Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, 19.6. byly našemu kocourovi 4 měsíce. Je teda na svůj věk opravdu velký, vypadá jak dospělá kočka. A teď začal dělat to, že mi ojíždí ruku. Normálně má bimbase venku, obkročmo mi lehne na ruku, zakousne se do zápěstí a jede. Samozřejmě se ho snažim setřást a nedovolit mu to, ale je docela přisátej a je dost neodbytnej. V poslední době je víc i takovej divokej, zakousává se do končetin a už to není to hravý kotě. Je možný, že už pohlavně dospívá? Všude jsem četla, že až kolem roku, ale je to fakt úchylák
ve středu jedem na očko, tak se zeptám veterinářky. Jen mě zajímá co si o tom myslíte. Samozřejmě chci nechat kocoura kastrovat a pokud to bude potřeba, udělám to i dřív. Nechci mít z bytu smradlavej brloh. ![]()
Dle rady zkušené kockarky jsem se snažila zamezit, aby kocourek značkoval. Pokud by uz značkoval, doporučuje se totiž kastrace co nejdřív. My takto vydrzeli do neceleho roka/nechtěla jsem nechat kastrovat mimino.
@jankajj a jak zamezit značkování? Tohle je moje první kočka, nechci ho trápit, ale svůj domov mám ráda. Takže to radši kocourovy koule, než můj gauč a koberec.
Já počkala až dospěje - začne značkovat a pak šel na kastraci. Jinak to chování je přesné, dělali to všichni moji kocouři
.
Procti si nejakou diskuzi na ifaune, tam se dozvíš mnohem vic.Neni třeba cekat,az zacne znackovat, muj sel na kastraci, jakmile mu zacala cpet moc. Tohle chovani ale tedy neznam.
My kastrovali okolo roka. Zacal curat do bot
Tebou popsane chovani jsme nezaznamenali.
@andreaanton píše:
@jankajj a jak zamezit značkování? Tohle je moje první kočka, nechci ho trápit, ale svůj domov mám ráda. Takže to radši kocourovy koule, než můj gauč a koberec.
Zamezit = sebrat mu věc, o kterou si ho sudli a chce si tak udělat dobre. U nas stačilo sebrat peřinu, deku, které si hrnul pod sebe prihrbenej přešlapoval.