Dospívání kocourka

22.6.18 17:10

Dospívání kocourka

Ahoj, 19.6. byly našemu kocourovi 4 měsíce. Je teda na svůj věk opravdu velký, vypadá jak dospělá kočka. A teď začal dělat to, že mi ojíždí ruku. Normálně má bimbase venku, obkročmo mi lehne na ruku, zakousne se do zápěstí a jede. Samozřejmě se ho snažim setřást a nedovolit mu to, ale je docela přisátej a je dost neodbytnej. V poslední době je víc i takovej divokej, zakousává se do končetin a už to není to hravý kotě. Je možný, že už pohlavně dospívá? Všude jsem četla, že až kolem roku, ale je to fakt úchylák :lol: ve středu jedem na očko, tak se zeptám veterinářky. Jen mě zajímá co si o tom myslíte. Samozřejmě chci nechat kocoura kastrovat a pokud to bude potřeba, udělám to i dřív. Nechci mít z bytu smradlavej brloh. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2998
22.6.18 17:25

Dle rady zkušené kockarky jsem se snažila zamezit, aby kocourek značkoval. Pokud by uz značkoval, doporučuje se totiž kastrace co nejdřív. My takto vydrzeli do neceleho roka/nechtěla jsem nechat kastrovat mimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.18 17:32

@jankajj a jak zamezit značkování? Tohle je moje první kočka, nechci ho trápit, ale svůj domov mám ráda. Takže to radši kocourovy koule, než můj gauč a koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
22.6.18 17:48

Já počkala až dospěje - začne značkovat a pak šel na kastraci. Jinak to chování je přesné, dělali to všichni moji kocouři :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
22.6.18 18:01

Procti si nejakou diskuzi na ifaune, tam se dozvíš mnohem vic.Neni třeba cekat,az zacne znackovat, muj sel na kastraci, jakmile mu zacala cpet moc. Tohle chovani ale tedy neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
22.6.18 18:05

My kastrovali okolo roka. Zacal curat do bot :mrgreen: Tebou popsane chovani jsme nezaznamenali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
22.6.18 19:19
@andreaanton píše:
@jankajj a jak zamezit značkování? Tohle je moje první kočka, nechci ho trápit, ale svůj domov mám ráda. Takže to radši kocourovy koule, než můj gauč a koberec.

Zamezit = sebrat mu věc, o kterou si ho sudli a chce si tak udělat dobre. U nas stačilo sebrat peřinu, deku, které si hrnul pod sebe prihrbenej přešlapoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný