Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem
Mám dotaz ohledně ZŠ při GFK v Plzni. Budu ráda za jakoukoliv vaši zkušenost nebo zkušenost vašich známých. Chystáme se tam dát dítě, ale ještě váhám… Nevím, jak je to tam s kvalitou výuky. Díky moc!
Mám tam dceru. Ted půjde do čtvrté třídy. Jsme moc spokojení. Má naprosto fantastickou paní učitelku. Děti má ráda. V celé škole je přátelská atmosféra a cítíte se tam moc příjemně. I vy, jako dospělí. Učí se dle systému začít spolu. Děti si stanoví svá pravidla, učí je spolupracovat, respektovat své názory. Matematika je dle Hejného metody (logická matika). V první a druhé třídě nejsou známky, ale slovní hodnocení a smailici. Mají hodně mimoškolní aktivity - chodí do divadla, na cyklovýlety, např. do čističky odpadních vod. Moc se mi ten systém líbí, že se je snaží učit i venku. Když ve škole probírali zvířátka na farmě, jeli s nima na farmu. Tam na trenažéru dojili krávu, tloukli domácí máslo, jezdili na koních. Od třetí třídy už mají známky (známkují procenty) a dál mají i slovní hodnocení. Za nás prostě super. Nepřetěžují děti domácími úkoly. Ale pozadu v učení rozhodně nejsou. Za nás fakt super!
Co je dobré určitě vědět je to, že tam je jen první stupen. Původně bylo v plánu, aby tam byla celá ZŠ, ale o školu je velký zájem a z kapacitních důvodů bude tedy jen první stupen. Pak je možný přestup na gymnasium.
Dobrý den, obnovuji téma. Je tu prosím někdo s aktuálními zkušenostmi ze ZŠ při Gymnáziu Františka Křižíka? Jsme stále nerozhodní, zda tam syna přihlásit do první třídy. Máte někdo třeba negativní zkušenost? Syn je šikovný na čtení a počítání už jako předškolák a chtěla bych školu, kde se bude dále rozvíjet a bude ho bavit, ale něco se přitom opravdu naučí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.