Doporučte knihy pro druháky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
29.8.25 07:10

Doporučte knihy pro druháky

Ahoj,

podělíte se o své tipy na knížky pro začínající čtenáře?

Konkrétně mám holčičku, která docela ráda čte a teď půjde do druhé třídy. Vím, že knížek je spoustu a vždy něco hezkého vybereme, ale myslím si, že by bylo fajn, kdyby jste mi sem naházely tipy, které knížky Vaše děti v tomto věku bavily. Věřím, že to bude inspiraci i pro ostatní. :)

Já mohu rozhodně doporučit sérii Emil a upíři, tu dcera přečetla jedním dechem :)

Děkuji a přeji hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37113
29.8.25 07:45

Cokoliv od Roalda Dahla. Ja mam teda školního věku kluky, dcera ještě nečte, ale když vzpomenu na sebe tak sem v tomhle věku milovala třeba Zuzanku, čarodějky witch (je to původně komix, ale maji hromadu i klasických knížek). Vsechno sem ted kupovala pro dceru na Vinted nebo knihobotu, nove uz asi k dostání nejsou. Nejstarsi syn v tomhle velu četl rad spíš takovou tu klasiku- deti z Bullerbynu, maly princ, Honzíkova cesta, ve škole měli i jako povinnou četbu Harryho pottera, takze v tomhle věku první dva-tři díly taky určitě zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
29.8.25 07:52

U nás vede Kouzelná třída i další knížky od Zuzany Pospíšilové. Dcera jde do třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4814
29.8.25 08:13

Ve druhé třídě, co si vybavuju přečetla dcera jedním dechem „Maxík toulavý“, ta mi tak nějak utkvěla v paměti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
29.8.25 08:15

Série Kouzelná třída, Roald Dahl, Astrid Lindgrenová, Lichožrouti, Pět báječných strýčků, bylo by toho hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
29.8.25 08:35

@Em.inka87 Zuzana Pospíšilová má skvělý knížky a velký výběr, máme jich mnoho, v knihovně jsme pak půjčovali sérii Detektivové. Pak u nás frčel Dogman, Roald Dahl, teď David Williams, ale to už jsou tlusté knihy..Harry Potter klasika. Ještě deníky Mimoňský a malého poseroutky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.8.25 08:41
@Kriss Tina píše: Více

Na Dahla se také chystáme. Myslím si, že by ji mohl zaujmout. :) Překvapil mě Harry Potter, myslela jsem si, že je na něj ještě brzy. Ale už ho tu zmiňuje i jiná paní, tak ho také možná zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.8.25 08:43
@ircav píše: Více

Pět báječných strýčku zrovna čte, jsme cca v půlce, jsou super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7900
29.8.25 08:46

U nás se moc líbili Skřípouni od Toma Fletchera.
Kniha je nádherná i graficky a hlavní hrdinka je sympaťačka.
 https://knihobot.cz/…342/m/467129?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30534
29.8.25 08:57

Syn cetl skoro vyhradne Dahla, napsal toho dost, takze to vystacilo na 2. i 3.tridu, starsi dcera ta uz jela taky ve druhe tride HP, Ronju dceru loupeznika, Arthura Ransoma (Trosecniky z Vlastovky a dalsi),…, mladsi dcera ted cte po brachovi serii Neotvirat! (ta jde do 3.tr.), nevim jestli tu padlo Mysi patri do nebe, Gumpa 1 a 2 deti cetly… Prvni knizka u mladsich byla Kvak a Zblunk. Starsi dceri jsem jako prvni knizku pujcila v knihovne nejakou Pospisilovou a nam se to nelibilo :oops:, takze my ji necteme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
29.8.25 09:08

Kromě zmiňovaných u nás docela frčí knížky od Michaely Fišarové, některé jsou teda spíš pro větší nebo jim čtu já, ale minimálně Kanálníčci by určitě byli i pro druháčka na vlastní čtení.
Pak jsme narazili na Srandičky kočičí partičky, má to 2 díly…nějaký polský autor…syn se u toho docela řehnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
29.8.25 10:06

Ještě mě napadla knížka Labutí dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
29.8.25 13:12

Medovníček