Odkdy nepolohovací golfky?

5846
15.7.06 14:00

Odkdy nepolohovací golfky?

Ahoj, prosím o radu maminky batolat.

Mám 9 měs. syna, cca 12 kg kočárek a pramalou chuť pořizovat nějaké polohovací golfky s váhou 8-10kg, přijde mi to už zbytečné. Je reálné, aby malý na jaře - tj. cca od 18 měsíců, jezdil po městě v obyčejných nepolohovacích golfkách? Na zimu počítám se stávajícím kočárkem s nafukovacími koly, u nás se se sněhem nikdo nepáře.

Dík, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1468
15.7.06 14:04

Ahoj Maxiku.
Reálné to je, záleží na aktivitě a spavosti dítěte. Radim polohování golfek nepoužil od 14 měsíců. V kočárku totiž zá:,–(ně nespí, byť sebevíc utahaný. Polohování nožiček také není potřeba. Golfáčky dokonce nemusí mít ani boudičku/stříšku - není problém koupit na golfáče pláštěnku s kapucí. :wink: Bude to spíš doprovodné vozidlo. Radim je aktivka a chodec. (Pro orientaci - je schopný ujít i km, včera nuceně - nějaká havárka - ťapkal od vřesinského koupaliště na Smyčku a pak od Telekomunikačního učiliště na Hlavní.) Pochopitelně jako pokaždé se děti mohou lišit - a taky liší.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
15.7.06 14:15

Dík, Beruško, Radimek je čipera :lol:
Co Dalis sedí, je mi polohování zad na nic, v kočáru max. mikrospánek, v lehu pouze řev :oops: Uvažovala jsem zkombinovat golfky bez stříšky a slunečník, přijde mi lépe nastavitelný než ta rovná stříška. Ta pláštěna s kapucí je běžně k dostání?

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
15.7.06 14:32

Ahoj maxiku!
My jsme slunečník měli a dost mě štval. Možná, že existují lepší, ale ten náš měl dole jakousi tvarovací pružinu, šlo to hrozně ztuha a když jsem chtěla docílit zastínění hlavy, tak jsme často vypadali jako vozítko, co se používá na zábavných akcích typu „O Valašského ftáka“. Slunečník trčel v nemožných úhlech a stačilo zatočit a museli jsme znovu nastavovat. Jízda do města se protáhla :?
Pro Vítka plánuju stříšku, ale zas nevím, jak se s ní golfáč skládá.
Můžu potvrdit, že ač jsme měli polohovací golfáč, nevyužili jsem ho (od 14. měsíce).
Tu pláštěnku jsem myslím viděla na mimibazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
15.7.06 14:50

Díky za info, Anavi, mi ta stříška přišla ještě horší, tím, že není nastavitelná vůbec, aspoň u těch golfek, co jsem viděla. :( Co když koupím golfky a sombrero :idea: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
15.7.06 15:26

Ahoj, já si myslím, že nepolohovací golfky už od 18m určitě možné jsou - podle mě záleží nejvíc na tobě, jaký životní styl máte, pokud potřebuješ do města jen na skok a netrávíš tam mnoho času, tak podle mě to určitě stačí… Já si to ale naopak bez polohovacích golfek představit neumím… Jsme z menšího města a než se dostanu z Prahy tam a zpátky a než vyřídím potřebné, tak malá 100 % ještě usne… Existují i levné a polohovací golfky… Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
15.7.06 15:42

Díky, Zizo, s tím životním stylem máš pravdu, nemáme výtah a musím s kočárem vyskákat k bytu - a s těmi polohovatelnými golfkami se skákat nedá, mají moc malá kolečka, a 8-10 kg kočár + min. 12 kg Dalis několikrát denně nahoru a dolů v náručí se mi zdá moc.

Potřebovala jsem vědět, jestli na to Dali nebude moc malý, jak snáší děti to drkotání, jak ošetřit sluníčko atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
15.7.06 16:04

Ahoj Maxik,
Matěj začal jezdit v golfáčích, tedy polohovacích, v 8 měsících. Jestli Dalis v kočáru nespí, tak polohování fakt nepotřebuješ. My jezdili a jezdíme na celodeňáky, takže jsme to užili. Stříška je myslím dobrá věc i proti větru, to ti bude slunečník na nic, ale jestli chceš golfáče jen na krátký trasy, tak stačí proti sluníčku kšiltovka :D
Dobře nakup!
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
15.7.06 16:07

Maxiku, tak ta plaštěnka je třeba tady
http://www.mamina.cz/?…

Jo, sombrero a pelerinu :lol:
Drkotání vadilo spíš mě, po určité době mi úplně brnělo zápěstí. Měla jsem Maxi Cosi .
Proto jsem je používala jen při jízdě autem nebo autobusem, vlakem a tak. Pokud jsem jeli z domu, tak raději sporťák s nafukovacími kolečky. Taky se mi s ním líp najíždělo na obrubníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
15.7.06 16:10

Jo, ta pláštěnka vypadá dobře, ochrání i ve větru, to pak stříšku netřeba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
15.7.06 18:49

Já měla na tenhle účel Neonato Mateo,necelých 5kg, malinko polohování (na zip), plochá stříška s polohovací částí (prostě část stříšky byla jako nastavitelný kšilt) a skládalo se to dohromady (do „deštníku“)

Cena byla cca 1500,– a utáhla jsem je těhotná i s batoletem :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
15.7.06 21:27

Díky, vyšťárala jsem tento, je to něco podobného, Amazonko ? Váha 4,5kg za 1200, Pierre Cardin Golf plus. Ovšem mému pochroumanému zápěstí by se nejvíc líbil levitující kočár - něco jako létající koberec. To mám asi smůlu, co :? ?

http://www.bejbycentrum.cz/…rvy/1191.jpg

Abajo , tahle stříška je proti větru celkem na nic, ne, a proti slunku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
15.7.06 23:17

maxik

… nevím tedy, kde jezdíš, ale golfky s malinkýma kolečkama jsou teda docela „drncačky“ …

Vzhledem k faktu, že máš kočár ABC Design, nechceš zkusit zvážit ty relativně těžší (6,9kg) :?:

Viz diskuze : https://www.emimino.cz/modules.php?…

… dávala jsem tam i fotky, např. …

http://www.rotalis.info/…ile_azur.jpg

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
16.7.06 09:03

JJ,je to podobné,Mateo má akorát větší kola :) ale nemá madlo
http://www.mimco.cz/…maxi/302.jpg /> Lehká hliníková konstrukce podvozku. Opěrku zad lze nastavit do 2 poloh, pětibodový bezpečnostní pásek, nastavitelná sluneční clona a nákupní košík.
Sportovní styl koleček. Zadní kolečka jsou vybavena brzdou. Po složení velmi kompaktní. Součástí je praktická taška. Potah lze prát.
váha 4,28 kg,výška rukojeti 106 cm,šířka kočárku 47 cm.
A našla jsem ho už za 1300,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
16.7.06 19:20

Maxik, jo, tahle stříška je proti větru na nic, já mám Inglesinu, ten starší typ, ještě po Matějovi, ta má dlouhou a ještě trochu sklopenou dolu, když se opře, je tam schovanej, ale jak říkám, my v kočáru bydlíme, Kuba je nejlínější dítě co znám :wink: Jinak tyhle pidi golfky, co se skládají jako deštník se mi líbí, je fakt, že těch našich je plnej kufr :twisted:
Jak už jsem psala, ta pláštěnka se mi zdá proti větru bezva a ta cena taky :D
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí