Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak hlavně bych do zítra nedělala závěry.. kdo ví, kde se o co opřel.. Počkala bych na vyjádření učitelky ![]()
Oni tim myjí koupelnu tak se asi otřel někde o záchod či umyvadlo kde to bylo ještě mokré. Mají to naredene tak to život ohrožující nebude. Nevěřím že by to neměli ve výšce nebo v neuzamcene místnosti.
Ty bačkorky měl jakoby zacakany dost..Snad někde něco neolizoval, má jednu ledvinu tak se o něj bojím..Jako nechápu, jsou tam i děti mladší tří let, je to soukromá..mazec
Uklizecky ve skolce behem, toho co jsou jsou venku uklizi a pouziva i savo. Mohl se o neco omyte otrit. A podlaha se savuje urcite. Mohla nekde na zemi nedoschnout voda a tve dite se tam zrovna plesknout na zem a je to hned. Zeptej se ve skolce ucitelky.
Jistě se nestalo nic vážného. Aspoň víš, že tam ukízí. A co s tím má společného to, že je školka soukromá?
Pracovala jsem v soukromé školce a jednou se stalo, že za námi přišli rodiče, že dětem smrdí ruce od chlóru. Čistili jsme společně hračky, které se nanosili do vany, potom opláchli roztokem chlóru a vody a nakonec osprchovali jen vodou. Děti vždy hračky přinášely a odnášely a strašně je to bavilo. Ačkoliv byl roztok slabý a hračky opláchlé vodou, tak se stalo, že dětem ruce šly cítit chlórem. Rodiče se zeptali, my jsme to vysvětlili a bylo to.
Upřímně nechápu, proč to řešíš tady a nezeptala ses ve školce. Jistě to rádi vysvětlí.
Tak tam dnes ráno byla ucitelka, za které se to stalo a nebyla schopná mi to vysvětlit. Říkala že vytírá a umývá koupelnu, když děti spí, že to leje do záchoda, nočníku ale že je to naredene vodou (Savo naredene vodou fleky na hadrech neudělá, to vím),tak asi záhada no. Mě napadlo že lila Savo do kýble v blízkosti klukových věci a že na ně prostě nacakalo, což by mi nevadilo, to by byla ta nejlepší varianta..Ale to prý ne. Pak mi bylo řečeno, že nejsou blázni aby tam měli děti Savo v dosahu, tak nevím ale moje dítě má prostě zničeny bačkory a zacakany triko. ![]()
@lenka_ píše:
Jistě se nestalo nic vážného. Aspoň víš, že tam ukízí. A co s tím má společného to, že je školka soukromá?Pracovala jsem v soukromé školce a jednou se stalo, že za námi přišli rodiče, že dětem smrdí ruce od chlóru. Čistili jsme společně hračky, které se nanosili do vany, potom opláchli roztokem chlóru a vody a nakonec osprchovali jen vodou. Děti vždy hračky přinášely a odnášely a strašně je to bavilo. Ačkoliv byl roztok slabý a hračky opláchlé vodou, tak se stalo, že dětem ruce šly cítit chlórem. Rodiče se zeptali, my jsme to vysvětlili a bylo to.
Upřímně nechápu, proč to řešíš tady a nezeptala ses ve školce. Jistě to rádi vysvětlí.
No protože tam včera večer byla učitelka z odpolední směny a ta nevěděla nic, až dnes ráno tam byla ta, za které se to jakoby stalo. Viz můj poslední příspěvek
Pardon jen mi to nedá u vás uklízí učitelka? To je asi hodně rodinný podnik. Jinak mě udělalo i naredene Savo fleky.
@zuzan píše:
Pardon jen mi to nedá u vás uklízí učitelka? To je asi hodně rodinný podnik. Jinak mě udělalo i naredene Savo fleky.
V menších soukromých školkách je to úplně normální.
Aha pracuji deset let ve státní MŠ a uklízet bych tam nechtěla na uklízečku jsem nestudovala.
@zuzan píše:
Aha pracuji deset let ve státní MŠ a uklízet bych tam nechtěla na uklízečku jsem nestudovala.
v pohodě, ale státní školka funguje plně jinak než soukromá. Já jsem to měla opačně. Raději uklidím, ale přes den budu mít ve třídě jen o 10 dětí, když je větší nemocnost tak třeba jen o šest. Já bych třeba nechtěla pracovat ve státní školce. Každý to máme jinak.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, syn chodí do školky, kde se učitelky střídají v 15h na směny, takže ta co tam je odpo neví, co se přesně dělo dopoledne. Syn měl bačkorky pokapany jakoby savem, nebo něčím takovým, prostě vyzraná barva. Doma jsem zjistila že i triko vzadu, jakoby se o něco opřel, nevím. Jsem z toho zoufalá. Nechápu jak může mít dítě přístup k nejakymu sajrajtu který vyžírá barvy… Jak byste to řešili. Zítra ráno tam bude ta učitelka za které se to jakoby stalo, takže mi to bude muset vysvětlit. Jenže jestli se to nevysvětlí, tak já nevím. Asi budu muset hledat jinou školku pro ztrátu důvěry..