Dostanu mateřský příspěvek?

Anonymní
25.5.15 20:49

dostanu mateřský příspěvek

Ahoj chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost jestli dostanu mateřskou. Zatím nejsem těhotná. Mám za sebou dva neuspěchy a po dvou letech v práci mě skrz to chtějí vyhodit. Mám slíbenou práci ale až za 3 měsíce a ted jdeme na genetiku a pak se začneme snažit. No a abych šla k věci myslíte že když nastoupím do nové práce budu tam třeba dva měsíce a půjdu marodit s rizikovým těhotenstvím že mi mateřskou dají??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101681
25.5.15 20:52

No, pokud půjdeš marodit po 2 měsících v práci, tak tě pravděpodobně vyhodí ve zkušebce a pak nárok na mateřskou mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
25.5.15 20:59

Musíš mít jako každý účast na pojištění 270 dní za poslední 2 roky a nastoupit na PPM nejpozději v ochranné lhůtě (ta trvá 180 dní, nebo tak dlouho jako poslední zaměstnání).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 21:07

@j.a.n.i1 mam domluvenou smlouvu bez zkušební doby a to kvuli tomu že tam nyní dělám na vedlejší pracovní poměr…

@matkabagristy Dělám teď v kuse 2 roky takže odděláno mám a do ochrané lhůty se nevejdu to už bych musela být těhotná

• Citovat
  • Upravit
66815
25.5.15 21:11
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 mam domluvenou smlouvu bez zkušební doby a to kvuli tomu že tam nyní dělám na vedlejší pracovní poměr…@matkabagristy Dělám teď v kuse 2 roky takže odděláno mám a do ochrané lhůty se nevejdu to už bych musela být těhotná

zbytečně předbíháš událostem. Vše víš, stejně dáš dítěti přednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
25.5.15 21:12

Mimo téma, ale bylo by mi to dost blbý vůči zaměstnavateli… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 21:15

@matkabagristy to určitě dám chceme ho strašně moc ale zase kdyby to mělo kvuli třeba měsíci padnout tak je to škoda dělám od té doby co jsem dodělala školu a platím vše jak mám tak by jednou mohl stát platit i mě

• Citovat
  • Upravit
66815
25.5.15 21:17
@sisk píše:
Mimo téma, ale bylo by mi to dost blbý vůči zaměstnavateli… :nevim:

Hele, těhotenství se stejně blbě plánuje. Zaměstnavateli můžeš klidně obětovat nejlepší léta života, pak přijde chvíle, kdy je mu to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 21:18

@sisk je to rodina a dělám pro něj dlouho na vedlejší pracovní poměr a praci potom můžu vykonávat i z domu sice ne v plném rozsahu zase jen na vedlejší poměr ale ví že chci otěhotnět..jinak by mi to bylo taky blbé proto si nehledám jinou práci do které bych nastoupila protože by mi to bylo hloupé

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.5.15 21:19

@matkabagristy právě dělala jsemcpro ně první poslední teď dva nezdary a chcou mě vyhodit a nejlíp chcou abych dala výppvěď sama a už mi je z toho zle. Jen na mě řvou

• Citovat
  • Upravit
1828
25.5.15 21:21
@Anonymní píše:
@sisk je to rodina a dělám pro něj dlouho na vedlejší pracovní poměr a praci potom můžu vykonávat i z domu sice ne v plném rozsahu zase jen na vedlejší poměr ale ví že chci otěhotnět..jinak by mi to bylo taky blbé proto si nehledám jinou práci do které bych nastoupila protože by mi to bylo hloupé

@matkabagristy A tak asi jo no… z prvního příspěvku mě jako první napadlo, že ze zakladatelky budou mít „radost“, ale každýho věc.

Jinak zakladatelko, třeba ti bude dobře a žádný rizikový nebude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 21:31

@sisk no mám za sebou dvě zamlklé těhotenství takže mě pak doktor říkal že asi budu muset…nechci nikomu dělat zle…nadruhou stranu mě zaměstnavatel chce vyhodit za nic a já se mám pořád nechat okopávat to se zase nezlob…pak budu doma bez peněz na které sem měla nárok…takový co nedělají mají plno přídavků a nevím čeho všeho a já dělám 222 hodin měsíčně někdy i víc a dostanu houby jen skrz to že šéf je had a protože nemůžu donosit miminko mě vyhodí

• Citovat
  • Upravit
1828
25.5.15 21:34
@Anonymní píše:
@sisk no mám za sebou dvě zamlklé těhotenství takže mě pak doktor říkal že asi budu muset…nechci nikomu dělat zle…nadruhou stranu mě zaměstnavatel chce vyhodit za nic a já se mám pořád nechat okopávat to se zase nezlob…pak budu doma bez peněz na které sem měla nárok…takový co nedělají mají plno přídavků a nevím čeho všeho a já dělám 222 hodin měsíčně někdy i víc a dostanu houby jen skrz to že šéf je had a protože nemůžu donosit miminko mě vyhodí

Trochu jsem si asi rejpla, za to se omlouvám, ale z prvního příspěvku to na mě působilo jinak. Teď, když to dál rozebíráš, tak to vyznívá z mý strany blbě :oops: Držím palce, ať je líp, nikdo tě nestresuje a ty můžeš v klidu počít a donosit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.15 21:37

@sisk nene chápu že to tak mohlo vyznít…nechci nikoho využít to ne ale chci zdravé miminko to tady v této práci moc nejde když mám takový stres tak přemýšlím o výpovědi ale necci přijít o tu matěřskou když už vše platím takovou dobu ani jsem nemarodila jen ted s těma miminkama jinak nikdy tak by mi jednou mohli platit zase oni. Jinak moc děkuji uvidíme jak vše dopadne

• Citovat
  • Upravit
740
25.5.15 22:13

Napis mi sz :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat