Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děvčata, pro mě děsný strašák dětské kyčle. Byli jsme na UZ, který dopadl dobře naše úhly 60/36 a druhá 63/35 Ia a druhá Ia. Nález v pořádku. Dnes jsme navštívili ortopeda a ten mi sdělil, že jsou hodnoty hraniční, přitom mi ten na UZ tvrdil, že je to v pořádku. Nicméně nám bylo doporučeno opět široké balení a to po celých 24h denně. Jaké máte zkušenosti vy? Mě se to moc nelíbí, že by v tom prcek měl být celý den nonstop. Samozřejmě pro něj chci jen to nejlepší, ale z tohohle se mi chce brečet, když ho vidím, jak nemůže pomalu ani hýbat nožičkami.
Navíc už se kolikrát ani široké balení nedoporučuje, co jsem občas někde zaslechla. Jsem z toho maková.
@Drndadvě Davala jsem siroke baleni jen na noc. Podle Dr. jen „pro jistotu“
takze jsem dite pres den netrapila.
Mně doporučili preventivně široké balení jen proto, že byl malej koncem pánevním. Přitom nalez ok. Asi dvakrát na noc jsem ho zabalila, pak už ne.
U nás teda široké balení doporučují všem preventivně, já to tak neřešila, ale měla sem dítě na latkovkach, to je širší než klasická pamperska no ![]()
Tak vyloženě to nadřízené nemáme, jen doporučené, ale víte jak. Jsem ráda za vaše slova a zkušenosti, ať něco nezanedbam.
U nás se to doporučuje všem. Já malou měla na látkových plínách a jinak jsem se a to vykašlala
U nas ho taky pisou vsem. Nedavala jsem to. A deti maji kycle uplne v poradku. Davat to preventivne uz je leta prekonany.
Nase mela kycle ok-Ia obe a bylo nam receno, ze je dobre, ze je hodne bez pliny, aby mohla kopat. Siroke baleni se uz pry automaticky nedoporucuje. Naopak volnost + dobre dana papirovka staci.
U nas byl nalez IIa na obouch nozkach. Mela jsem balit nasiroko taky 24 hodin denne, ale potom, co jsem si sama pozjistovala, jsem davala jen na noc a to jeste ne kazdou. A nozicky v poradku ![]()
@Drndadvě mne se libil tento clanek. Vypada rozumne.
http://www.jansa.cz/…-novorozencu
Když jsem to resila já, došla jsem k tomu, ze siroke balení radí vsichni starsi ortopedi a fyzioterapeuti. Naopak mladší se šklebí i na latkovky a radí, aby dítě bylo co nejvic nahatate, oblečení idealne o číslo větší, aby bylo volné, body u nohou vysoko vykrojene… Naše fyzio (chodili jhsme teda s něčím jiným), říkala, ze i papurova plina by se idealne mela měnit po hodině, ze jak je tam i trochu nacurano a ztezkne a zvetsi objem, tak blby…
Obojí mi přišlo ode zdi ke zdi.