Dostanu podporu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
207
27.6.22 21:36

Dostanu podporu?

Holky pomoc prosím myslíte že budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti? Pracovala jsem ve školce od srpna 2021 do června tohoto roku jsem měla smlouvu kterou mi zaměstnavatel neprodloužil z důvodu nemocnosti mé dcery. Dekujuuu

Příspěvek upraven 27.06.22 v 22:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
27.6.22 21:55

Předtím si měla co, rodicak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30393
27.6.22 21:58
@agnes0405 píše:
Holky pomoc prosím myslíte že budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti? Pracovala jsem ve školce od srpna 2021 do června tohoto roku jsem měla smlouvu kterou mi zaměstnavatel neprodloužil z důvodu nemožnosti mé dcery. Dekujuuu

Dobrý důvod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
27.6.22 22:08

@JancaS84 nene jen brigádu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
27.6.22 22:10
@agnes0405 píše:
@JancaS84 nene jen brigádu atd

Tak to asi bohužel, jestli nemáš odpracováno rok v posledních dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
27.6.22 23:02

Za poslední 2 roky musí být na sociálním odvedeno za 12 mesinu. Dost tedy záleží na tom jakou brigádu jste před prací v MŠ měla (předpokládám, že tam to bylo na hpp, tudíž jste sociální zdravotní odvadela 10 měsíců). Mela jste brigádu na hpp nebo dpc? A kolik jste si na brigádě vydělala? U dpp se daně odvádí při měsíčním výdělku nad 10 tis. U dpc se odvádí u měsíčního nad 3000tis. Pokud by jste tedy odvadela daně i z brigády započítali by se vám také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
27.6.22 23:05
@Zuzana5n12 píše:
Za poslední 2 roky musí být na sociálním odvedeno za 12 mesinu. Dost tedy záleží na tom jakou brigádu jste před prací v MŠ měla (předpokládám, že tam to bylo na hpp, tudíž jste sociální zdravotní odvadela 10 měsíců). Mela jste brigádu na hpp nebo dpc? A kolik jste si na brigádě vydělala? U dpp se daně odvádí při měsíčním výdělku nad 10 tis. U dpc se odvádí u měsíčního nad 3000tis. Pokud by jste tedy odvadela daně i z brigády započítala by se vám také. Pokud by to dalo dohromady těch 12mesicu nárok by jste měla. Teď jde o to, jakou jste měla u té brigady tu smlouvu, kolik jste si vydělávala a podle toho jste tedy buď daně odvadela nebo neodvadela.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
27.6.22 23:07

@Zuzana5n12 ja byla na pojišťovně uvedena jako pečující o dítě do 7let věku a u toho brigáda ale tam jsem byla asi měsíc tam taky problem ze jsem obcas potrebovala být s dcerou doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
28.6.22 08:00
@agnes0405 píše:
@Zuzana5n12 ja byla na pojišťovně uvedena jako pečující o dítě do 7let věku a u toho brigáda ale tam jsem byla asi měsíc tam taky problem ze jsem obcas potrebovala být s dcerou doma

Jako, že během měsíce jsi byla několikrát doma s holkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.6.22 09:09

@agnes0405 já si myslím že tam určitá možnost na základní podporu jako po rodičovské je. Ale nejsem si jistá. Uvidíte až přijdete. Každopádně stejně ji budete mít asi jen 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
28.6.22 09:30

@Zuzana5n12 Jj uvidim stejně si musim hned hledat něco jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20853
28.6.22 16:17
@Zuzana5n12 píše:
@agnes0405 já si myslím že tam určitá možnost na základní podporu jako po rodičovské je. Ale nejsem si jistá. Uvidíte až přijdete. Každopádně stejně ji budete mít asi jen 5 měsíců.

Není.

Ona musí mít odpracovaných 12 měsíců z posledních 2 let. Má 11 ze zaměstnání. Musel by ji vyjít leda nějaký měsíc z brigády k tomu. DPP nad 10tis, DPČ nad 3000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
28.6.22 18:25
@Cenarius píše:
Není.Ona musí mít odpracovaných 12 měsíců z posledních 2 let. Má 11 ze zaměstnání. Musel by ji vyjít leda nějaký měsíc z brigády k tomu. DPP nad 10tis, DPČ nad píše: Více

Taky jsem si myslela, že ne, ale paní před tím byla vedena jako osoba pečující o dítě do 7 let. Jinde v diskuzi z roku 2020 jista paní psala, že podporu po tomto dostala. Proto píši že možná mít bude, ale jistá si nejsem. Těžko říct zda když nastoupila do práce tak se jí to pricte, anuluje, nebo jak. Dále z čeho se bude podpora počítat pokud by ten nárok měla, zda minimum jako po mateřské či te péči o dítě do 7 let (paní tam psala že měla právě to minimum) nebo z výdělku v prace. Zde u paní je to komplikovanější a ne jednoznačne. Tamta paní hned po tom co byla vědena jako osoba pečující šla na pracáku. Zde paní nastoupila. Mezitím do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat