Dítě přijato den před zápisem do školky.

Anonymní
10.5.17 07:48

Dítě přijato den před zápisem do školky.

Dobrý den holky jsem celkem naštvaná včera jsem byla s dcerou u zápisu budu čekat 14dni na vyjádření i doklad o tom ze práci mám ale prý nehraje roli. Narozena je v září. Přišla tam známá že nastupuje do práce a ji řekli na hned ze ji kluka berou a tri roky mu jsou prosinci a nastupuje ještě před prázdninami. Prijde vám to jako fér jednání školky? 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
216
10.5.17 08:06

Já teda legislativu neznám, ale podle mě je to jen o tom, na základě jakých kritérií, které si sama školka nastaví, dítě vezmou. A jak známo, někteří můžou být i oblíbenější ;) Stačí třeba sponzorský dar.. Chápu vaše rozčarování, ale podle mě je na vedení školky koho nakonec příjmou.. to je můj názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.5.17 08:13

Rozhoduje se dle kritérií. Jedním z nich je věk, ale není jedine. Zaměstnanost matky zrovna roli nehraje - nesmí se na to ani ptát ;) určitě to mají na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.5.17 08:14

Přijímací řízení je správní řízení. Pokud by se stalo, že dceru nevezmou, je možné výsledky rozporovat. Jaká má školka kritéria při přijetí? Měla by být na webu nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
10.5.17 08:16

@Tichošlápek No u nás třeba byla taková nějaká věc jako že „stav, kdy by nepřijetí do školky významně ohrozilo sociální situaci rodiny“ - ale to už je tři roky, nevím, zda to je/může být ještě dnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.17 08:17

1.Děti ctyrlete
2. Děti s trvalým pobytem od nejstarší po nejmladší
3deti z okolí

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.17 08:20

Jo ale me jde o to. Jak to že někdo jen tak přijde potřebuju dítě do školky dostat je mu min jak dětem co se hlásí řádně u zapisu. Potom k čemu ty zápisy jsou :think:

• Citovat
  • Upravit
437
10.5.17 08:21
@Anonymní píše:
1.Děti ctyrlete
2. Děti s trvalým pobytem od nejstarší po nejmladší
3deti z okolí

Osobně bych napadla rozhodnutí, pokud by se ke mě doneslo, že bylo přijato mladší dítě než to moje - máme ve školce stejná kritéria, dnes máme mít výsledky. Syn je 1.4.2014 a i tak nám ho zřejmě nevezmou. V naší školce by si něco takového ředitelka „nelajzla“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
10.5.17 08:23
@Anonymní píše:
Jo ale me jde o to. Jak to že někdo jen tak přijde potřebuju dítě do školky dostat je mu min jak dětem co se hlásí řádně u zapisu. Potom k čemu ty zápisy jsou :think:

To si ředitelka dovolit nemůže. Pokud to tak bude, šla bych na zřizovatele - obec. Ale až po výsledcích, abych měla jistotu, že to tak skutečně je a dalo se některému dítěti přednost nehledě na kritéria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
10.5.17 08:23

Tak od té doby, kdy jsou elektronické přihlášky, je fyzický zápis spíš formalita. Oni už mají seznam, kde dle data narození vidí koho přijmou. Ale jinak máš pravdu ve všem, celé je to závislé na známostech…všichni se tváří jak se počítají body, ale pravda je taková, že jsou děti přijímány na základě tlačenky, vlivu úřadu atd. Sama jsem to zažila 3×, že syna „předbběhly“ děti mladší, bez sourozenců a dokonce i bez trv. pobytu. Prostě měly známost na úřadě či u ředitelky. Jak moc je to o sponzorských darech nevím, ale poslední slovo má zřizovatel tedy úřad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
10.5.17 08:25

Tak pokud měla školka teď volné místo a ona chtěla školku už teď, a jiné děti z loňska už na čekačce nebyly (což je v tomhle období roka klidně možné, že už nastoupit nechtěli), tak ji vzali - přijímat děti lze i v průběhu roku, pokud je volná kapacita - a tím pádem se zápisu neúčastní, ale prostě bude pokračovat do příštího roku stejně jako všehcny ostatné děti, co už do školky chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
10.5.17 08:26
@Anonymní píše:
Dobrý den holky jsem celkem naštvaná včera jsem byla s dcerou u zápisu budu čekat 14dni na vyjádření i doklad o tom ze práci mám ale prý nehraje roli. Narozena je v září. Přišla tam známá že nastupuje do práce a ji řekli na hned ze ji kluka berou a tri roky mu jsou prosinci a nastupuje ještě před prázdninami. Prijde vám to jako fér jednání školky? 8o

takže ty ještě nevíš, jestli tvou dceru přijali nebo nepřijali… takže je možné, že ji přijmou taky, stejně jako toho chlapečka od známé, ne? Ta známá asi taky ještě nemá papír o přijetí…
Přijímat můžou během celého roku, pokud je volné místo a do školky se berou děti už od dvou let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
10.5.17 08:31

Zřejmě měli volné místo hned a potřebovali ho zaplnit, protože školka dostává dotaci na reálný počet dětí, nikoli na stanovenou kapacitu. Pokud bys dceru chtěla dát do školky teď a ne až od září, tak by ti ji třeba také vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.17 08:34

No nevím prave mě to naštvalo a ona uz to ví jistě ze kluk nastupuje. No chápu že měli volné místo ano ale takhle před zápisem ji mohli říct at jde taky k zápisu a ceka jako my ostatní :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
29350
10.5.17 08:37
@Anonymní píše:
No nevím prave mě to naštvalo a ona uz to ví jistě ze kluk nastupuje. No chápu že měli volné místo ano ale takhle před zápisem ji mohli říct at jde taky k zápisu a ceka jako my ostatní :jazyk:

zápis se dělá pro děti, které nastoupí příští školní rok… pokud chceš, aby dítě nastoupilo ihned, tak se k zápisu nechodí… to ho přijmou taky hned, když je volné místo… naše prtě taky nastoupilo v květnu… to může být jen shoda náhod, že to vyšlo teď kolem zápisů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin