Dotaz - hypertimulační syndrom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
24.4.09 18:43

Dotaz - hypertimulační syndrom

Ahoj,
ráda bych se dozvěděla nějaké vaše zkušenosti s hypertimulačním syndromem a hlavně jak probíhaly další pokusy IVF či jiné a jaké byly úspěchy.
Díky Lufka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1967
24.4.09 23:47

Lufko - co konkrétně Tě zajímá? Já měla hyperstimulák při 1.IVF, bez hospitalizace, bez těhotenství, při 2.IVF se to ukočírovalo (nižší dávky Puregonu), opět bez těhotenství, při 3.IVF znovu hyperstimulák, i přes nízké dávky Puregonu, s cca 14 denní hospitalizací, no a - jeho důsledek - dva miláčci spokojeně chrupkají v postýlkách… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
25.4.09 15:59

Já ho měla dvakrát(s týdenní hospitalizací) a a ani jednou se to po něm neujalo.Pamatuju si,že to byla bolest velká.Šance se potom zmenšuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
25.4.09 21:30

Ahoj, moc děkuji za odpověď.
Já mám za sebou 1. IVF (7/08) a nyní (4/09) KET. Před IVF jsem si píchala Puregon, následně mi zavedli dvě embrya a asi po týdnu a půl začly obrovské komplikace, nesnesitelné bolesti a odsatí volné tekutiny. Tak tak jsem se vyhla hospitalizaci v nemocnici, z krve potvrdily těhotenství, celou dobu jsem si píchala jednorázové injekce do břicha. Nedopadlo to dobře asi ve třetím měsíci plod zmizel a revizí odstranili zbytky. Po kratší pauze jsem šla na KET kdy mi zavedli 3 rozmražená embrya, celou tu dobu jsem byla bez jakých koliv prášku. Zahnízdění mělo být přirozené, ale bohužel po čtrnácti dnech jsem začla krvácet a bylo zase po všem. Tento týden jsem tedy byla ukončit nemocenskou a spolu s manželem jsme chtěli po dr. konkretnější vysvětlení. Teprve teď jsem se dozvěděla, že se po 1.IVF jednalo o hyperstimulaci, předtím mě nikdo o ničem takovém neinformoval. Možná to byla i moje vina, že jsem se pořádně nepoptala, ale bylo mi hrozně a po psychické stránce také katastrofa. Nyní mi dr. nabídnul druhý pokus IVF, prý mě bude trošku jinak stimulovat, ale další hyperstimulaci se prý nevyhnu. Jo a neúspěch KET mi odůvodnil, že se jednalo o nekvalitní vajíčka díky předešlé hyperstimulaci. Mám z dalšího IVF strach a tak mě zajímaly nějaké zkušenosti. Tvoje mě potěšili a znovu dodali trošku naděje na úspěch. Ještě jednou děkuji!!!!
Jo a jestli se ještě mohu zeptat co vám zjistili za příčiny vaší neplodnosti? A jak jsi byla spokojena s centrem, kde tě léčili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
26.4.09 08:14

ahoj Lufko, já s OHS =ovariálním hyperstimulačním syndromem zkušenost nemám, ale znám pár holek, které měly bohužel stejné potíže jako ty, částečně by se to dalo ovlivnit snížením dávek a možná dlouhým protokolem (za předpokladu, že jsi měla krátký), jedné známé dokonce dr. řekli, že se dítěte nedočká právě proto, že bez hyperstimulace nebude mít dostatek vajíček a v opačném případě bude hyperstimulák… (také prošla pobytem v nemocnici na kapačkách, těhu se nezdařilo,ani v jejím případě nemohlo)
ale vyřešili to s dr. - již v jiném centru (zajímalo by mě kam chodíš, vím, že je jeden hyperstimuláky neslavně proslavený :roll: ) a to nativním IVF,resp. s minimální stimulací clostibegytem a mimčo už má 3 měsíce :wink: takže bych neházela flintu do žita a možná se poptala právě na tu minimální stimulaci (možná i jinde, když s tebou dr. nekomunikují, tak jak by podle mě měli) - není hrazena z pojištění - to je nevýhoda, ale zase ty ceny jsou o dost nižší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
26.4.09 09:34

Holky já si ted vzpoměla-nevím teda odkud jste,ale v Brně nabízely novou metodu -právě pro ty,co trpí tímto syndromem.Je to něco šetnějšího,ale nemůžu ted k tomu najít žádný podklady.
Ale je pravda,že hodně záleží na centru,kam chodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
26.4.09 09:36

judito - tipovala bych můj Reprofit :-), ten se na to specializuje, právě tam se známé zadařilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
26.4.09 10:10

na obilňáku,ale možná už to zas nedělaj,je tam nějak málo doktorů.Asi odešly do jiných center a tu metodu zkouší jinde.Ono je to už asi dva roky,co jsem se o té metodě dověděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.4.09 19:50

Ahojte holky,
Borisko, možná jsi o mě budeš myslet, že jsem trošku mimo, ale o žádném krátkém či dlouhém protokolu jsem od mého doktora nikdy nic neslyšela. Akorát mi teď řekl, že před příštím IVF na:,–(í něco jiného než puregon a začnu s tím později než poprvé (asi od 6.dne, předtím od 1.dne). Název mi neříkal jen že je to něco slabšího a levnějšího.
Docházím do Gyncentra v Ostravě a již několikrát jsem přemýšlela o změně centra, ale nějak si nejsem jistá jestli jinde na tom nebudu na stejno. A které CAR je podle tebe neslavně proslulé na ty hyperstimuláky a které centrum tvá známá změnila a za které? A to nativní IVF asi u mě nebude přicházet moc v úvahu, co jsem četla je vhodné pro ženy které nemají problém s ovulací. Jinak abych to vše doplnila kromě problému s ovulací mi při laparoskopii zjistili ještě střední endiometriozu. Ach jo… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
26.4.09 19:58

lufi -tak tam kam chodíš jsem byla na 2 konzultacích a pak jsem se těsně před stimulkou rozhodla jít do reprofitu v Brně, s pobočkou do Olomouce. Tam šla taky ta známá :wink: , za sebe mohu jen doporučit, za týden budu vědět výsledky KETu… tak zatím doufám :roll:

hypertismuláky jsou proslulí v pobočce druhého OV centra s centrálou v OL (nápověda :-))) )

ale je děs, že ani nevíš = že ti neřekli, jaký budeš mít protokol! :roll: ale to ji podle mě celkem odpovídá… mě ty dvě konzultace úplně stačily…
jestli jsi píchala injekce od prvního dne MS, tak jsi měla krátký, s dlouhým se začíná před MS

za sebe bych ti doporučila zajet si do OL do Reprofitu k dr. Machačovi na konzultaci, aby sis udělala sama názor a pak se rozhodnout, kde podstoupíš další pokus, ale nic ti nenutím, pokud tam nepůjdeš, můj dr. bude mít více času na nás současné pacientky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.4.09 20:28

Ahoj, když jsem zvažovala změnu centra tak jsem myslela právě na Olomouc.A kdybych chtěla zkusit ten reprofit s poboučkou Olomouc, dělá se vše tam nebo se musí dojížet i do Brna?
A nevíš jak je na tom CAR při FN Olomouc.
Jo a hlavně držím palečky, aby se KET zdařil. Hoj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
26.4.09 20:34

no do Brna jezdíš je na zákroky - tedy punkce a transfery, ostatní v OL, tedy není to tak často :lol: , třeba já byla teď před KETem 1× na kontrole UTZ v OL a pak 2× na transferu v Brně, tudíž pohoda, navíc dr. ordinuje ve středy v OL odpoledne, takže se to dá stíhat i s prací, že jen odejdu dříve

na FN v OL jsem slyšela pozitivní i negativní zkušenosti… jak kdo
v reprofitu je zlatý přístup doktorů, vždy se snaží najít to nej pro pacientku, ne pro vlastní kapsu, jsi s nimi v kontaktu pomocí sos telefonu, já se si se svým dr. pravidelně píšu e-maily :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.4.09 20:43

No a kdybych se teda rozhodla pro Brno, nevíš jestli centra mezi sebou komunikují, myslím tím podstoupení všech výsledků a postupu léčby, nebo bych v Brně musela absolvovat vše od začátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
26.4.09 20:49

bylo by fajn mít s sebou nějaké papíry, alespoň základ - zprávy z operací, hospitalizací, hormonální profil a pamatovat si průběh stimulace… -pokud to nemáš, tak si o to můžeš říci v CARu, pokud chceš být nenápadná, tak můžeš říci,že potřebuješ zprávu pro svého gynekologa, nebo tak něco :wink:
ale pokud jsi měla OHS -tak by bylo určitě zapotřebí stimulačního protokolu -ale ten ti dali, ne? já dostávám všechny zprávy s sebou,takže bych nic nepotřebovala

jestli chceš kontakt, tak ti ho tady hodím

ps já jezdím do OL i Brna vlakem a v pohodě se to dá zvládnout, i teď jsem si jela pro mimčo vláčkem

ps2 prý tam mají jedny z nejlepších embryoložek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
26.4.09 21:01

No tady asi bude docela problém, chodím do Gyncentra už přes rok a papír jsem od nich ještě žádný nedostala!!!!!!! Jo jen pokladní, že platím návštěvy, léky, laparku, IVF a ......... Stimulační protokol samozřejmě taky žádný nemám. Trošku mám strach, že všechny zprávy od nich nedostanu. Určitě mi prosím ten kontakt napiš. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí