Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
dcera bude mít narozeniny, máme přinést dort - nemám s tím zkušenosti - budu objednávat - myslíte, že stačí pro celou třídu (cca 20 dětí) jeden dort (piškot, ovoce) o průměru 24 cm? ještě mají 18, tak nevím, zda vzít 2 x těch 18 nebo jestli stačí 24? nebo 2×24? Poradíte? moc díky…
Paní učitelka právě říkala nějaké občerstvení, třeba dort + bonbony
Zeptala bych se přímo v tom cukrářství, kde budeš dort objednávat, kolik porcí z toho bude. Jinak teda musím říct, že jsem docela ráda za naší školku, kde oslavenci nosí pro ostatní ovoce, eventuálně zeleninu ![]()
@kacaba379 Já taky.Do školky nosím sušené ovoce a domácí perníčky.
Bonbonky a jiné sladkosti nejsou v naší školce vítány ![]()
Já peču pro syna do školky dort sama, ale tam jich je mnohem méně, tak neodhadnu. Zeptej se tam, kde budeš objednávat. Přinejhorším dají učitelky dětem menší porce. Já teda jsem za pečení maminek ráda, když slyším, jak všude cpou dětem furt bonbony, tak mi to přijde hrozné. Ale oficiálně se nic péct prý nesmí. Kontrola z hygieny by se prý zděsila. ![]()
Taky nosíme dort, já se domluvím vždy tam, kde objednávám, řeknu počet lidí a paní se podle toho zařídí
Já dort dělávám na plech a pak klasicky ozdobím, jen už nic nedávám dovnitř, ale natřu a zdobím jen z vrchu. Mají ve třídě 25 dětí a zbyde i na učitelky
Tady nejde o nějakou krásu, ale o tu oslavu. Krém dělám úplně jednoduchý zakysanou smetanu a čokoládu 1:1. Většinou jednu zakysanou smetanu, ta má 200g a k tomu dvě tabulky čokolády. Čokádu rozpustím v mikrovlnce, pak rozmíchám se zakysankou, natřu tím ten dort a ozdobím třeba lentilkama. Pokud neumíš upéct piškot, tak udělej normálně bábovkové těsto, jen ho prostě nalej na vymazaný a moukou vysypaný plech. Zabere ti to maximálně hodinu, učitelkám se to bude dobře krájet a děti nebudou přeplácané.
Já myslím, že by stačila klasická velikost. Z normálního klínku pro dospělého se nají 2 - 3 děti.
Ale stejně mě to překvapuje, protože já jsem chtěla taky přinést upečený dort a mi ve školce řekli, že kvůli hygienickým předpisům to nejde. Kdyby se nedejboža pak ve školce něco vyskytlo, meli by z toho problém.
@Tapa píše:
@kacaba379 Já taky.Do školky nosím sušené ovoce a domácí perníčky.
Bonbonky a jiné sladkosti nejsou v naší školce vítány
Osobne nevidim zasadni rozdil mezi pernicky a piskotem dortu a susenym ovocem a ovocem v agaru na dortu. ![]()
Sice mi prijde ponekud zvlastni nosit do skolky dort, kdyz ho asi bude mit doma a navic predpokladam, ze by s tim mohla mit hygiena problem… ale proc ne, kdyz je to tak zvykem.
Rekla bych, ze neni zasadni rozdil mezi dvema mensimi a jednim velkym… kdyztak udela pani ucitelka mensi porce.
Ja davam gumove medvedy, doma sladkosti nekupujeme a nemam strach, ze by se mi dite pri tech nekolika prilezitostech rocne bonbonem otravilo. Davat diteti do skolky na oslavu zeleninu mi prijde ponekud extremni. Povazuju narozeniny za vyjimecny den, tak nevim, proc bych mela davat diteti to, ceho ma doma porad dost.
Fakt dort jo? U nás teda jen bonbóny..:-D
30 děti pohostit dortem..Abych dělala 3 patrovy ![]()
V každé školce je to jinak, u nás se domácí taky nezakazuje, ale rodiče nosí šíleně sladkostí, což se mi taky moc nelíbí. Třeba pytlík, kde je lízátko, bonbony, oplatek, pitíčko, čokoládka atd. V tolika dětech je to fakt často a někteří nosí i na svátek. Já jsem zastáncem buď domácího pečiva, třeba sušenky, tyčinky, linecká kolečka, nebo úplně něco jiného, ne k jídlu. Loni jsem dělala pro každé dítě takové zvířátko na lékařské špachtli, na další narozeniny mám připravené takové malé knížečky. Otázkou je, zda to děti ocení, podle mě jsou raději za ty sladkosti nejhoršího kalibru:-)))).
Divím se, že učitelka chce dort, to by mě kleplo, servírovat dort 20 dětem, děcka upatlaný, všude to je rozmazaný, jako učitelka bych byla ráda za něco „čistého“. ![]()
Ja delala masinku z minonek, rychle a pro kazde dite 1 minonka na masinku 1,5 ))
Já do školky naposled objednala klukovi minizákusky - pro každé dítě + učitelky. Ty z toho byly nadšené, protože neměly žádnou práci s porcováním, byla to malá porce, takže dítě se nezacpalo sladkým a ani se neušpinily. Každý ten minizákusek byl v papírovém košíčku.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.