Tři autosedačky do Kia Sportage

2813
13.12.18 23:20

Ne, fakt nevejdou. Možná tak ještě nějaké pidi no name vejce mezi 2 no name úzké sedačky z kategorie 18-36,ale nebude to bezpečné. V každém případě, za dalších pár měsíců s nutností vyměnit vajicko za něco většího, už se nevejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19574
13.12.18 23:25
@Alenapov8 píše:
Mate nejdo v Kie Sportage tri autosedacky? Na netu jsem nasla, ze tam jdou dat tesne nekde dokonce uvadeji, ze je na tri autosedacky vhodna. Kdyz jsem si ji ale prohlizela, pochybuju, ze by se tam vesly. Leda ty krajni nenacvaknout do isofixu, ale dat je jen na pasy a natlacit co nejvic na dvere, pak by uprostred mozna vzniklo vetsi misto. Je ale na prostrednim miste pas i prez rameno? Nebo je tam jen ten prez klin?

do isofixu určitě ne..
nevím přesně, jak je Sportage veliká, ale mrkněte a na živo vyzkoušejte sedačky Maxi Cosi.. jsou z vážně užší než třeba Romerky a s bezpečností jsou na tom dobře..
mám tři Maxi Cosi vedle sebe ve starším typu Hyundai i30. ale stálo mě to šíleně času a nervů, než jsem přišla na řešení, jaké sedačky a jak se vejdou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
13.12.18 23:34

@tereza12345 Nebo vozit treti dite na sedacce spolujezdce a druhy rodic se na vylet holt dopravi jinym autem. Jeste se mi libi Peugeot 5008, ale ten neni v testech IIHs, tak do toho se mi nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19574
13.12.18 23:39
@Alenapov8 píše:
@tereza12345 Nebo vozit treti dite na sedacce spolujezdce a druhy rodic se na vylet holt dopravi jinym autem. Jeste se mi libi Peugeot 5008, ale ten neni v testech IIHs, tak do toho se mi nechce.

dělala jsem to s vajíčkem tak, že mimčo jezdilo vedle mě, dva starší vzadu - líp se poutají do sedačky..
když jsme jeli celá rodina někam, tak buď jsem přešoupla mimčo dozadu k dětem, nebo si k nim sedl ten, kdo zrovna neřídil. Ale chce to i tak užší sedačky, aby se dospělák vešel.. u nás to vyšlo levněji, koupit nové sedačky, než celé nové auto.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dvěma auty to taky jde, ale třeba na rodinou oslavu nebo v létě i na ten výlet je to takové hloupé, by si manžel nemohl dát ani pivo, nebo já skleničku vína. a pak taky dvojí benzín… máme dvě auta.. do jednoho se všichni nevejdeme, do jedno ano.. a mám já 3 svoje autosedačky a manžel dvě autosedačky pro starší děti, prcka zatím s sebou nikam nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
13.12.18 23:48

@tereza12345 My ani jeden nepijeme, takze to je vyresene :P a manzel by kdyztak jel sluzebakem. Asi bych to docasne resila takto, nez se nasetri na jine auto. Ty rodinne ,,krabice,, jako Sharan, Touran, S max mi neprijdou uplne bezpecne. Bylo by to ale pohodlne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
14.12.18 00:00
@Alenapov8 píše:
@tereza12345 My ani jeden nepijeme, takze to je vyresene :P a manzel by kdyztak jel sluzebakem. Asi bych to docasne resila takto, nez se nasetri na jine auto. Ty rodinne ,,krabice,, jako Sharan, Touran, S max mi neprijdou uplne bezpecne. Bylo by to ale pohodlne.

To je o úhlu pohledu. Pro mimino bude určitě bezpečnější být v „krabici“ ve druhé řadě než v SUV na místě spolujezdce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19574
14.12.18 00:05
@Alenapov8 píše:

Jsem.si jem vzpomnela.. ze jsme to taky resili horem.spodem. a tuto variantu, ze nebudeme moc jet vsichni jednim autem jsme nakonec zamitli pro pripad, ze by jeden z nas nemohl ridit. a proste by v tu chvili nebylo kam udat deti a musely by jet s nami vsichni tri..pro pripad nejake nevolnosti a tak podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
14.12.18 00:12

@tereza12345 To se neda takhle zjednodusit. Pokud je to takova srazka, ze dojde ke zdeformovani kabiny vpredu, nemaji sanci ani ti v druhe rade kvuli pretizeni. Naopak ted se zas tvrdi, ze sedadlo spolujezdce je bezpebnejsi nez to vzadu. No nevim, je to tezke rozhodovani, kor kdyz je clovek omezen financemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.12.18 07:06

@Alenapov8 přesně tohle nám říkali, když jsne řešili, že malého musím vozit vepředu, protože vzadu mi neskutečně řval a já byla nervózní. Že dávno pro sedadlo spolujezdce neplatí to věčně připomínané,, sedadlo smrti".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.12.18 07:10

@Alenapov8 kia sportage má prostřední pás normálně vedený od vrchu, ne jen ten přes břicho. Vzadu máme dvě uchycení na isofix, vepředu si nejsem jistá :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
14.12.18 07:27

Já tedy nevím, jaký je rozměrově rozdíl mezi Sportage a Sorentem, které máme my. Nám se vejdou tři sedačky Cybex dozadu. Je to natěsno, ale vejdou se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
14.12.18 08:00

@WojKa A mate ty sedacky na isofix nebo na pasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.12.18 08:07

@Alenapov8 bude to velmi nekomfortní pokud to tam vůbec narves, navíc nevyuzit isofix, když v autě je, mi prijde jako hloupost. Kdyz jsme plánovali tretatko, tak jsem auta prolezla skrz naskrz a nakonec vybrala nový smax nebo nový sharan. Rozhodne jsou to bezpečná, pohodlná auta s velkým uloženým prostorem. Cenově kolem 950 tisíc plus, ale dá se auto na protiucet a pak uz to jde, navíc ti vydrží dlouho i přes růst dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
14.12.18 08:26

@Alenapov8 vlastně, máme sedačky s iso, ale nedáme to tam tak, aby to šlo nainstalovat. Používáme s pásy, bohužel si teď nemůžeme dovolit větší auto.
@Tichošlápek ono se to hezky řekne, když plánujete třetí dítě, koukejte po větším autě. My plánovali dvě, tudíž koupili auto na dvě děti asi 14 dní předtím než jsem zjistila, že jsem podruhé těhotná a bum dvojčata. To člověk nenaplánuje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
14.12.18 08:32

@Tichošlápek Tak tolik zaplatit nemuzeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí