Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych udělat dort - Minecraft. Jenže přemýšlím, jak to udělat co nejjednodušeji, nejlevněji, ale jedlý papír nechci. Modelování z hmoty je pro mě taky problém. Tak jsem zvědavá, co mi poradíte. Tady je spousta šikovných lidí. Nejjednodušší by bylo koupit nějaké figurky, ale nikde jsem na ně nenarazila.
![]()
@Sára 1 píše:
Chtěla bych udělat dort - Minecraft. Jenže přemýšlím, jak to udělat co nejjednodušeji, nejlevněji, ale jedlý papír nechci. Modelování z hmoty je pro mě taky problém. Tak jsem zvědavá, co mi poradíte. Tady je spousta šikovných lidí. Nejjednodušší by bylo koupit nějaké figurky, ale nikde jsem na ně nenarazila.![]()
A co udělat prostě takový dort, který zvládneš, do tvaru krychle, pak pomáznout boky máslem, posypat oříšky a navrch travní dekorace třeba z marcipánu? Takhle nějak by to mohlo vypadat. Ale otázkou je, jestli nějaké maličké dítě by to ocenilo. Náš 11 letý syn jo, zvlášť, kdyby to byl medovník ![]()
Ja jsem pro syna dělala takový, ale figurky jsem si delala sama, tak třeba jen ty čtverečky kolem dokola a napis?
Figurky jsem objednavala na svetcukraru.cz. Je to marcipan, takze jako uplne za hubicku taky nejsou, ale mely uspech.
Edit: tak ted tam maji cukrove, tak bud si blbe pamatuji, nebo to od lonska zmenili
Jinak jsem delala taky neco ve stylu jako @vevci - akorat obdelnikovy, s temi ctvrtecky taky dokola.
Pripadne me napadlo vyuzit na figurky Lego - na nejake Minecraft sady jsem trefila treba i ma Vinted nebo na Marketplace…nebo to udelat jako 2v1 s darkem
Jo a syn si jeste vystrihal z papiru dalsi figurky a nalepili jsme je na spejle a dopichali do dortu…uplne instagramove to nebylo
, ale mel z toho radost
Příspěvek upraven 30.03.23 v 12:01
@Sára 1 píše:
Chtěla bych udělat dort - Minecraft. Jenže přemýšlím, jak to udělat co nejjednodušeji, nejlevněji, ale jedlý papír nechci. Modelování z hmoty je pro mě taky problém. Tak jsem zvědavá, co mi poradíte. Tady je spousta šikovných lidí. Nejjednodušší by bylo koupit nějaké figurky, ale nikde jsem na ně nenarazila.![]()
Možná bych udělala nějaký ten zelený a hnědý dort a nasázela na to figurky z Lega - to by měl jako druhý dárek. Jinak na netu jsem viděla dort creepera, který byl vyskládaný z marcipánových čtverečků - zelených a obličej z černých, vypadalo to jednoduše.
V kazdem pripade…kdyz to hodis do Googlu, idealne anglicky, vyjede ti milion obrazku, neco z toho urcite das…
Treba tohle vypada jako klasicky dort, akorat si vyhrali s barevnym kremem…Na to nepotrebujes asi nic extra, jen ty barvy
Příspěvek upraven 30.03.23 v 12:07
Svět se v kostky obrací
Třeba tady je web přímo k tomu určený Minecraft dort … mas tam pár marcipanovych figurek či jiných napísu. Internet je toho plný. Já kupoval i sklenici s potiskem Creepera nebo minecraft sluneční brýle
Tisk na fonadanovy list? Ale to je podobne jako jako jedlý papir ![]()
Udělala bych mechový dort. Fotek a receptů je na Googlu spousta. Jen bych nedělala se světlým krémem, ale s pařížským. Boky bych nechala holé a budou pak hezky hnědozelené. Tím zeleným rozdrobeným bych to posypala jen vršek dortu. Na dort bych koupila nějaká nejedlá zapichovátka Minecraft, prodávají jich spoustu.
Vy jste všechny tak šikovne. Budu ráda, kdyz narazim někde na figurku. Ještě to promyslim. Možná se pustím jiným směrem.