Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Říct mu to narovinu, ale jestli Vás smradem nijak neobtěžuje, jen že on prostě, když ho potkáte smrdí, nechala bych ho být
Je to jeho vizitka..
Máme takovou babičku. S ní je to ale jednodušší v tom, že není příliš pohyblivá, takže když už je to na hraně, mamka s taťkou ji popadnou a do sprchy prostě bez okolků zanesou. Pokaždé remcá a nadává jim… Já bych pánovi natvrdo a do očí řekla, že páchne a že je mi to hodně nepříjemné, přidala bych ještě něco o riziku kožních chorob - jaképak tanečky okolo, když na ně nereaguje. Přeji, ať to vyřešíte, i když je pravděpodobné, že ke změně nedojde… starší lidi jsou v tomto obtížně ovlivnitelní.
A v koupelně máte vanu nebo sprchový kout? Pokud není nejmladší, tak i když se jeví zdravotně v pořádku, tak může mít strach vlízt do vany.
Jak starý pán je? Třeba si to neuvědomuje a nebo jak píše @lucenka může mít strach vlézt do vany, tohle jsme nedávno řešili v my, naštěstí paní sama přišla s tím, že má strach lézt do vany (žije sama)…
@lucenka píše:
A v koupelně máte vanu nebo sprchový kout? Pokud není nejmladší, tak i když se jeví zdravotně v pořádku, tak může mít strach vlízt do vany.
přesně tak…pak se může stát, že to nechce přiznat a pak je vzteklý na okolí ![]()
Mame i vanu i sprchu, sprchu bezbarierovou tak uplne bez problémů.. Jen proste nechce. Za žádnou cenu. Je to děda manzela ale chodi bez problemu.. K tem koznim chorobam, ano ma na noze bercovy vred, dochazela za nim sestra mu to čistit, ale nezbavi se toho, neudezuje to v cistote, i ona ho nabadala ale bez výsledku.
@Anonymní píše:
Mame i vanu i sprchu, sprchu bezbarierovou tak uplne bez problémů.. Jen proste nechce. Za žádnou cenu. Je to děda manzela ale chodi bez problemu.. K tem koznim chorobam, ano ma na noze bercovy vred, dochazela za nim sestra mu to čistit, ale nezbavi se toho, neudezuje to v cistote, i ona ho nabadala ale bez výsledku.
nezakládala jsi tady už takovou stejnou diskuzi?
![]()
@Anonymní píše:
tak co kdybyste mu místo těch kuců pomohli? Prostě by za ním chlap (nebo ty, pokud vam to oběma nebude vzájemně nepříjemné) měl přijít a říct mu: dědo teď se půjdeme spolu koupat. Vzít ho do koupelny, pomoct mu se svlíknout (starým lidem to dělá problém), pomoct do sprchy (i když je bezbariérová tak se může bát) a pak mu pomoct s obléknutím (vlhké tělo se obléká hůř).
@WERISKA píše:
nezakládala jsi tady už takovou stejnou diskuzi?![]()
Taky už jsem tu něco podobného četla…
Prosim anonym..Prosim, snad mi tu někdo poradite. Mame v rodine pana z manzelovy strany, bydlime v jednom domě. Je problematicky na hygienu, odmítá se koupat, sprchovat. Uz nevim jak ho donutit, zkoušela jsem to různě.. Naposledy se koupal pred zakrokem v nemocnici, nic vážného co by ho omezovalo v pohybu. Bylo to v březnu
Od te doby se nemyl a je mi z toho ouzko, ted jsou vedra ale nedonuti ho nikdo a nic. Přichystala jsem mu ciste pradlo, a rekla ze je horko aby se šel osvěžit, ale veci tam nechal, absolutne bez úspěchu. Ja nevim uz JAK ho tam dostat, je hodne citit, je to marný.. Poradte jak s takovym clovekem mluvit, je to jako dite. Ale dite vezmu a jdu