Pes žere jen v mé přítomnosti

18.6.18 18:59

Pes žere jen v mé přítomnosti

Zdravím všechny.
Náš pes, vořech :mrgreen: má misku s granulemi a vodou v kuchyni. A žere jen když jsem v kuchyni já.
Sám se nažrat nejde, je v místnosti kde jsem já a když se v kuchyni vyskytnu byť jen pro pití, běží k misce, rychle se nahltá a pak zas za mnou. Máte to někdo taky tak?
Jinak…když je doma sám, neřve, počká u obchodu, sám být umí, jen to jídlo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
18.6.18 19:12

@Oříšek89 Tak hlavně pes nemá mít žrádlo k dispozici celodenně, má dostat svojí porci (je jedno jestli celou najednou nebo na 2× až 3×) a jinak má být miska prázdná, jak jinak mu ohlídáte jestli nejí moc nebo málo. Ale jinak nepřijímání potravy a vody když není v blízkosti pán je obecně bráno jako projev separační úzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 19:23
@Heivka píše:
@Oříšek89 Tak hlavně pes nemá mít žrádlo k dispozici celodenně, má dostat svojí porci (je jedno jestli celou najednou nebo na 2× až 3×) a jinak má být miska prázdná, jak jinak mu ohlídáte jestli nejí moc nebo málo. Ale jinak nepřijímání potravy a vody když není v blízkosti pán je obecně bráno jako projev separační úzkosti.

Ale proč jen při jídle? Když jsem byla malá,měli jsme pejska, jezevčíka, a ten byl typický depresář. Když byl doma sám, bylo peklo, hrůza děs, stížnosti sousedů na denním pořádku. :roll:
Tak má asi nás vořech nějakou lehčí formu, nevím......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
18.6.18 19:52

Mamky pes to dělá taky :nevim: když je v práci, zůstane miska na granule i vodu nedotčená.. hned jak přijde z práce, pes se na to vrhne a konečně se nají a napije :nevim: o víkendech nebo v dnech kdy je doma, je v pohodě, chodí pít a jíst jak chce.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5246
18.6.18 19:52

@Heivka Proc by neslo ohlidat, jestli ji moc, nebo malo? Pes proste dostane celodenni davku granuli do misky a zblajzne si to, kdy uzna za vhodne. Delame to tak roky a vsichni, vcetne psa, jsme spokojeni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
18.6.18 19:53

Ahoj. Mám taky oříška. Je to úplně normální, celý život jsme měli psi a ti jedli hlavně v naší přítomnosti. Teď už můj vlastni pes dělá to samé má dve místa s vodou a jídlem, jedno v kuchyni a jedno venku. Někdy si dá sama ale moc ne, nejvíc ji když si sednu na dvoře a nebo něco dělám v kuchyni. Systém jídla jak píše @Heivka jsme nikdy nepraktikovali ani s loveckymi psi, jídlo měli stále k dispozici. Nebyli to žádní nanazranci takže nehrozilo, že by byli tlustší z toho, že mají k dispozici stále jídlo. Ale dá se to tím také řešit. Ale nemyslím, že je to nutné pokud se tvůj pes neprezira. Pokud pejsek nestrada a nehubne tak bych to neřešila. Je to normální psi jsou sociální zvířata a tak prostě ji protože se u toho s tebou asi cítí dobře a nebo mu to tak prostě vyhovuje. Myslím že kdyby měl hlad a ty granulky má tak by si dal i sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
18.6.18 20:05

@Oříšek89 Náš pejsek byl rád, když mohl jíst v něčí přítomnosti. Možná mu tak prostě bylo příjemně. Ale jedl tedy i bez toho.

• Citovat
  • Upravit
18.6.18 20:37

Náš pes si nosí granule za námi do obýváku :D neřeším, taky jíme společně tak chce asi taky mít společnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 20:38

Máte pravdu. Já nechtěla aby to vyznělo jakože to beru jako problém. To ne. Jen mě zajímalo proč to dělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 20:40
@Lainaire8 píše:
Mamky pes to dělá taky :nevim: když je v práci, zůstane miska na granule i vodu nedotčená.. hned jak přijde z práce, pes se na to vrhne a konečně se nají a napije :nevim: o víkendech nebo v dnech kdy je doma, je v pohodě, chodí pít a jíst jak chce.. :nevim:

Přesně jak říkáte. Přijdeme domů a šup, miska prázdná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 20:40

@Oříšek89 jinak třeba když odejdeme tak se taky nenažere, ale to prý dělají aby neměli potřebu a neudělali to doma.. Asi bych ho nechala a zdržela se v tý kuchyni trochu dýl ať nehltá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 20:41
@Kristyna.Vechtova píše:
Náš pes si nosí granule za námi do obýváku :D neřeším, taky jíme společně tak chce asi taky mít společnost :)

Asi ano, zní to logicky.....kdo by chtěl jíst sám, že :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 20:43
@Kristyna.Vechtova píše:
@Oříšek89 jinak třeba když odejdeme tak se taky nenažere, ale to prý dělají aby neměli potřebu a neudělali to doma.. Asi bych ho nechala a zdržela se v tý kuchyni trochu dýl ať nehltá :)

Teď tu sedím doprovázená chroupáním, a furt se otáčí jestli jako už neodcházím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 20:44

@Oříšek89 tak hlavně že mu chutná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.18 20:47
@Kristyna.Vechtova píše:
@Oříšek89 tak hlavně že mu chutná :lol:
:D :D o tom žádná :D