Dort v lednici 10 dní

Anonymní
10.1.22 12:36

Dort v lednici 10 dní

Prosím anonym nebo smazat.
Kamarádka měla 31.12. narozeniny, nechala si udělat velký, patrový marcipánový dort. Byla jsem u ní včera na dodatečné oslavě. Dříve mi to nevyšlo. Měla ještě pořádný kus toho dortu v lednici. Nabídka mi jej ke kávě. Myslela jsem, že ho třeba pár dní po jejich narozeninách dala do mrazáku a na ten včerejšek vytáhla, ale ne, ona jej měla celou dobu v lednici. Dort byl chuťově výborný, nijak nesmrděl.
Ovšem já jsem dostala v noci střevní virózu, několikrát jsem zvracela a měla průjem.
Dnes jsem si kvůli tomu musela vzít dovolenou v práci, jsem úplně vyřízená.
Myslíte, že je to z toho dortu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
10.1.22 12:40

Zřejmě jo, volala bych ať ho už dál nikomu nepodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122

Já myslím, že spíš ne. Podle mě by se tam mohlo zkazit leda tak máslo, ale to normálně v ledničce deset dní vydrží. To by spíš dřív byl pěkně oschlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062

Hodne zalezi z ceho ten dort byl, jestli maslovej, ten by to mohl prezit. Mascarpone, slehacka je uz teda za me horší. Nechápu proc Ti ho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 12:44

Ona ten dort taky jedla. Vevnitř nebyla šlehačka, ani máslové náplně. Byl vevnitř hodně barevně navrstvený a náplně kakaová, punčová, vše takové vyloženě sušší.

• Citovat
  • Upravit
20885
10.1.22 12:47

Nikdo neví, z jakých surovin byl, jak ty byly staré a kdy se ten dort dělal. Určitě byl udělán tak, že toho 31. se měl celej sníst a byl v pohodě. Ale nechat jej jen tak v lednici 10 dní je masakr. Navíc nikdo neví co dalšího v té lidnici měla a co za breberky na ten dort tam mohly napadat. Takže já bych určitě dal vědět, že jsem se z toho šíleně pototo a ať už to vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15198
10.1.22 12:52
@Anonymní píše:
Ona ten dort taky jedla. Vevnitř nebyla šlehačka, ani máslové náplně. Byl vevnitř hodně barevně navrstvený a náplně kakaová, punčová, vše takové vyloženě sušší.

V tom případě by dort mohl vydržet i když já osobně bych 10dnu starý dort nejedla a už vůbec nenabizela navsteve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
10.1.22 12:53

To je stejný, jak když dám někomu na chlebíček na silvestra br. salát co zbyl z vánoc :poblion:
dost lidí to zvládne
ale mně by se chtělo blít už jen z té představy
nikdy bych ti takový dort nedala
a nedivím se, že ses zeblila a ze.rala
 humus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9282
10.1.22 12:58

Klidně to z toho dortu může být :oops: ať jsi co nejdříve ok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
10.1.22 12:58

Ráda peču dorty, máme je doma docela často a jíme ho maximálně 3. den. 10. den bych ho nabídla jen největším nepřátelům. :mrgreen:

Ať je ti co nejdřív dobře. :)

Příspěvek upraven 10.01.22 v 13:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
10.1.22 13:00
@Lucy75 píše:
To je stejný, jak když dám někomu na chlebíček na silvestra br. salát co zbyl z vánoc :poblion:
dost lidí to zvládne
ale mně by se chtělo blít už jen z té představy
nikdy bych ti takový dort nedala
a nedivím se, že ses zeblila a ze.rala
humus

Mňam do p. í. č. i. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
10.1.22 13:01

Fuj, nejsem žádná citlivka, ale dort by jedla maximálně třetí den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4858
10.1.22 13:05

No kamarádce bych zavolala, ať ten dort proboha už nikomu nenabízí a vyhodí ho. Fuj dát 10 dní starý dort návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
10.1.22 13:08

@Cenarius :mrgreen: :mrgreen:
nemáš chuť? :mrgreen:
miluju čerstvé jídlo, takže nejsem líná si zajet pro maso na jatka ;)
a dnes můj manžel dostal čerstvě mletý karbanátek, páč víc asi nezvládne, jelikož se včera zastal servírky ohledně testů a korony, zůstal tam sám, borec ho narazil na stoly..a má brutus naražená žebra.. kdo chce kam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76445
10.1.22 13:08
@Anonymní píše:
Ona ten dort taky jedla. Vevnitř nebyla šlehačka, ani máslové náplně. Byl vevnitř hodně barevně navrstvený a náplně kakaová, punčová, vše takové vyloženě sušší.

tak kakaová náplň přece není jen z kakaa například - musí tam být buď maskarpone, šlehačka, tvaroh nebo máslo - a tenhle základ náplně se za 10 dní už musel zkazit, no to máslo vydrží nejdýl, takže to asi bohužel máslo nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí