Dostatek mléka?

88
12.1.10 21:17

Dostatek mléka?

Ahoj holky, sice stále omílané téma, ale…mám 3týd chlapečka, do předvčerejška žádnej problém s kojením, sic jsme kojili od 5-10 min, na váze přibíral ukázkově, jenže v pátek ,(zákrok před 5dny),neočekávaná narkoza, zákrok, říkali že mlíko neztratím, mám 3 léky již druhý den mám divné pocity, prsy nemám tvrdé jako dřívemlíko když zkusím odsávat teče, sice pomalu ale teče (30min/40ml)již druhý den přes den když jezdím kočárkem to tak šílené není, ale když jsme doma, nakojím do 5 min řev znova přiložím a kdybych nevydržela můžu za 5 min znova,mléko mám, divné je, že když dříve měla ztvrdlé prsy mlékem,malý ho vytahal, je mi divné že ted by to nezvládl,ale pokaždé když přiložím tahá,dnes po koupání klasické kojení 10 min, po 5 min další dokojení,pak změna prsu a dalších 5 min dokojení,pak padl unavou.Mám něco s mlékem nebo co se děje?díky Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
12.1.10 21:22

Není to první růstový skok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27266
12.1.10 21:23

Zdenko jediný co ti poradím je sehant si nějakou laktační poradkyni, nějaký jsou i tady v emimiporadně, nebo www.kojeni.net . Snad ti poradí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
12.1.10 21:26

Co je růstový skok? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
12.1.10 21:44

růstový spurt se objevuje 3. a 6. týden a 3. a 6. měsíc. V této chvíli rostou miminka víc než obvykle a bývají hladovější. Může trvat asi týden, než se tvorba mlíčka přizpůsobí momentálním potřebám miminka. Je důležité přikládat co nejvíce, pokaždé když si řekne, protože ono opravdu může mít hlad. Nejlepší pro tvorbu mlíčka je přikládání hlavně v noci, zejména prý kolem 2.hodiny ranní. Já jsem v tuto dobu taky mohla mít Lukáše přicuclého pořád, po pár dnech už takový hlad neměl a já měla pocit, že mi najednou prsa explodují, jak se najednou začla nalévat a poptávka už nebyla. Stačí vydržet, má to tak většina miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
12.1.10 22:11

nebo homeo ricinus communis 5ch, já je hodně brala u prvního mimi, teď spíš sporadicky, jsem na tom s mlékem líp, tak když potřebuju víc kvůli odstříkávání, jezdím do školy, tak si vezmu. do dvou dnů se začne tvořit mlíčka víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.10 06:33

a hlavně hodně pij. myslím tím extrémně hodně.
já v tomto období dala až 5 litrů za den…

zbytek holky napsaly - homeopatika na mě taky zabíraly,
přikládat klidně co hodinu, pokud ale spinká, tak bych ho nebudila a co hodinu odsávala, i v noci - a to si nedělám srandu. fakt se prý v noci tvoří mlíko díky prolaktinu víc.

trvá to obvykle 3dny, než se tvorba mlíka zase zvýší.

taky je otázka, co do tebe napumpovali a co bereš za léky…
je možné, že laktaci ovlivňují…?

držím palce, nevzdávej to, kojení za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
13.1.10 09:03

Ufff nevím co operace a léky, ale pokud doktoři tvrdili že to laktaci neovlivní tak kdo ví.

Může to být sput (nemáš možnost si ho převážit - třeba na kuchyňské digiváze před a po kojení?). Jinak kojit co si řekne, vypít před kojením teplý nápoj (spustí se snáze mléko), hodně pít a pít a pít. Pokud máš prsa nalité, ale nebolí tak to neřeš jen opravdu pozor na „ofouknutí“ nesmí ti být zima, ani otřepat to by mohl být zánět jak Brno. :-?
A ještě dítko co má HLAD obvykle v noci nespí nýbrž řve hlady tudíž pokud spinká jako vždycky neviděla bych to tragicky. Pokud se budí tak dej najíst jak chce.

A jinak co zkusit se zeptat obvodního lékaře jen tak po telefonu na léky co máš že přeci jen máš problém s kojením a nevíš zda to nemůže být tím. Ono doktoři - důvěřuj, ale prověřuj. :-?

Ať je rychle lépe. Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna