Jsem strašně citlivá

Anonymní
30.3.23 01:01

Jsem strašně citlivá

Ahoj,

Mám menší problém. Přijde mi, že trpím strašnou citlivostí na vše. Dám příklad. Umře mi pes, někdo prostě prohodí pár slz a jde dál. Já bulim jak želva a nemůžu se z toho pár dní dostat. Nebo přítel - vůbec mě nepodporuje a nepochválí a já jsem z toho hotová. Nebo hádky s přítelem, cokoli hnusného mi řekne, prostě me to rozbrečí. Cokoli špatného mě prostě bolí a reaguji na to strašnym smutkem nebo brekem. Jak se toho mám zbavit?

Fakt mě to štve :(

A.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5629
30.3.23 01:29

A nemáš nějaké hormonální bouřlivé období, nebo nějakou hodně smutnou událost (to může být i klidně úmrtí toho psa, někdo ke psovi hodně přilne). Nebo tě něco dlouhodobě štve a dusis to v sobě?
Já bych se asi snažila dělat co mám ráda. Nebo mi pomáhá udělat něco hodně adrenalinové, kdy musím překonat vlastní strach. Hlavně se v těch myšlenkách neutapet. To pak spustí biochemické procesy a je to začarovaný kruh. Ale to se kolikrát leg e řekne. Taky je důležité dostatečně spát a dobře jist a nějaký pohyb. Slunce taky pomáhá, tak snad ho bude pribyvat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
30.3.23 02:53

A co tohle?

https://www.idnes.cz/…5_zdravi_abr

https://institut-pro-vysokou-citlivost.cz/

Někdo to tak prostě má a není to špatně. :srdce: Nemá smysl zkoušet změnit svou podstatu.

Zajdi si případně k psychologovi, nebo si o tom něco přečti. Možná ale jen bojuješ s horším sebevědomím nebo zpracováváš nějaký aktuální problém. Tam by psycholog také pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 03:56

@Polední bouře bohužel to teď moc nejde dělat něco pro sebe. Ale děkuji :)

A.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.23 03:57

@brambora80 děkuji moc. Já jsem taková od malička, jen teď to nabralo větší spád a každý mi říká, ať už se proberu. Když já to prostě moc procituji

A.

• Citovat
  • Upravit
15332
30.3.23 05:43

Jsi nedomazlena. Potrebujes hrozne lásky. Toho idio.ta vyhoď a najdi si jinyho. Taky jsem nedomazlena, takže jsem vyhodila idiota a ted se domazluju sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
30.3.23 05:45
@Královna Kosmíru píše:
Jsi nedomazlena. Potrebujes hrozne lásky. Toho idio.ta vyhoď a najdi si jinyho. Taky jsem nedomazlena, takže jsem vyhodila idiota a ted se domazluju sama :mrgreen:

Hustý…

• Citovat
  • Upravit
952
30.3.23 05:45

Mam kamaradku, je ji pres 50 a breci furt. Uz je na to zvykla a my taky. Ma VS, uspesnou karieru, ale jak ji neco zasahne a zacne o tom mluvit, tak breci. Opravdu snad pokazde, co ji vidim :nevim: :lol: co se tyce problemu co popisujes - umrti psa je urcite trauma, to jsem obrecela i psy kteri nebyli moji. A co se tyce pritele, az spolu budete vecnost, nerozbreci te uz skoro nic. Kdysi mi bylo nekdy partnerovo chovani lito a dneska to pomalu nepostrehnu. Otupis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
30.3.23 05:46

Tak jako úmrtí psa podle mě zvladne levou zadni málokdo. To je člen rodiny a já ani nechci přemýšlet nad tím jaké to bude když nase ctyrleta milovaná fenka jednou odejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
30.3.23 06:38
@Anonymní píše:
Ahoj,

Mám menší problém. Přijde mi, že trpím strašnou citlivostí na vše. Dám příklad. Umře mi pes, někdo prostě prohodí pár slz a jde dál. Já bulim jak želva a nemůžu se z toho pár dní dostat. Nebo přítel - vůbec mě nepodporuje a nepochválí a já jsem z toho hotová. Nebo hádky s přítelem, cokoli hnusného mi řekne, prostě me to rozbrečí. Cokoli špatného mě prostě bolí a reaguji na to strašnym smutkem nebo brekem. Jak se toho mám zbavit?

Fakt mě to štve :(

A.

Omlouvám se, že asi budu nepříjemná. Ale takhle ufňukaou mám kolegyni a je to šíleně, ale opravdu šíleně obtěžující. Ona se na mě dost upnula, ale já se jí záměrně vyhýbám, protože mě vyčerpává. Ve svém životě takovou fňuknu nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
30.3.23 06:38

A bude hur ke stari se to velmi zhorsuje, musis se naucit s tim pracovat.

https://www.trhknih.cz/…a/2pg8p8x3at

https://www.knihydobrovsky.cz/…ti-448672685

Urcite objevis i dalsi knizky na tohle tema.

Je to veliky dar, ale je tezke s tim zit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.3.23 06:47

Hypersenzitivita. Něco si o tom načti a nauč se s tím pracovat. Klidně za pomoci psychoterapeuta :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
30.3.23 07:12

@Kockazvysocan zajímavé, až smutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.3.23 07:14
@Teeeri píše:
@Kockazvysocan zajímavé, až smutné

Ale naprosto pravdivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
30.3.23 07:32

No být smutná, nešťastná z úmrtí psa je normální!
Co ten přítel? Není víc hnusnej než milej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová