![]()
Tak já jsem nejdřív nebrala nic, nedařilo se mi otěhotnět, pak jsem nasadila Nosifol a hned první měsíc se zadařilo.
Jen pak mi doktorka řekla, že ho mám vysadit a začít brát zase až v 2 trimestru.
Ahoj co mi říkali v car tak je dobré brát 3 měsíce před plánovaným těhotenstvím. Beru pregnafolin 1 z dr.maxe stojí 30tab. cca 190,– jsem sice po IVF cca 5+3 a beru nadále. ![]()
Ono to je asi v celku jedno, hodně záleží na ceně, nechtělo se mi dávat za vitamíny 1000,– měsíčně, tak jsem hledala něco levnějšího a ono když se pak člověk podívá na složení, tak je to dost podobné.. pokud chceš brát jen tak něco „preventivně“ začala bych listovkou a Macou, pak bych postupně dokupovala.
Přeji ať ti ten plán vyjde, jak si přeješ.. ![]()
Ahojky holky, po svatbě, kterou máme v červnu chceme začít pracovat na miminku a zajímá mě, jak dopředu a co jste braly před otěhotněním? Našla jsem Femibion 0+, to mi ostatně před rokem doporučila i doktorka, ale bohužel už nevím, jaké doporučení a kdy dopředu co brát mi dávala, chodím k ní jen na preventivku a dovolat se je nadlický úkol. Tak budu ráda, když mi dáte nějaké typy a doporučení
kromě nizke hladiny hořčíku nemám žádné zdravotní problémy, děkuji