Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já myslím, že spíš ne. Podle mě by se tam mohlo zkazit leda tak máslo, ale to normálně v ledničce deset dní vydrží. To by spíš dřív byl pěkně oschlý.
Hodne zalezi z ceho ten dort byl, jestli maslovej, ten by to mohl prezit. Mascarpone, slehacka je uz teda za me horší. Nechápu proc Ti ho dala.
Ona ten dort taky jedla. Vevnitř nebyla šlehačka, ani máslové náplně. Byl vevnitř hodně barevně navrstvený a náplně kakaová, punčová, vše takové vyloženě sušší.
Nikdo neví, z jakých surovin byl, jak ty byly staré a kdy se ten dort dělal. Určitě byl udělán tak, že toho 31. se měl celej sníst a byl v pohodě. Ale nechat jej jen tak v lednici 10 dní je masakr. Navíc nikdo neví co dalšího v té lidnici měla a co za breberky na ten dort tam mohly napadat. Takže já bych určitě dal vědět, že jsem se z toho šíleně pototo a ať už to vyhodí.
@Anonymní píše:
Ona ten dort taky jedla. Vevnitř nebyla šlehačka, ani máslové náplně. Byl vevnitř hodně barevně navrstvený a náplně kakaová, punčová, vše takové vyloženě sušší.
V tom případě by dort mohl vydržet i když já osobně bych 10dnu starý dort nejedla a už vůbec nenabizela navsteve ![]()
To je stejný, jak když dám někomu na chlebíček na silvestra br. salát co zbyl z vánoc ![]()
dost lidí to zvládne
ale mně by se chtělo blít už jen z té představy
nikdy bych ti takový dort nedala
a nedivím se, že ses zeblila a ze.rala
humus
Ráda peču dorty, máme je doma docela často a jíme ho maximálně 3. den. 10. den bych ho nabídla jen největším nepřátelům. ![]()
Ať je ti co nejdřív dobře. ![]()
Příspěvek upraven 10.01.22 v 13:09
@Lucy75 píše:
To je stejný, jak když dám někomu na chlebíček na silvestra br. salát co zbyl z vánoc
dost lidí to zvládne
ale mně by se chtělo blít už jen z té představy
nikdy bych ti takový dort nedala
a nedivím se, že ses zeblila a ze.rala
humus
Mňam do p. í. č. i. ![]()
Fuj, nejsem žádná citlivka, ale dort by jedla maximálně třetí den.
No kamarádce bych zavolala, ať ten dort proboha už nikomu nenabízí a vyhodí ho. Fuj dát 10 dní starý dort návštěvě.
@Cenarius
![]()
nemáš chuť? ![]()
miluju čerstvé jídlo, takže nejsem líná si zajet pro maso na jatka ![]()
a dnes můj manžel dostal čerstvě mletý karbanátek, páč víc asi nezvládne, jelikož se včera zastal servírky ohledně testů a korony, zůstal tam sám, borec ho narazil na stoly..a má brutus naražená žebra.. kdo chce kam..
@Anonymní píše:
tak kakaová náplň přece není jen z kakaa například - musí tam být buď maskarpone, šlehačka, tvaroh nebo máslo - a tenhle základ náplně se za 10 dní už musel zkazit, no to máslo vydrží nejdýl, takže to asi bohužel máslo nebylo
Prosím anonym nebo smazat.
Kamarádka měla 31.12. narozeniny, nechala si udělat velký, patrový marcipánový dort. Byla jsem u ní včera na dodatečné oslavě. Dříve mi to nevyšlo. Měla ještě pořádný kus toho dortu v lednici. Nabídka mi jej ke kávě. Myslela jsem, že ho třeba pár dní po jejich narozeninách dala do mrazáku a na ten včerejšek vytáhla, ale ne, ona jej měla celou dobu v lednici. Dort byl chuťově výborný, nijak nesmrděl.
Ovšem já jsem dostala v noci střevní virózu, několikrát jsem zvracela a měla průjem.
Dnes jsem si kvůli tomu musela vzít dovolenou v práci, jsem úplně vyřízená.
Myslíte, že je to z toho dortu?