Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už jsem fakt zmatená minuli měsíc i tento se mi stalo že jsem měla pozitivní testy. Tento týden jsem si dělala jak digitální od clearblue dvakrát dvakrát višel pozitivne tak mamatesty taky pozitivní a dnes jsem to dostala. Můžou testy ukazovat falešnou pozitivitu?? Nebo co si o tom mám myslet??? Prosím o vaše názory. Děkuji
Pravděpodobně se jednalo o biochemická těhotenství.
Zajdi si na krev, ať Ti stanoví hladinu HCG. Těhotenské testy nejsou běžně falešně pozitivní.
@Anonymní píše:
Pravděpodobně se jednalo o biochemická těhotenství.Zajdi si na krev, ať Ti stanoví hladinu HCG. Těhotenské testy nejsou běžně falešně pozitivní.
Už se mi to stalo dvakrát po sobě když jsem byla u dr po tom prvním řekl mi ze mi musí upravit ciklus a nasadil mi Duphaston protože mám dlouhý cca 40 dení ciklus….
@Racek001597
Duphaston funguje podobně jako progesteron. Ten Ti pozitivní těhotenský test neudělá. Bral Ti doktor krev na HCG?
@Anonymní píše:
@Racek001597
Duphaston funguje podobně jako progesteron. Ten Ti pozitivní těhotenský test neudělá. Bral Ti doktor krev na HCG?
Nebral
Takže vůbec neřešil, zda jsi byla nebo nebyla těhotná? Na HCG si můžeš zajít sama jako samoplatce. Stojí to cca 250.
@Anonymní píše:
Takže vůbec neřešil, zda jsi byla nebo nebyla těhotná? Na HCG si můžeš zajít sama jako samoplatce. Stojí to cca 250.
Neřešíl jen udělal ultrazvuk řekl ze těhotná nejsem a bylo
A kdy testuješ? Testovat se má právě až když MS nepřijde a to právě z toho důvodu, že údajně až 75 % těhotenství končí biochemicky - odejde s MS bez toho, aby si toho žena vůbec všimla (pokud tedy netestuje jako splašená týden po sexu).
Jo jasně. To je běžné. To ale nic neříká o tom, zda jsi byla těhotná. Pokud Tě zajímá, jestli se jednalo o biochemické těhotenství, tak to poznáš jen z krve. Bohužel tyhle časné ztráty nejsou nic výjimečného. ![]()
Tak já třeba byla těhotná, měla pozitivní test a stejně ještě jednu MS dostala
Pokud by se ti to zopakovalo ještě další měsíc, tak zajdi za lékařem a popros ho o hormonální profil na zjištění hladiny progesteronu, je možné, že těhotenství se neudrží kvůli nízké hladině.
@Janli píše:
Pokud by se ti to zopakovalo ještě další měsíc, tak zajdi za lékařem a popros ho o hormonální profil na zjištění hladiny progesteronu, je možné, že těhotenství se neudrží kvůli nízké hladině.
Já budu brát ten dupheston to by měl být hormon progesterin šle zase sem četla ze muže zabraňovat ovulaci 🤷♀️ Takže tomu vůbec nerozumím
@Racek001597 píše:
Já budu brát ten dupheston to by měl být hormon progesterin šle zase sem četla ze muže zabraňovat ovulaci 🤷♀️ Takže tomu vůbec nerozumím
Zastavit ovulaci může, pokud se nasadí před ovulací. Duphaston by se měl proto dávat až po ní. Asi nechodíš na folikulometrii nebo neměříš bazální teplotu, viď?
@Anonymní píše:
Zastavit ovulaci může, pokud se nasadí před ovulací. Duphaston by se měl proto dávat až po ní. Asi nechodíš na folikulometrii nebo neměříš bazální teplotu, viď?
Jediný co tak dělám ovulacni testy a ten dupeston mám brát přesně 15-20 den ciklu jeden ráno jeden večer
@Racek001597 píše:
Jediný co tak dělám ovulacni testy a ten dupeston mám brát přesně 15-20 den ciklu jeden ráno jeden večer
No, tak tohle je docela dvousečné. Ví doktor, že se snažíš o miminko? Tohle vypadá jen na léčbu pravidelnosti cyklu. Pokud máš pravidelný cyklus, tak ovulace je 14DC. Ty ho ale náš až 40 dnů, to naznačuje, že máš ovulaci někdy kolem 25DC. Progesteron tak vůbec nebereš v luteální fázi. Vysazení progesteronu, jeho pokles, je pro tělo impulsem pro spuštění MS.