Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prosím o radu maminky batolat.
Mám 9 měs. syna, cca 12 kg kočárek a pramalou chuť pořizovat nějaké polohovací golfky s váhou 8-10kg, přijde mi to už zbytečné. Je reálné, aby malý na jaře - tj. cca od 18 měsíců, jezdil po městě v obyčejných nepolohovacích golfkách? Na zimu počítám se stávajícím kočárkem s nafukovacími koly, u nás se se sněhem nikdo nepáře.
Dík, Eva
Ahoj Maxiku.
Reálné to je, záleží na aktivitě a spavosti dítěte. Radim polohování golfek nepoužil od 14 měsíců. V kočárku totiž zá:,–(ně nespí, byť sebevíc utahaný. Polohování nožiček také není potřeba. Golfáčky dokonce nemusí mít ani boudičku/stříšku - není problém koupit na golfáče pláštěnku s kapucí.
Bude to spíš doprovodné vozidlo. Radim je aktivka a chodec. (Pro orientaci - je schopný ujít i km, včera nuceně - nějaká havárka - ťapkal od vřesinského koupaliště na Smyčku a pak od Telekomunikačního učiliště na Hlavní.) Pochopitelně jako pokaždé se děti mohou lišit - a taky liší.
Beruška ![]()
Dík, Beruško, Radimek je čipera ![]()
Co Dalis sedí, je mi polohování zad na nic, v kočáru max. mikrospánek, v lehu pouze řev
Uvažovala jsem zkombinovat golfky bez stříšky a slunečník, přijde mi lépe nastavitelný než ta rovná stříška. Ta pláštěna s kapucí je běžně k dostání?
E.
Ahoj maxiku!
My jsme slunečník měli a dost mě štval. Možná, že existují lepší, ale ten náš měl dole jakousi tvarovací pružinu, šlo to hrozně ztuha a když jsem chtěla docílit zastínění hlavy, tak jsme často vypadali jako vozítko, co se používá na zábavných akcích typu „O Valašského ftáka“. Slunečník trčel v nemožných úhlech a stačilo zatočit a museli jsme znovu nastavovat. Jízda do města se protáhla ![]()
Pro Vítka plánuju stříšku, ale zas nevím, jak se s ní golfáč skládá.
Můžu potvrdit, že ač jsme měli polohovací golfáč, nevyužili jsem ho (od 14. měsíce).
Tu pláštěnku jsem myslím viděla na mimibazaru.
Díky za info, Anavi, mi ta stříška přišla ještě horší, tím, že není nastavitelná vůbec, aspoň u těch golfek, co jsem viděla.
Co když koupím golfky a sombrero
?
Ahoj, já si myslím, že nepolohovací golfky už od 18m určitě možné jsou - podle mě záleží nejvíc na tobě, jaký životní styl máte, pokud potřebuješ do města jen na skok a netrávíš tam mnoho času, tak podle mě to určitě stačí… Já si to ale naopak bez polohovacích golfek představit neumím… Jsme z menšího města a než se dostanu z Prahy tam a zpátky a než vyřídím potřebné, tak malá 100 % ještě usne… Existují i levné a polohovací golfky… Ziza.
Díky, Zizo, s tím životním stylem máš pravdu, nemáme výtah a musím s kočárem vyskákat k bytu - a s těmi polohovatelnými golfkami se skákat nedá, mají moc malá kolečka, a 8-10 kg kočár + min. 12 kg Dalis několikrát denně nahoru a dolů v náručí se mi zdá moc.
Potřebovala jsem vědět, jestli na to Dali nebude moc malý, jak snáší děti to drkotání, jak ošetřit sluníčko atd.
Ahoj Maxik,
Matěj začal jezdit v golfáčích, tedy polohovacích, v 8 měsících. Jestli Dalis v kočáru nespí, tak polohování fakt nepotřebuješ. My jezdili a jezdíme na celodeňáky, takže jsme to užili. Stříška je myslím dobrá věc i proti větru, to ti bude slunečník na nic, ale jestli chceš golfáče jen na krátký trasy, tak stačí proti sluníčku kšiltovka ![]()
Dobře nakup!
Abaja
Maxiku, tak ta plaštěnka je třeba tady
http://www.mamina.cz/?…
Jo, sombrero a pelerinu ![]()
Drkotání vadilo spíš mě, po určité době mi úplně brnělo zápěstí. Měla jsem Maxi Cosi .
Proto jsem je používala jen při jízdě autem nebo autobusem, vlakem a tak. Pokud jsem jeli z domu, tak raději sporťák s nafukovacími kolečky. Taky se mi s ním líp najíždělo na obrubníky.
Jo, ta pláštěnka vypadá dobře, ochrání i ve větru, to pak stříšku netřeba ![]()
Já měla na tenhle účel Neonato Mateo,necelých 5kg, malinko polohování (na zip), plochá stříška s polohovací částí (prostě část stříšky byla jako nastavitelný kšilt) a skládalo se to dohromady (do „deštníku“)
Cena byla cca 1500,– a utáhla jsem je těhotná i s batoletem
![]()
Díky, vyšťárala jsem tento, je to něco podobného, Amazonko ? Váha 4,5kg za 1200, Pierre Cardin Golf plus. Ovšem mému pochroumanému zápěstí by se nejvíc líbil levitující kočár - něco jako létající koberec. To mám asi smůlu, co
?
http://www.bejbycentrum.cz/…rvy/1191.jpg
Abajo , tahle stříška je proti větru celkem na nic, ne, a proti slunku?
maxik
… nevím tedy, kde jezdíš, ale golfky s malinkýma kolečkama jsou teda docela „drncačky“ …
Vzhledem k faktu, že máš kočár ABC Design, nechceš zkusit zvážit ty relativně těžší (6,9kg) ![]()
Viz diskuze : https://www.emimino.cz/modules.php?…
… dávala jsem tam i fotky, např. …
http://www.rotalis.info/…ile_azur.jpg
Peťula
JJ,je to podobné,Mateo má akorát větší kola
ale nemá madlo
http://www.mimco.cz/…maxi/302.jpg /> Lehká hliníková konstrukce podvozku. Opěrku zad lze nastavit do 2 poloh, pětibodový bezpečnostní pásek, nastavitelná sluneční clona a nákupní košík.
Sportovní styl koleček. Zadní kolečka jsou vybavena brzdou. Po složení velmi kompaktní. Součástí je praktická taška. Potah lze prát.
váha 4,28 kg,výška rukojeti 106 cm,šířka kočárku 47 cm.
A našla jsem ho už za 1300,–
Maxik, jo, tahle stříška je proti větru na nic, já mám Inglesinu, ten starší typ, ještě po Matějovi, ta má dlouhou a ještě trochu sklopenou dolu, když se opře, je tam schovanej, ale jak říkám, my v kočáru bydlíme, Kuba je nejlínější dítě co znám
Jinak tyhle pidi golfky, co se skládají jako deštník se mi líbí, je fakt, že těch našich je plnej kufr ![]()
Jak už jsem psala, ta pláštěnka se mi zdá proti větru bezva a ta cena taky ![]()
Abaja