Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@hanabenešová a jak máš staré dítě? Do autosedačky od 9kg musí umět pevně sedět a mít minimálně 9 měsíců. Ale tedy v 9m moc dětí ještě spolehlivě nesedí.
Ahoj. Řešila bych to tak, že bych vzala bazarovou 0-18 kg na pár měsíců, než se dostane do kategorie 9 - 18 kg. Mám vysoké hubené děti a ty 9 - 36 jsou vážně malé.
@Lucka1111 Máme teprve 6m, ale máme obra. Takže řeším jak ho vozit. Ve vajíčku přestává mít pohodlí a tak buď vybere nějakou autosedačku (vhodnou) a nebo nebudeme cestovat raději vůbec.
@hanabenešová no tak jestli mu je půl roku, tak asi tu 0-18. A teď se doporučuje jezdit co nejdéle v protisměru. Ale v této kategorii sedačku neporadím, tu jsme neměli. Ale myslím, že ty dobré budou drahé.
@Lidym tak některé děti samozřejmě sedí, ale otázkou je jak pevně. Moje mladší taky seděla, ale do sedačky po směru jízdy bych jí v 9m nedala. Jinak my máme tu Cybex Pallas 9-36kg a malá mi nepřijde, takže bude záležet na výrobci. Ale zakladatelka má půlroční dítě, takže tam je asi 0-18 nejlepší volba.
@Lucka1111 No právě, hledám a hledám a prostě si budu muset hodně odpustit a koupit drahou a doufám, že i kvalitní. Ono mi nic nezbude. Kluk nesedí a lezení také nic moc, tak mu nechci zničit záda.
@hanabenešová tak jedině bazarovou. Ale z nějakého spolehlivého zdroje. Já třeba kupovala autosedačky nové a to toho máme zděděného hodně.
@hanabenešová píše:
@Lucka1111 Máme teprve 6m, ale máme obra. Takže řeším jak ho vozit. Ve vajíčku přestává mít pohodlí a tak buď vybere nějakou autosedačku (vhodnou) a nebo nebudeme cestovat raději vůbec.
Tak tímhle jsi měla začít. Pořiďte z bazaru Romer First Class plus, je od 0-18kg, seženeš kolem dvou a půl tisíc, za stejnou cenu i prodáš. Do 13kg je protisměrná. Jako další pak Joie Bold 9-36kg. Za chvíli totiž budete řešit další problém a to, že ti dítě vyroste z 0-18, ale ještě nebude dost zralé na kategorii 15-36, kde se poutá tříbodovými pásy. Joie Bold má totiž integrované pětibodové pásy až do 25kg. S velkýma dětma je problém, výrobci sedaček s nimi totiž nepočítají.
@hanabenešová a kolik kilo má v těch 6 měsicích? dokud nepřesahuje hlavička, vozila bych ve vajíčku. teď v zimě samozřejmě bez bundy nebo kombinézy. Co máš za značku vajíčka, že už je tak brzo malá?
Tak to není moc o čem přemýšlet. Musíš koupit 0-18, kdyz nesedí tak se neda nic delat. Ale ze by se nevešel do vajicka je divný. Švagrová tam vozila i svoje buřty, oba meli v půl roce 10kg a vesli se. A to ten jeden mel 10kg v prosinci a 100% neseděl celou zimu (pac ho nemohla narvat ani do korbicky kocarku).
@1mila2 měla jsem maxi cosi cabriofix a desetikilový dítě se mi tam nevešlo, některý sedačky jsou úzký.
@Janli Švagrová mela cybex aton (si myslim). No, to vajicko bylo tema 10kg fakt nacpany ![]()