Dospělý se nechce mýt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.7.15 09:59

Dospělý se nechce mýt

Prosim anonym..Prosim, snad mi tu někdo poradite. Mame v rodine pana z manzelovy strany, bydlime v jednom domě. Je problematicky na hygienu, odmítá se koupat, sprchovat. Uz nevim jak ho donutit, zkoušela jsem to různě.. Naposledy se koupal pred zakrokem v nemocnici, nic vážného co by ho omezovalo v pohybu. Bylo to v březnu :oops: Od te doby se nemyl a je mi z toho ouzko, ted jsou vedra ale nedonuti ho nikdo a nic. Přichystala jsem mu ciste pradlo, a rekla ze je horko aby se šel osvěžit, ale veci tam nechal, absolutne bez úspěchu. Ja nevim uz JAK ho tam dostat, je hodne citit, je to marný.. Poradte jak s takovym clovekem mluvit, je to jako dite. Ale dite vezmu a jdu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
22.7.15 10:01

Odstehovanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
22.7.15 10:03

Říct mu to narovinu, ale jestli Vás smradem nijak neobtěžuje, jen že on prostě, když ho potkáte smrdí, nechala bych ho být :nevim: Je to jeho vizitka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1727
22.7.15 10:04

Přepadnout ho se zahradní hadicí v ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
22.7.15 10:04

Kolik mu je? Je to Váš dědeček??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
22.7.15 10:05

Máme takovou babičku. S ní je to ale jednodušší v tom, že není příliš pohyblivá, takže když už je to na hraně, mamka s taťkou ji popadnou a do sprchy prostě bez okolků zanesou. Pokaždé remcá a nadává jim… Já bych pánovi natvrdo a do očí řekla, že páchne a že je mi to hodně nepříjemné, přidala bych ještě něco o riziku kožních chorob - jaképak tanečky okolo, když na ně nereaguje. Přeji, ať to vyřešíte, i když je pravděpodobné, že ke změně nedojde… starší lidi jsou v tomto obtížně ovlivnitelní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.15 10:07

A v koupelně máte vanu nebo sprchový kout? Pokud není nejmladší, tak i když se jeví zdravotně v pořádku, tak může mít strach vlízt do vany.

• Citovat
  • Upravit
9935
22.7.15 10:11

Jak starý pán je? Třeba si to neuvědomuje a nebo jak píše @lucenka může mít strach vlézt do vany, tohle jsme nedávno řešili v my, naštěstí paní sama přišla s tím, že má strach lézt do vany (žije sama)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
22.7.15 10:14
@lucenka píše:
A v koupelně máte vanu nebo sprchový kout? Pokud není nejmladší, tak i když se jeví zdravotně v pořádku, tak může mít strach vlízt do vany.

přesně tak…pak se může stát, že to nechce přiznat a pak je vzteklý na okolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.15 10:18

Mame i vanu i sprchu, sprchu bezbarierovou tak uplne bez problémů.. Jen proste nechce. Za žádnou cenu. Je to děda manzela ale chodi bez problemu.. K tem koznim chorobam, ano ma na noze bercovy vred, dochazela za nim sestra mu to čistit, ale nezbavi se toho, neudezuje to v cistote, i ona ho nabadala ale bez výsledku.

• Citovat
  • Upravit
33155
22.7.15 10:20
@Anonymní píše:
Mame i vanu i sprchu, sprchu bezbarierovou tak uplne bez problémů.. Jen proste nechce. Za žádnou cenu. Je to děda manzela ale chodi bez problemu.. K tem koznim chorobam, ano ma na noze bercovy vred, dochazela za nim sestra mu to čistit, ale nezbavi se toho, neudezuje to v cistote, i ona ho nabadala ale bez výsledku.

nezakládala jsi tady už takovou stejnou diskuzi? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.15 10:23
@Anonymní píše:

tak co kdybyste mu místo těch kuců pomohli? Prostě by za ním chlap (nebo ty, pokud vam to oběma nebude vzájemně nepříjemné) měl přijít a říct mu: dědo teď se půjdeme spolu koupat. Vzít ho do koupelny, pomoct mu se svlíknout (starým lidem to dělá problém), pomoct do sprchy (i když je bezbariérová tak se může bát) a pak mu pomoct s obléknutím (vlhké tělo se obléká hůř).

• Citovat
  • Upravit
873
22.7.15 10:24
@WERISKA píše:
nezakládala jsi tady už takovou stejnou diskuzi? :think: :think:

Taky už jsem tu něco podobného četla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.15 10:26

@WERISKA Na toto tema ne
@lucenka Tak musim pritvrdit na chlapa.. Deda by se predemnou asi stydel, mozna taky proto to ode me odmita

• Citovat
  • Upravit
22.7.15 10:49

To už tady jednou bylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky