Dor Jan- SPRING COOL

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
15.7.06 23:21

Dor Jan- SPRING COOL

Milé maminky! Máte prosím některá osobní zkušenosti s tímto novým typem kočárků? Jde mi hlavně o tíhu, jízdní vlastnosti, prostornost pro mimčo, skladnost do auta atd.. Moc se mi líbí, ale nerada bych podlehla jen vzhledu. Moc děkuji všem!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
804
16.7.06 07:15

Ahoj Larino!
Osobně bych si už kočárek značky DorJan nekoupila, máme od nich Danny Sport a je to opravdu krám. Co se tam pokazit mohlo, to nefunguje.
Máme ho po starší dcerce od roku 2002, ale kazit se začal postupně hned: padá boudička, klape brzda, zasekává se sklapování do lehu, praskla pérka, která kočárek odpružují, do auta se musí skládat se sundanými kolečkami, je těžký (cca 20 kg), zasekává se sklapování stupátka, když je předělaný na sporťák. Manžel na něm neustále provádí nějaké udržovací opravy, nadává :lol:, hlavně, když ho má skládat do auta.
Moje dvě kamarádky, které si tehdy koupily stejný typ, mají zkušenosti podobné.
Nový jsme pro druhé dítě nekupovali, protože jsme investovali do docela luxusních golfek, do kterých se chystám miminko šupnout každým dnem.

Možná začali DorJani dělat svoji práci precizněji a vyrábět kvalitní kočárky, ale nespoléhala bych na to, pokud je vyrábí stejná firma (v Polsku). Danny Sport už ani zadarmo :?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
16.7.06 14:04

Ahojky,

tak my máme Dorjan cross cantry a jsme spokojený! Je prostorný,lehký,barva se nešisuje,velký košík, v zimě mi projel i závějema:-) Jediný asi negativum je,že po čase jsem začala mít problémy s brzdou:-/ Ale nejsem náročná a důležitý je,že ještě jezdí:-) I přesto bych při další koupi kočárku trošku více vybírala a už bych si ho nekoupila:-/ Teď shaním nějaký golfky či pěkný sporťáček a narazila jsem na spoustu kočárků,kvalitnější,hezčí,ale o malinko dražší:-( Ten sporťák co z toho jde složit se mi nelíbí:-/ Ale do lesa bude dobrý,protože fakt projede vším a je dobře odpružený,takže v něm Áňa neskáče:-)

Takže asi tak my.

Ať dobře vybereš, Paulinka + Anetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.7.06 18:53

Ahoj Paulinko a Evi,
díky moc za Vaše názory a zkušenosti. Na typy kočárků, co máte vy jsem také neslyšela žádnou chválu. Cross country se mi vzhledově moc líbil, ale po té kritice, co jsem sezbírala, už jsem od něj upustila. Spring :-) je novější, tak mě zajímá, jestli ty předchozí závady u starších typů třeba nevychytali. Ale pravda je, že ničemu polské výroby moc nedůvěřuju :lol: Asi jich ještě moc nejezdí, protože jsem nikde nevyčetla žádný názor. Snad se někdo ozve :wink:
Mám zálusk ještě na Patron Zephyr, tak uvidím. Mám na výběr ještě 2 měsíce, tak se snad neunáhlím.
Mějte se krásně :P
 Larina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
16.7.06 19:02

Ahoj jestli ti můžu poradit tak raději ten náš Patron je to český kočárek a Kamarádka která patrony prodává u jednoho z prodejců tvrdí, že jsou skvělé že na ně mají minimum reklamací a jen když je předvádí na obchodě lidem tak jde pozant že je kvalitní pěkně vše zpadá kam má a nedělá problémy. ( jejda snad nedělám moc velkou reklamu) Vím od ní že i po zimě málo kdo přišel že by rezavěl.
Já o Patronu ale fénix 3 do budoucna také uvažuji.

Polské kočárky jsou vesměs stejné, vždy se na nich něco pokazí a jsou poněkud těžší.

toť můj názor ( a názor dobré kamarádky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
16.7.06 21:28

Ahojky,

Patron můžu také jenom doporučit! Kamarádka má F3 a je moc spokojená!!! Jezdí s ním už osm měsíců a nestěžuje si vůbec na nic!!! Vypadákrásně a jak jsem psala,že příště bych si už koupila jiný,tak tenhle bude favorit :D

Mějte se, Paulinka + Anetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.7.06 08:39

Larino,
přidám malý postřeh - já mám kočárek Dorjan Cross country a kamarádka Patron F3. Oba kočárky mají naprosto stejná kolečka včetne vzorku na pneumatikách (made in Poland) a stejný systém brzd - je tedy český kočárek složen z polských komponentů? A když jsem si prohlížela Zephyr, bylo to také tak. Jinak Dorjan splnil přesně to co jsme od něj očekávali - váží stejně jako drtivá většina kočárků v této výbavě, stál nás v kamenném obchodě 5950,–, velký výběr potahů. Zimu obstál perfektně a teď ho často využíváme v terénu a na zimu zas bude určitě dobrý, do města jsme už koupili kvalitní golfáč :D. Tak pokud se rozhoduješ mezi Dorjanem a Patronem, tak si je dobře srovnej, ať zbytečně neplatíš víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
17.7.06 09:25

Anduso,

myslíš mohla by jsi mi prozradit jaký golfáč jsi koupila?? Já chci také nějaký koupit,ale nemůžu se vůbec rozhodnout :cry: Tak jen pro inspiraci :lol: Děkuju.

Paulinka + Anetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.7.06 12:40

Dotaz směřuje jinam, ale já se musím zastat kočárku Dorjan Danny sport. Mám za to že mám český, z Valašského Meziřičí. Jezdil denně rok, teď už jen do terénu, všechno je funkční, bouda začala po tom roce mírně padat při seskoku z obrubníku, stačilo klepnout do nejtků a je úplně ok. Už byl 3× v pračce včetně tašky a přežil to bez problémů. Do auta jsem ho dávala často, našla jsem si způsob a nijak mě to nezatěžovalo(pravda, nevážím zrovna 50kg. . .)Před pár dny jem se rozhodla že ho nebudem prodávat ale necháme ho na dalšího prcka. Možná jsem měla jen stěstí. Jsem fakt spokojená, malá se do něj vejde v 16m(spala v něm na dovolené přes den) a to má přes 80cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.7.06 14:46

Už jsem paní Kláře /autorce dotazu/ radila na jiných stránkách,ale ještě to napíšu jednou i pro ostatní :-)). Máme Dorjan Cross Country model roku 2004 /i když je kupován v lednu 2005/.Vršek je vyřešen velmi dob ře a moc se mi líbí i teď.Hlavně tašku na mimčo jsme měli v pernamenci každý den,jelikož bydlíme v patře a k lékaři byla také fajn.Je lehká vyztužená s vyndavacími deskami, narozdíl od celovyztužených vaniček.Vnitřek kočárku je velmi prostorný, malá v něm spala do 14 měsíců,než jsme si koupily sporťák X- Lander XA .
Ale ten podvozek.To je bída.Špatně zatáčí,problémy s brzdou,sjíždí se vzorek na kolech a reznou ráfky.Při rovné jízdě uhýbá sám do strany.Po 14 dnech se nám vyklůtala rukojeť a po 9 měsících byla i celá konstrukce mírně rozhurkaná.Bydlíme na horách a proto jsem si ho podle názvu vybrala,ale do většího terénu bych se s ním neodvážila .
Teď už dělají jiný tvar konstrukce /já mám A/ tak je to třeba trochu lepší.Nechci všechny polské kočárky házet do jednoho pytle.X-Lander je prý také polský a tady na něj čtu převážně samou chválu.A v časopisu Test vyhrál /myslím že spolu s Peg Peregem/ kočárek z polské tržnice Firkon.Tak přeji šťastnou ruku při výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.7.06 21:38

Zdravím,
tak jsem měla možnost dnes vidět a vyzkoušet svého dříve favorita DOR JAN- SPRING COOL, který vypadal na fotkách a podle popisu skvěle.
Jsem hluboce zklamaná :(
Kočárek na první pohled vypadá hezky, ale je strašně nízký, takže je vhodný pro menší maminky. Já mám 172 cm a byl pro mě naprosto nepoužitelný. I když má polohovací rukojeť, tak bych se musela ke kočárku dost ohýbat
Další věc která mě odradila je pružina pod korbou a celkové pérování, díky kterému se bude miminko skvěle uspávat houpáním, protože se kočárek rozhoupe do všech stran, jen se ho dotknete. Připomíná takové ty dřevěné houpací zvířátka na pérech na dětských hřištích :lol:
Bohužel se to nedá nijak upravit. Takže je kočárek vhodný tak do města, ale určitě ne do terénu a zimu si s ním nedovedu představit už vůbec.
Toť mé postřehy 8)
 Larina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
25.7.06 09:04

Musím se také zastat Dorjanu. Dvě mé kamarádky mají Danny sport a jsou s ním spokojeny, Dokonce obě čekají druhé dítě a kočárky vypadají pořád jako nové. Také jsem o něm uvažovala, ale teď se mi začal strašně líbit Patron Zephyr, úplně jsem se do něj zamilovala. Problém je v tom, že se ve výrobě vyskytla prý nějaká chyba a musel být stáhnut s prodeje, ale snad bude vše vyřešeno a domyšleno a než se mimi narodí, tak na něj uslyším chválu, protože se mi fakt moc líbí. Hlavně v té červenooranžové kombinaci.
 http://tickers.tickerfactory.com/…601/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
18.3.09 20:37

Hezký den, chtěla jsem se zeptat v rámci tohoto tématu. Nevíte, kde v Brně, v které prodejně tento kočárek mají? Chtěla bych ho vidět někde naživo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
19.3.09 15:49

Ahojky my máme DorJan - Spring Cool 2008 a jsme moc spokojeni. Právě to houpání je super a lehké.
No každý má jiný názor. My jsme moc spokojení a koupili bysme zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitunica
17.8.10 20:45

kočárek Dor jan spring cool

:lol: Čauki my máme kočárek Dor jan spring cool už třetí rok nedám na něj dopustit je perfektní je na řemínkách ty zajišťují super houpání miminka je prostorný dá se z něj udělat spor´ták a velice rychle se složí a dá do auta spodní korba nedovolí kočárku aby se převrhl náš malej se strašně rád nahýbal nikdy se nepřevrhl dítě se tam vejde do tří let s přehledem i váhově nešisuje se látka na kočárku a super se s ním jezdí já v tom našem odvozila dvě děti a je jak novej doporučuji a nesrovnávejte ho prosím s crosem to je jiný kočár nemá řemínky. :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4