ZŠ Angel vs ZŠ Educanet

10
9.5.17 07:54

ZŠ Angel vs ZŠ Educanet

Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost se školami ZŠ Angel (biligvní program) nebo ZŠ Educanet? Dcerka (v červenci jí bude teprve 6) půjde od září do školy a máme tyto dvě možnosti. V ZŠ Educanet je jen 16 dětí ve třídě, je soukromá a vypadá moc sympaticky (až na to, že nevíme, jak moc je ta škola kvalitní + sídlí v takových podivnách kancelářských prostorách, chybí tam duch školy). ZŠ Angel má výbornou pověst, ale vlastně na internetu nemůžu nic dohledat, žádné reference, neznám nikoho, kdo by tam chodil a na jejich webových stránkách je k té organizaci také málo informací (jaké jsou tam kroužky, jaká je úspěšnost při přijetí na víceletá gymnázia apod.). Navíc je ve třídě 29 dětí (ale zase je tam uč. + asistent). Nemáte v Angelce někdo děti? Jak jste spokojeni? Doporučili byste nám tuto školu? Dcerka je moc chytrá, ale sociálně trošku nevyzrálá, emočně trošku labilní + introvert. Prostě, je to s ní někdy strašně složité :-). Potřebuje celkem laskavý přístup, jinak se blokne (máme 3 děti, takže můžu porovnávat). Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.5.17 08:58

No a vy jste do Angelky přijati? Nebo jste ze spadove oblasti?
Syn tam dělal prijimacky a výsledek ještě nevíme.
Pověst má angelka skvělou, znám i lidi, kteří tam děti mají. Nicméně z toho co píšeš, by se pro dceru hodil spíš ten druhy program - začít spolu.

• Citovat
  • Upravit
8.7.17 15:29

Můžu se zeptat, pro kterou školu jste se nakonec rozhodli? Já sice zatím nemám osobní zkušenost (do EDUCAnetu nastupujeme až letos), ale co vím od kamarádky, která má dítě letos v první třídě v Angelce, tak nic moc, co se týká organizace. Protože se jejich třída do školy nevešla, tak jsou v ZŠ Rakovského, ve třídě jich mělo být původně 18, na konec je dětí 22. A mají tam sice AP, ale ten se z 99% věnuje jednomu chlapečkovi, který bilingvální třídu absolutně nezvládá. To vše by prý ještě překousla, ale nejvíc ji štvalo, že během roku měli postupně 3 učitelky (takže i dost zástupů), což je na první třídu celkem dost změn. Ale jinak je s výukou angličtiny spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
8.7.17 23:02
@Kopretinova píše:
Můžu se zeptat, pro kterou školu jste se nakonec rozhodli? Já sice zatím nemám osobní zkušenost (do EDUCAnetu nastupujeme až letos), ale co vím od kamarádky, která má dítě letos v první třídě v Angelce, tak nic moc, co se týká organizace. Protože se jejich třída do školy nevešla, tak jsou v ZŠ Rakovského, ve třídě jich mělo být původně 18, na konec je dětí 22. A mají tam sice AP, ale ten se z 99% věnuje jednomu chlapečkovi, který bilingvální třídu absolutně nezvládá. To vše by prý ještě překousla, ale nejvíc ji štvalo, že během roku měli postupně 3 učitelky (takže i dost zástupů), což je na první třídu celkem dost změn. Ale jinak je s výukou angličtiny spokojená.

my tam dělali letos přijímačky a jsem dost zlamaná z přístupu… hrajou si na super školu a naprosto neorganizované, měli jsme mít pohovory v poledne, na řadu jsme šli ale asi až v jednu, syn pak ještě strašně dlouho čekal uvnitř, takže jsme tam strávili přes tři hodiny, což bych pochopila, kdyby se hledělo na výsledky. Měla jsem možnost nahlédnout do testů, měli toho poměrně dost oproti ostatním státním školám, nicméně brali jen spádové děti a o ostaním se mělo rozhodnout losem, pokud by zbyla místa. Nakonec to dopadlo tak, že věechny třídy naplnili spádovýma dětma - což za mě ok, ale pak to měli říct narovinu a nemusí se dělat takové komedie s přijímačkama, protože kdybych to věděla, tak tím ani neztrácíme čas, syn byl přijatý na dvě jiné bilingvní a sem jsme to šli zkusit, jen proto, že je to blíž. nicméně už ta organizace kolem zápisu mě otrávila, že jsme byli rozhodnutí, že ikdyby se dostal, tak tam nepůjdeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.17 16:33
@Pam12 píše:
my tam dělali letos přijímačky a jsem dost zlamaná z přístupu… hrajou si na super školu a naprosto neorganizované, měli jsme mít pohovory v poledne, na řadu jsme šli ale asi až v jednu, syn pak ještě strašně dlouho čekal uvnitř, takže jsme tam strávili přes tři hodiny, což bych pochopila, kdyby se hledělo na výsledky. Měla jsem možnost nahlédnout do testů, měli toho poměrně dost oproti ostatním státním školám, nicméně brali jen spádové děti a o ostaním se mělo rozhodnout losem, pokud by zbyla místa. Nakonec to dopadlo tak, že věechny třídy naplnili spádovýma dětma - což za mě ok, ale pak to měli říct narovinu a nemusí se dělat takové komedie s přijímačkama, protože kdybych to věděla, tak tím ani neztrácíme čas, syn byl přijatý na dvě jiné bilingvní a sem jsme to šli zkusit, jen proto, že je to blíž. nicméně už ta organizace kolem zápisu mě otrávila, že jsme byli rozhodnutí, že ikdyby se dostal, tak tam nepůjdeme

Takto to v Angelce probíhalo i loni a kvůli spádovosti se některé maminky papírově stěhovaly do spádových ulic, takže nespádové děti neměly vůbec šanci. A ty jejich testy? Ten zmiňovaný chlapeček, který měl celý rok AP prakticky jen pro sebe, protože prostě bilingvální výuku nezvládá, tak ten testy ani neprošel, maminka nedala souhlas k testování (podle letošní nové legislativy dítě ani k zápisu fyzicky nemusí a k testování musí dát rodič souhlas). Takže vás ani nemusí mrzet, že jste se zrovna sem nedostali ;-) Mne spíš zajímalo jestli nakonec nejdete do Educanetu. A jestli jsem to dobře pochopila, tak jdete do úplně jiné bilingvální třídy a v jiné škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin