Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jestli máte, nebo jste měli stejný problém a co s tím???? ![]()
--moc díky za typy… ![]()
Tak to by mě taky zajímalo-mám stejný problém,jen s tím rozdílem,že jsem ještě nerodila.Taky mi na břichu nikde nic nevisí,ale mám ho takový nafouklý
Napadlo mě,jestli třeba nejsem zavodněná
Holky,poradte,máte s tím taky někdo problém?
Ahoj holky,já teda nemám osobní zkušenost,ale moje kadeřnice byla taky po císaři.máme děti rok od sebe a když jsem k ní přišla po porodu,tak ona měla břicho jak kdyby byla 4-5. měsíc.říkala,že stím jde na nějakou plastickou operaci kterou platí pojištovna
.Tak až tam ted půjdu v březnu,tak jsem na ní zvědavá
.Takže samo jí to dolu nešlo,ještě měla radost,že ostatní ženský za to platí šílený prachy a ona to má po porodu zadara ![]()
To je docela běžný problém, na 90% je to chybnou stravou. Pro správnou diagnózu by to chtělo rozbor jídelníčku.
Doporučuji dát do pořádku střevní mikroflóru a zařadit do jídelníčku vlákninu - a to 35g/den. Když dělám rozbory jídelníčku kamarádkám, většina z nich tam nemá ani 2g vlákniny na den.
Předpokládám, že cvičíte, jinak doporučuji pravidelně posilovat - na míči nebo pilates (na hluboko uložené svaly). Na tom míči stačí sedět třeba u pc a už posilujete ![]()
mona.k.79 píše:
jakto?? já chci taky![]()
kamikaa píše:
Ahoj holky,já teda nemám osobní zkušenost,ale moje kadeřnice byla taky po císaři.máme děti rok od sebe a když jsem k ní přišla po porodu,tak ona měla břicho jak kdyby byla 4-5. měsíc.říkala,že stím jde na nějakou plastickou operaci kterou platí pojištovna.Tak až tam ted půjdu v březnu,tak jsem na ní zvědavá
.Takže samo jí to dolu nešlo,ještě měla radost,že ostatní ženský za to platí šílený prachy a ona to má po porodu zadara
lumáťa píše:
To je docela běžný problém, na 90% je to chybnou stravou. Pro správnou diagnózu by to chtělo rozbor jídelníčku.
Doporučuji dát do pořádku střevní mikroflóru a zařadit do jídelníčku vlákninu - a to 35g/den. Když dělám rozbory jídelníčku kamarádkám, většina z nich tam nemá ani 2g vlákniny na den.Předpokládám, že cvičíte, jinak doporučuji pravidelně posilovat - na míči nebo pilates (na hluboko uložené svaly). Na tom míči stačí sedět třeba u pc a už posilujete
a jakou vlákninu by jste doporučila??? jinak moc díky ta typ
Taky jsem o tom někde na internetu četla,ale to dělají jen když už neplánujete žádný dítě(porod).Já teda začala 4× týdně cvičit a už mám přes břicho asi o 7 cm mín.A taky teda k tomu držím tu redukční dietu,vlákniny mám snad dostatek
Tak doufám,že to půjde dolu jen tím cvičením a úpravou jídelníčku,na operaci bych asi nešla-jsem srab ![]()
Luštěniny, ovoce, zeleninu, celozrnné pečivo, zeleninové saláty…
Ale nestačí sníst denně jedno jablko a rajče, jeden celozrnný rohlík - to je málo.
Chce to si to spočítat, aby to nebylo málo, ale ani moc. Vlákninu zvedat postupně až na těch 35g/den. Ne víc.
mahdalka píše:
Taky jsem o tom někde na internetu četla,ale to dělají jen když už neplánujete žádný dítě(porod).Já teda začala 4× týdně cvičit a už mám přes břicho asi o 7 cm mín.A taky teda k tomu držím tu redukční dietu,vlákniny mám snad dostatekTak doufám,že to půjde dolu jen tím cvičením a úpravou jídelníčku,na operaci bych asi nešla-jsem srab
a to jsi po porodu?? nebo jak??
lumáťa píše:
Tak to je něco jiného, pravděpodobně problém s podkožím, visela jí kůže… ?kamikaa píše:
Ahoj holky,já teda nemám osobní zkušenost,ale moje kadeřnice byla taky po císaři.máme děti rok od sebe a když jsem k ní přišla po porodu,tak ona měla břicho jak kdyby byla 4-5. měsíc.říkala,že stím jde na nějakou plastickou operaci kterou platí pojištovna.Tak až tam ted půjdu v březnu,tak jsem na ní zvědavá
.Takže samo jí to dolu nešlo,ještě měla radost,že ostatní ženský za to platí šílený prachy a ona to má po porodu zadara
Mono,právě že já po porodu nejsem a taky mám břicho.Vypadám jak africký dítě,štíhlý ruce,nohy a k tomu to nafouklý břicho
Jinak ve Vitalandu se zdravou výživou prodávaj i vlákninu v tabletách,ale ta v ovoci a zelenině je určitě lepší ![]()
Mam ten samy problem a taky nevim co s tim a jsem uz opravdu zoufala, mam to od te doby kdy jsem prestala brat HA.