Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Hezky vecer vsem. Uz nejakou dobu hledim do netu a hledam odpoved, ale je toho tolik! Muzete mi, prosim, nekdo doporucit plenu na noc pro holku 20 mesicu/ 10 kg, aby vypadala jako kalhotky? Dcerka uz pleny nechce a v noci se pocura tak jednou do tydne. Rada bych ji poridila neco jako kalhotky, aby si to v noci sama stahla, kdyz si rekne na nocnik a aby to nepovazovala za plinku, ale kalhotky na noc. Moc dekuji za vase rady.
@ngauruhoe Dobý večer, zrovna včera jsem se koukala na stránky Gaga´s pleny
http://www.gagapleny.cz/…-c11_0_1.htm, ale vlastní zkušenost s nimi nemám…
A co od toho chces? Klasickou AIO bych na noc nedavala zadnou, nemaji moc velkou savost, ale zas hodne save kalhotkove potrebuji navrch svrchnaky a nesundava se to zrovna snadno. Ta AIO se sice snadno sunda, ale v tomhle veku si ji sama zpatky nenanda. Kdyz se pocura, vzbudi se hned a muzes prebalit? Pak bych volila treningove kalhotky, ty jsou na tom principu, ze si je dite muze samo stahnout a zpatky natahnout. Ale - poberou minimum, takze pokud ji to neprobudi a spala by v tom dal, tak to provlhne. Pokud potrebujes neco, co toho hodne nasaje a zaroven si to 20mesicni sama sunda a nanda, jsou to dost protiklady.
Nejlip save, ale nejhur na manipulaci - klasicke kalhotkove nocni pleny a svrchnaky (Anavy, Bamboolik…),
Mene save a snadne na sundani - libovolne AIO nebo SIO (AI2) pleny,
Nejmene save, ale i pro dite snadne na manipulaci tam i zpet - treningove kalhotky (Bamboolik…)
Ve vsech pripadech bych sla do bambusu, protoze saje nejlip.
Jinak je znacka asi jedno, i kdyz ja jsem patriot a preferuju made in CR.
Noo, tak tomu by odpovidaly treningove kalhotky (Imse Vimse jsou fajn), udrzi to ale jen nejake mnozstvi vody, plena to uplne neni. Pokud chcete preci jen plenu- AIO, tak asi Bamboolik s fleecem (separacni vrstva), nebo t-tomi..
Zkuste tréningové kalhotky Bamboolik, dělají je buď z PUL nebo Fleecu. Do nich jde vkládací plenka a ta batolecí toho pojme docela dost.
Tréningáče od bambooliku s dlouhou vložkou mi tohle občasný počůrání pobraly. Stáhnout se daj celkem dobře, maj hezký vzory.
https://www.bamboolik.cz/…ove-kalhotky
Do AIO bych také asi nešla - patří mezi méně savé plenky a větší dávku by určitě nedaly…to spíš ty SIO/AI2 pleny - jsou AIO velmi podobné, vnitřní tvarovanou plenku zapnete na patentky do svrchních kalhotek a vlastně máte takové odepínací AIO. Mezi ty nejsavější patří Petit Lulu - na noc ještě můžete vystlat dlouhou vkladačkou a to by už mělo vydržet. Můžete mrknout zde h*******…Jinak další variantou jsou kalhotkové plenky, ale ty už jsou na manipulaci složitější…
edit admin: smazán odkaz