Endometrióza a Zoladex

21353
21.4.09 17:47

Endometrioza a zoladex

Mám po LPS diagnostikovanou endometriozu 4.stupně. LPS byla v prosinci, kdy bylo odstraněno co šlo (endometrioza i srůsty po ní). V březnu jsem podstoupila 3.IVF, nevyšlo. Nyní přemýšlím co dál. Nevím ani zda je možné, že endometrioza už se zase rozšířila.
Přečetla jsem si něco málo o léčbě zoladexem. Máte s tím zkušenosti? A s léčbou endometriozy celkově? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
22.4.09 10:20

aaa. vendy, tys to vedela :-))) zkus velký písmena v názvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
22.4.09 11:37

Pudli to je fakt záhada.....
minulá diskuse o prodloužené kultivaci a teď to samý…prostě ani jedna z uživatelek nikdy neměla PK a nikdo nemá endometriozu.
NO neříkala jsem já, že jsem prostě totální exot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
22.4.09 12:07

vendy jestli ty nejsi neviditelná :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
22.4.09 12:46

Ahoj tak na rozdíl od PK, s endometriózou zkušenost nemám. Já když potřebovala s něčím poradit, tak jsem se zeptala v nějaké stálé diskuzi - třeba snažilky z CAR, nebo na Baby-cafe je taky diskuze ve které holky rády poradí.

Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
22.4.09 17:09

Ahoj Veko,já mám osobní zkušenost s endomrchou,kterou mám prorostlý močový měchýř,takže nešla odoperovat a jedinou možností,kterou jsem i chtěla byla těhotenství a zničeni tý potvory.Během roku co jsem podstoupila za 2.IVF a 1×KET se my akorát tak mrcha rozlezla,ale nezadařilo se.Až to poslední 3.IVF jsem brala 3.měsíce před stimulací prednison,pak dlouhý protokol se Zoladexem a najednou při záléčení na imunitu,kterou vlastně endomrcha je/její selhání/se my urodilo 11 vajíček z toho 10.vydrželo.Dvě my zavedly a z nich nyní čekám 11.týden dvojčátka a 8.mám ještě v mrazáku.Tím chci říct,že i tato nemoc se dá porazit a zvítězit!Doktor už mě odepsal,že my je 35let,ta rozsáhlá endoška,po stimulacích my odešel jeden vaječník,sebraly my vejcovody a vidíš mamina budu!Při dvou stimulkách jsem měla Zoladex a vždy při něm byli kvalitnější a zralejší vajíčka.Doporučuji spolu s prednisonem a trvej na něm!Jinak mě doktor říkal,že endoška se může šířit 1-2cm za měsíc,ale taky klidně 10cm/měsíc.Mě odebraly právě ty vejcovody,aby krev,která při MS odchází zbytečně vejcovody neunikala do břicha a tím se nerozšiřovala víc než je nutné,protože jinak ty napadeny nebyli.Hodně štěstí a určitě se dočkáš Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
22.4.09 21:14

Endometrioza

ahojky. TO sem ani nevedela, ze endometrioza ma nejake stupne. Ja mela endiometricky vajecnik - 7cm cysta. Tak mi toho krakena vyoperovali a uz se skoro rok snazime a nic. Mam zjisteny z testu na hormony, ze ovulace se neuskutecnuje:( syndrom polycystickychvajecniku, nic moc. Doktor me chce nacpat leky, aby se rozbehla ovul. Vykecala sem se na to, ze mam dost stresu, ze to zkusim brat az po tom, co udelam statnice. Mezitim se cpu Pupalkou, vitaminem E, B-komplexem a kontryhelem. Na umele oplodneni se mi moc nechce, to beru jako posledni sanci.
Ja se tak rozepsala… puvodne sem chtela jen napsat, ze doporucuji si treba pred dalsim pokusem o mimi zazadat si o lazne (Klimkovice - viz. muj denicek ;)
Tak hodne zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
23.4.09 14:15

Poupě - díky díky díky - ani jsem nečekala, že se dočkám konstruktivní odpovědi. Fakt jsi mě potěšila. Z tvé odpovědi jsem aspoň trošku chytřejší.

Vesna - já se chci na lázně optat teď na konzultaci v CARu. Mám ale právě strach, že když budu někde v lázích, tak si endometrioza bude v klidu růst, mám obavy právě z času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.6.09 12:19

ahojte, rada by som vás povzbudila. 06/08 som bola na laparoskopii a tam mi dr zistil endometriózu 4. stupňa. Neodstraňoval nič, akurát sa snažil uvolniť prirastený vaječník k moč.m., ale bolo to nebezpečné, asi by som oň skor prišla, tak to nechal tak. Napísal mi doporučenie do Brna na Obilní trh, kde sa špecializujú na liečbu endometriózy a tam po prvom neúspešnom IVF mi na:,–(ili GnRH analogy (zoladex a ešte ďalší striedali ich). Brala som ich 6 mesiacov. 05/09 som podstúpila 2.IVF a test je pozitívny. Na budúci týždeň by malo byť vidieť srdiečko, tak sa strašne moc teším… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
28.1.11 16:59

:nevim: Mám dotázek k endiometrioze - pořád se tu bavíte o stupních. Ale já vůbec netuším jaký mám, je nějaká tabulka nebo popis do kterého stupně bych se mohla zařadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
29.1.11 23:07

Ahoj stupně se určují podle nálezu kde jí máš.Příklad nevím přesné klasifikace:břišní stěna,močový měchýř a zadní strana dělohy,nálezy na střevě,plicích a možno i srdci a podle barvy černá ta je nejstarší,modrá nejčerstvější může být i na děložním krčku,vejcovodech,vaječnících.Nevím jestli si pochopila podle toho postižení je ta klasifikace 1.-4.Držím palce ať se dočkáš.Já se dočkala a osud si se mnou zle zahrál a je to měsíc a mým dětem je 15.měsíců a přišli my na to ,že během stimulace na 3.IVF a léčbou prednisonem my totálně selhala imunita a vysoké dávky gonalu rozběhly proces,kterému se říká Karcinom prsu!Mám šanci 50/50,takže i tohle umí IVF!Nelituji mám krásná dvijčata,ale o mámu jsem je připravit nechtěla.O tomhle v IVF centrech nemluví jen píšou malými písmeny.Je to daň,kterou 1z10.000přinese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
30.1.11 19:08

:-( :hug: poupě, to je mi líto. Budu držet pěsti, určitě se uzdravíš :kytka:
Tak já mám cysty přímo ve vaječnících, ale barvu nevím… Když jsou tam už půl roku, tak to nebude nic moc. :zed: Nechápu, proč se ta imunita musí tak brutálně snižovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
30.1.11 21:18

Ahoj to víš je to kvůli tomu,aby se tělo nebránilo,protože jeho přirozeností je bojovat z buňkami tzv.makrofágy NK buňky,které se vytvářejí při endometrio. a tak zabíjí embrya,protože nedokáží rozlišit vajíčko od endomrchy a tak zabíjí vše,kdežto prednison je oblbne a řekne NE NE nech to být vše je O.K.,protože imunitu odbourá,ale tím se může stát se rozjede i proces jiný.Díky,ale mé šance nejsou velké,protože můj karcinom je právě hormonálního původu a já 9.měsíců nosila dvojčata a pak 12.měsíců kojila a tím celou dobu statečně nevědomě karcinom živila,protože je právě živ z hormonů a těch jsem měla víc než dost!Žádné kdyby už není mají podezření na metastázy do kostí zítra budou další testy a pak chema.Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
2.11.11 10:13

poupě … nevím co napsat. Je hrozné jak si s námi život zahrává a mrazí mě z toho po zádech. Nevím jak jsi teď na tom, ale ať už jsi na tom jakkoli tak ti hrozně moc držím pěsti a myslím na tebe, aby jsi všechno zvládala! Je mě to hrozně moc líto a bolí mě u srdce když si čtu tvoje řádky … doufám, že se tvá situace vyřešila a že jsi porazila smrt! Pakliže stále bojuješ tak vytrvej a nedej se, protože tahle nemoc se živí tvou psychikou! Posílám ti všechnu svoji sílu… :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
2.11.11 11:04

Lili děkuji,stále bojuji,ikdyž velký kus mám za sebou,ale bohužel i před sebou.Mám po operaci 20dávkách chema a další před sebou,ale nevzdávám to,ikdyž je to někdy dost vysilující hlavně psychicky!To víš bere si to daň,ale život za to stojí!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí