Dort na svatbu
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tichošlápek asi špatný úhel na fotce, nepadal.
@Russet nahý dort, takové se dnes dělají běžně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
Noo, to je docela sousto. Já to na velký akce většinou řeším tak, že dělám malý dort do dvacítkové formy, na krájení, a zbytek v cupcakes. Jak to chceš dělat? Vícepatrový? V tom případě určitě vol výztuhu, převez každé patro zvlášť a sestav a dozdob na místě…
Tohle mi také napadlo, že bych udělala menší dort pro nevěstu a ženicha a pro zbytek cupcakes. Bylo by to pro mě i lepší na nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Asi se tady nějaká cukrářka najde. Ale s nulovými zkušenostmi bych se do dortu na svatbu nepouštěla. Mohla by to být docela ostudaProč tě oslovila - že dobře pečeš? Nebo chce ušetřit?
Troufla bych si maximálně na drobné cukroví Dejme tomu i na minidortíky, ale leda tak pro dvacet lidí. Já bych to hlavně neměla kde chladit do doby, než by se to odváželo.
Já bych rozhodně dort objednala. A to peču pravidelně.
Oslovila mě, protože peču často a všem moc chutná. Hlavně to byl nápad ženicha, ten je z mých dortů nadšený a říkal, že od nikoho jiného dort nechce. A já neumím moc říkat ne a ještě k tomu dobrým kamarádům…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarikS píše:
Tohle mi také napadlo, že bych udělala menší dort pro nevěstu a ženicha a pro zbytek cupcakes. Bylo by to pro mě i lepší na nervy
Tohle by ale určitě chtělo probrat s nevěstou. A vyjasnit si to, já bych třeba toto řešení nechtěla, tak radsi ji dat vedet včas, aby kdyžtak objednala dort jinde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarikS Pokud by s tím byli v pohodě, je to nejlepší řešení, právě i kvůli lednici, převozu a tak. A na hezkém podnosu to vypadá super. Taky záleží, jak mají zorganizované další občerstvení - mně vyhovuje, že se neřeší nádobí, nezůstávají zbytky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajulinkaa píše:
@SarikS ahojurčitě bych udělala třípatrový, to určitě ať má opravdu každý kousek, myslím že pak ani nic nezbyde
, velikostně bych udělala tu 34( nebo kolik to je
teď přesně nevím
) pak střed klasika 28 a batul navrch, vyztužuje se to většinou špejlemi nebo i brčky, ovšem jestli budete mít spíš nějaký lehčí dort, ne těžký máslový nebo máslovo tvarohový s ovocem, určitě bych raději asi použila podnos, myslím ten jak jsou na něm ty tři patra zvlášť
. Pak se to i dobře převáží, můžou se na ten podnos dát až na místě, což šetří hlavně nervy že
obzvlášť v horku… A co se týče ovoce, pokud tam potřebuješ mít čerstvé, určitě se sežene v obchoďáku vždycky nějaké, pokud ale bude s ovoce krém, tak si dělám pytlíky do mrazáku z vlastního domácího nasbíraného, pak to stejnak rozmixuju a svařím na pudink, a dozdobit pak tou troškou třeba čerstvých malin z krabičky
![]()
Děkuju moc za radu!
..Nakoupím nějaká ty tlustá brčka…Zdobení jsem si také říkala, že by bylo super až na místě(což by šlo..) jojo, potřebuju mít čerstvé ovoce a krém bude z mascarpone, slehačky a nějakého sýru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šáruší píše:
Pekla jsem švagrové. pro zhruba 30-35 lidí, byl třípatrový, spodní patro mělo 28cm, A bylo tak jako tak akorát, zbyl jen kousek. Byl tedy potahovaný, samozřejmě vyztužený. Převážela jsem ho cca 30km a byl to tedy zážitek. No dort díky bohu přežil. Ale ty nemáš žádnou zkušenost, svatební dort je celkem taková bych řekla důležitá věc. Musíš ho péct dopředu, kde ho budeš uchovávat? To není sranda, já měla vyklizenou celou ledničku a vyndané poličky, aby se tam vešel. A za další, ovoce má tendence plesnivět, zvláště to jakože rádoby čerstvé z obchodu, do druhé dne může v dortu klidně začít plesnivět, asi jako koupené jahody, co udělají do druhého dne…takže jako fakt nevím nevím. Rozmysli řádně druhy ovoce, co v tom dortu budou.
Děkuju
…převážel by se také cca 30 km a nebo ho tam dovézt a u nich doma dozdobit. To se ještě musíme domluvit.. Lednici bych na to měla, mohla bych ho mít v jedné, kde by byl jen dort. Takže tohle je v pohodě
… Právě proto se toho ovoce docela bojim, ale je to přání hlavně tedy ženicha..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
Tohle by ale určitě chtělo probrat s nevěstou. A vyjasnit si to, já bych třeba toto řešení nechtěla, tak radsi ji dat vedet včas, aby kdyžtak objednala dort jinde
Tak to je jasné, že se musíme domluvit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
@SarikS Pokud by s tím byli v pohodě, je to nejlepší řešení, právě i kvůli lednici, převozu a tak. A na hezkém podnosu to vypadá super. Taky záleží, jak mají zorganizované další občerstvení - mně vyhovuje, že se neřeší nádobí, nezůstávají zbytky…
Jelikož svatbu plánují u nich na zahradě tak by vše bylo lepší. Dort může být dodělán u nich..pokud by byl patrový. Pokud by stačil ten jeden menší a okolo cupcakes..tak kvůli nádobí určitě lepší..
Ale je to na domluvě nevěsty a ženicha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarikS Zeptej se. Výhoda je i to, že se cupcakes zdobí postupně, jak je zájem, a nejsou všechny na teple jako celý dort. Co zbude, snadno se rozdělí a převeze. Kdyby ses rozhodla pro vícepatroví, vykašla bych se domo-dělo řešení s brčky a kartonem a koupila sadu v cukrářských potřebách. Není to drahé a bude 100% fungovat. A ovocem 100% zdob na místě, ono nejde jen o to, že to může zplesnivět, stačí, když to bude ovadlé a unavené. Pak můžeš zdobit jak Pánbůh a stejně to bude vypadat smutně…
Jo, a lednice musí být zajištěna nejen u Tebe, ale i u nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
@SarikS Zeptej se. Výhoda je i to, že se cupcakes zdobí postupně, jak je zájem, a nejsou všechny na teple jako celý dort. Co zbude, snadno se rozdělí a převeze. Kdyby ses rozhodla pro vícepatroví, vykašla bych se domo-dělo řešení s brčky a kartonem a koupila sadu v cukrářských potřebách. Není to drahé a bude 100% fungovat. A ovocem 100% zdob na místě, ono nejde jen o to, že to může zplesnivět, stačí, když to bude ovadlé a unavené. Pak můžeš zdobit jak Pánbůh a stejně to bude vypadat smutně…Jo, a lednice musí být zajištěna nejen u Tebe, ale i u nich.
To máš pravdu
ostatní by mohly být v lednici… Na nějakou sadu jsem i koukala a určitě by to bylo lepší… Na ovoce na dortu mam fígl, vydrží klidně dva dny a ještě k tomu se leskne
…(potíram meruňkovou marmeládou s kapkou vody - ohřeju a teplé nanesu na ovoce a perfektní
… Lednici mají i oni
takže o lednici vůbec nejde..v tomto případě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarikS No to chápu, že lednici mají. Jen aby nebyla plná masa na gril, nebo tak něco. Asi to zní banálně, ale několikrát se mi stalo, že nevěsta či oslavenec na dorti zapomněli nebo neodhadli, kolik potřebují místa na dalšé potraviny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
@SarikS No to chápu, že lednici mají. Jen aby nebyla plná masa na gril, nebo tak něco. Asi to zní banálně, ale několikrát se mi stalo, že nevěsta či oslavenec na dorti zapomněli nebo neodhadli, kolik potřebují místa na dalšé potraviny.
Také mají více ledniček
…2 v baráku. Jednu velikánskou v garáži a hned vedle přes plot mají babičku. Ta má také lednici. Takže místa je dostatek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet píše:
Také mají více ledniček
…2 v baráku. Jednu velikánskou v garáži a hned vedle přes plot mají babičku. Ta má také lednici. Takže místa je dostatek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje poslední, svatební dorty. Oba pro 50 lidí. Vyšší korpus, 16,21,26. Určitě vystuzit, použij bambusovou vystuz do každého patra, plus středovou tyč. Pod každé patro separační plato. Bez vystuze určitě ne. Před prevozem max vychladit. Pokud chceš ovoce okolo dortu, musíš ho zafixivat ať neokora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit