Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky, pochlubte se jaký dort jste daly vašim miláčkům k narozeninám. Byl domácí nebo kupovaný, pečený nebo nepečený. Budu ráda i za receptíky. No a když přiložíte i foto tak to bude super ![]()
Já dělala normální piškot, máslovopudinkový krém a potahovací mléčnou hmotu (recepty na netu), Majda toho snědla nulanula nic (ojedla pár těch hvězdiček a jednou kousla do piškotu) a zbytek zbaštili dospěláci.
Chtěla jsem udělat takový ten studený ze smetany jogurtu piškotů ovoce, ale ona by toho snědla stejně a my dospěláci ho nemáme moc rádi ![]()
Tenhle dort pekla tchýně a moc se jí povedl. Receptík nevím, bude to normálně upečená základna, přes to krémy, nahoře kokinka, komín obyčejný kornout a místo kol dala Diskito. Malej ho nejedl, ale sáhnul si do čokolády ![]()
Ahoj, asi jako Pipet. Dortový korpus piškot, marmeláda a krém máslovopudinkový + potahovací hmota z marschmallow, malý snědl jen kousíček, zbytek dojídal taťka a byla podělena rodina. Dorty si peču sama.
korpus: 6 vajec, 240g cukr krupice, 6 PL oleje a 240 g pol. mouky
Krém: Uvařit hustou kaši: 250ml mléka, 2 PL pol. mouky, 2 van. cukry, pak
kaši vmíchat do vyšlehaného másla 500g +150 g ml. cukru
na krém položeny nektarinky.
Potaženo white icingem a ozdoby mléčná hmota ze salka.
Dort pekla kamarádka, krásný a výborný
Mohla jsem si ho navrhnout, jak jsem chtěla.
Tady je vnitřek, podle našeho přání
mňam. To červené není marmeláda !
Ahoj,
malýmu tepv rok bude. Nejspíš nic dělat nebudu, pro něj to nemá zatím smysl. Až bude větší, tak určitě bych chtěla zkusit něco takovýho. Ty dortíky jsou nádherný, až je líto do nich říznout ![]()
Já jen, že když byl rok mně, tak mě nechali naši fotit u foťáka a dort mi strčili dřevěnej ![]()
PeBa píše:Já jen, že když byl rok mně, tak mě nechali naši fotit u foťáka a dort mi strčili dřevěnej
téda, tak krásný dortíky. Škoda je krájet. Já ani manžel nemáme moc rádi maslový krémy. Raději ovocný nebo nepečený. Jenže z toho nevykouzlim tak krásnej dort. A když upeču klasickej korpus a potřu jen marmeládou tak to bude fujtajbl ![]()
Ahoj mně pekla kamarádka tak alespon foto pro inspiraci,tenhle je pro Pavlíčka
dasavr píše:
korpus: 6 vajec, 240g cukr krupice, 6 PL oleje a 240 g pol. mouky
Krém: Uvařit hustou kaši: 250ml mléka, 2 PL pol. mouky, 2 van. cukry, pak
kaši vmíchat do vyšlehaného másla 500g +150 g ml. cukru
na krém položeny nektarinky.
Potaženo white icingem a ozdoby mléčná hmota ze salka.
ten je naprosto úžasnej ![]()
já dělala klasický nepečený - 3 zakysané smetany, ušlehaná šlehačka, jeden vanilkový cukr, 3 lžíce práškového, smíchat v krém, pak do formy vrstvu piškotů, krém, ovoce, krém, piškoty, krém, ovoce, krém, piškoty, atd. navrchu krém a ozdobit.
Myslela jsem, že prcek bude moc ochutnat a on ho nechtěl
ale byl mňam ![]()
My měli krtka - taky klasika máslový…
Taky peču sama ![]()