VZP mě pěkně naštvala - očkování!

10142
11.2.11 09:54

VZP mě pěkě naštvala!

Ahoj, tak dnes mě VZP pěkně naštvala. Mám zájem o vakcínu Synflorix, kde se uvádí, že je PLNĚ hrazena pojišťovnou. Tak volám do VZP, jaký je postup, že malé jsou 3 měsíce a o toto očkování máme zájem. A ti zmetci mi řekli, že podmínka je, že OBA rodiče musí být u VZP. A manžel není. Na internetu o této vakcíně pročítám co můžu + na pojišťovně co o tom píšou a tohle nikde neuvádí. Možná se to ví, ale já to tedy nevěděla o doposud jsem žila v omylu. Šmejdi, opravdu. Takže se domluvím s doktorem, která vakcína je lepší - Synflorix nebo Prevenar 13. Víte někdo, kolik se platí na Prevenar 13? Kolik je očkování (jednou, vícekrát) a kolik každé stojí.

Malou očkovat necháme, ať si jde VZP do háje, jen teď nevím, kterou vakcínu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
11.2.11 09:57

Pokud vim tak prevenar je zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
11.2.11 09:58
kattkka píše:

to je ale asi jen prevenar 7, ne? prevenar 13 se asi doplací? tak ted už nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.2.11 09:59

Tak ted nevim ani ja.Omlouvam se. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.2.11 10:01
petratavali píše:
kattkka píše:
to je ale asi jen prevenar 7, ne? prevenar 13 se asi doplací? tak ted už nevím…

Za prevenar 13 se doplaci.

Za synflorix se nedoplaci, ne? Ja kdyz to resila s dr., tak nic takoveho nerikala a rozhodne nevi u jake pojistovny je otec. Ja myslim, ze to tam nekdo popletl.

EDIT: Za prevenar 13 jsem doplacela 250 korun za vakcinu (takze 4×), ale muze se to mirne lisit.

• Citovat
  • Upravit
10142
11.2.11 10:03
kattkka píše:
Tak ted nevim ani ja.Omlouvam se. :oops:
:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
11.2.11 10:03

Prvenar 13 jsme doplácely asi 320 kč každou dávku nevím přsně, byly jsem včera na očkování a já si to nepamatuji :mrgreen: . Dr nám doporučila Prevnear 13, že je proti 13ti druhům nevím jeslti pneumokoka??? Prostě bacila :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
11.2.11 10:04
Anielkha píše:
petratavali píše:
kattkka píše:

Za synflorix se nedoplaci, ne? Ja kdyz to resila s dr., tak nic takoveho nerikala a rozhodne nevi u jake pojistovny je otec. Ja myslim, ze to tam nekdo popletl.

EDIT: Za prevenar 13 jsem doplacela 250 korun za vakcinu (takze 4×), ale muze se to mirne lisit.

no, tak mě na VZP řekli, že podmínka je aby byl otec u jejich pojiš´tovny. No tak se domluvíme s doktorem jdeme ted na první očkování. necháme si poradit, která ta vakcína je lepší. Pokud mi řekne, že je Synflorix plně hrazen, tím líp..no uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.2.11 10:05

I úředníci VZP můžou být chybující lidé. Zeptej se tolika doktorů, kolika můžeš - a podle toho si udělej obrázek. Doktor by ti rozhodně neplatil vakcínu ze svého..... Je to taky podnikatel a chce vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
11.2.11 10:06
domisek.b píše:
Prvenar 13 jsme doplácely asi 320 kč každou dávku nevím přsně, byly jsem včera na očkování a já si to nepamatuji :mrgreen: . Dr nám doporučila Prevnear 13, že je proti 13ti druhům nevím jeslti pneumokoka??? Prostě bacila :mrgreen: :mrgreen:

jj, proti bacilům :lol: , taky se zeptám, pokud mi spíš doporučí prevenar 13, tak si necháme jen to, potom je synflorix nejspíše zbytečný? to jsou čachry…kdo si to má všechno pamatovat :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.2.11 10:06
petratavali píše:
Anielkha píše:
petratavali píše:
kattkka píše:

EDIT: Za prevenar 13 jsem doplacela 250 korun za vakcinu (takze 4×), ale muze se to mirne lisit.
no, tak mě na VZP řekli, že podmínka je aby byl otec u jejich pojiš´tovny. No tak se domluvíme s doktorem jdeme ted na první očkování. necháme si poradit, která ta vakcína je lepší. Pokud mi řekne, že je Synflorix plně hrazen, tím líp..no uvidíme :nevim:

http://www.vzp.cz/…drava-rodina

tady je to popsane

„pneumokokovým nákazám - příspěvek je poskytován pouze dětem do 4 let +364 dní, a to v případě, že se nejednalo o povinné očkování u vybraných diagnóz (očkovací látka hrazena ze státního rozpočtu) ani o nepovinné očkování (očkovací látka hrazena z veřejného zdravotního pojištění - v tomto případě není ani nárok na příspěvek na případný doplatek na očkovací látku).“

• Citovat
  • Upravit
23847
11.2.11 10:07

Synflorix je na 10 sérotypů (tzn bojuje proti 10 druhů pneumokoka, jinak jich existuje přes 100 druhů), Prevenar proti 7 a Prevenar 13 proti 13, tudíž mi vychází nejlíp Prevenar 13. Jo, my jsme to ještě platili celé, vyšlo to na necelých 6 litrů za obyč Prevenar (třináctka ještě nebyla) a teď ve 2 letech ho nechám přeočkovat tou třináctkou.
To je taky varianta pro vás - první 3 očka zadara na obyč Prevenar a to poslední ve 2 letech si připlatíte za třináctku a je chráněn proti těm 13 sérotypům na celý život (údajně :nevim: ). Prevenar a Synflorix dohromady takto kombinovat nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
11.2.11 10:08

Nás se zeptala doktorka, jestli chceme očkovat a na pojišťovnu se neptala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
11.2.11 10:12

A teď jsem si vzpoměla, kámarádka chodí k jiné dr a ta po ní chtěla jednorázový poplatek za hexa a ta je hrazená. Moje dr nic nechtěla. Kamarádka zaplatila a nepitvala proč :nevim: . Jinak nás se dr na pojišťovnu tatínka taky neptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
11.2.11 10:13
barah píše:
Nás se zeptala doktorka, jestli chceme očkovat a na pojišťovnu se neptala. :nevim:

jasný, nejspíš se necháme očkovat prevenarem 13 - domluvím s doktorem.schválně jsem volala znovu do pojištovny a opět mi řekli s tím otcem to samé. tak nevím. no nic. pokud si necháme prevenar 13, tak stejně si ho budeme doplácet sami. zdraví miminka je přednější, jen mě to překvapilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí