Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
podělíte se o své tipy na knížky pro začínající čtenáře?
Konkrétně mám holčičku, která docela ráda čte a teď půjde do druhé třídy. Vím, že knížek je spoustu a vždy něco hezkého vybereme, ale myslím si, že by bylo fajn, kdyby jste mi sem naházely tipy, které knížky Vaše děti v tomto věku bavily. Věřím, že to bude inspiraci i pro ostatní. ![]()
Já mohu rozhodně doporučit sérii Emil a upíři, tu dcera přečetla jedním dechem ![]()
Děkuji a přeji hezký den.
Cokoliv od Roalda Dahla. Ja mam teda školního věku kluky, dcera ještě nečte, ale když vzpomenu na sebe tak sem v tomhle věku milovala třeba Zuzanku, čarodějky witch (je to původně komix, ale maji hromadu i klasických knížek). Vsechno sem ted kupovala pro dceru na Vinted nebo knihobotu, nove uz asi k dostání nejsou. Nejstarsi syn v tomhle velu četl rad spíš takovou tu klasiku- deti z Bullerbynu, maly princ, Honzíkova cesta, ve škole měli i jako povinnou četbu Harryho pottera, takze v tomhle věku první dva-tři díly taky určitě zvládnou.
U nás vede Kouzelná třída i další knížky od Zuzany Pospíšilové. Dcera jde do třetí.
Ve druhé třídě, co si vybavuju přečetla dcera jedním dechem „Maxík toulavý“, ta mi tak nějak utkvěla v paměti ![]()
Série Kouzelná třída, Roald Dahl, Astrid Lindgrenová, Lichožrouti, Pět báječných strýčků, bylo by toho hodně.
@Em.inka87 Zuzana Pospíšilová má skvělý knížky a velký výběr, máme jich mnoho, v knihovně jsme pak půjčovali sérii Detektivové. Pak u nás frčel Dogman, Roald Dahl, teď David Williams, ale to už jsou tlusté knihy..Harry Potter klasika. Ještě deníky Mimoňský a malého poseroutky.
@Kriss Tina píše: Více
Na Dahla se také chystáme. Myslím si, že by ji mohl zaujmout.
Překvapil mě Harry Potter, myslela jsem si, že je na něj ještě brzy. Ale už ho tu zmiňuje i jiná paní, tak ho také možná zkusíme.
@ircav píše: Více
Pět báječných strýčku zrovna čte, jsme cca v půlce, jsou super ![]()
U nás se moc líbili Skřípouni od Toma Fletchera.
Kniha je nádherná i graficky a hlavní hrdinka je sympaťačka.
https://knihobot.cz/…342/m/467129?…
Syn cetl skoro vyhradne Dahla, napsal toho dost, takze to vystacilo na 2. i 3.tridu, starsi dcera ta uz jela taky ve druhe tride HP, Ronju dceru loupeznika, Arthura Ransoma (Trosecniky z Vlastovky a dalsi),…, mladsi dcera ted cte po brachovi serii Neotvirat! (ta jde do 3.tr.), nevim jestli tu padlo Mysi patri do nebe, Gumpa 1 a 2 deti cetly… Prvni knizka u mladsich byla Kvak a Zblunk. Starsi dceri jsem jako prvni knizku pujcila v knihovne nejakou Pospisilovou a nam se to nelibilo
, takze my ji necteme.
Kromě zmiňovaných u nás docela frčí knížky od Michaely Fišarové, některé jsou teda spíš pro větší nebo jim čtu já, ale minimálně Kanálníčci by určitě byli i pro druháčka na vlastní čtení.
Pak jsme narazili na Srandičky kočičí partičky, má to 2 díly…nějaký polský autor…syn se u toho docela řehnil.
Medovníček
Terezka a kaštanový skřítek
Terezka a bublinková víla