Dotaz na maminky - lyžařky

2901
5.1.09 15:23

Dotaz na maminky - lyžařky

Ahoj lyžující maminky. Ruplo mi v kouli a chci nahnat rodinu v únoru na hory sjezdovat. Nikdy na hory nejezdíme, jsme klasický „zimní gaučáci“. Já na lyžích stála naposledy v 16, manžel nevím kdy, Elis nikdy.
Dotazy:

• Jezíte na hory s miminem? (V našem případě osmiměsíčním…). Jak to tam organizujete???
  • Jak dlouhé lyže potřebuju při výšce 170cm? Na carvech jsem nikdy nestála, měla jsem klasické lyže … takže vlastně úplný začátečník.
  • Jak dlouhé lyže pro dítě vysoké 105 cm?

Díky za odpovědi, hezký den, Baghira a princezny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2771
5.1.09 15:39

Lyžařské info

Ahoj,
musím říct, že jsme začali lyžovat znovu asi po osmi letech loni v únoru a rovnou jsme to učili i našeho Toma (když začal byly mu čtyři)

Na hory se s miminem podle mě jet dá, jen se musíte vystřídat, eventuelně postavit kočárek se spícím mimi pod svah a jezdit.

Pokud jsi dlouho nelyžovala doporučuji osobně spíš kratší - jsou lépe ovladatelné takže tak k nosu. Musím říct, že jsem přešla na carvingy taky po těch letech, ale je to spíš snazší.

Co se dětí týká, pokud začínají tak by měly mít lyže taky spíš kratší. Náš Tom měří 108 a lyže má 80tky.

Pa

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
5.1.09 16:00

Ahoj,

zrovna jsme po peti letech byli na horach, takze…

zorganizovat se to da!!! Koupili jsme jednu permici pro me s manzelem a stridali se v jezdeni. Starsi dcera stala na lyzich poprve, mela 80tky lyze a soupli jsme ji do rakouske lyzarske skolicky. Jeden z nas tam s ni byl a pritom hlidal mladsi dceru, ktera jeste nelyzuje.
Sarlota se za tri dopoledne naucila spoustu veci, coz by se mnou nezvladla. Mladsi se vyblbla na snehu. Do toho jsme si to oba uzili.

Pokud zacinas po tolika letech, tak opravdu ty kratsi lyze budou nejlepsi. A urcite si poridte helmy!!! Ty sice rychle asi nepojedes, ale nikdy nevis ktery idiot te sejme. Deti bych na to rovnou ucila taky, aby si nezvykaly bez helmy…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
5.1.09 16:51

ahoj,
určitě lyže tak o 10-15cm kratší než jsi ty,podle toho co to bude za lyže (slalomky, universál..).
Myslím,ale že stejně budeš většinu dne trávit s mimnkem,jen občas tě manžel vystřídá (kočárek bez dozoru bych teda rozhodně nikde nenechala!),takže být tebou lyže si půjčím v půjčovně a nákup bych nechala na dobu,až budou malé tak 3roky-což je ideální doba na začínání učení na lyžích.

Helmy: 100%ně. Třeba v Itálii jsou povinné pro děti do 15let,ale jezdí s nimi i dospělí.lidí bez helmy už tam potkáš minimálně.
Akorát letos jsou helmy už dost přebraný,kamarád zrovna shánel,čekal na slevy,a říkal,že už maj nula nula prd..

Jinak vyrazit na hory schvaluju,my to máme příští rok taky už v plánu :wink: Ale vezmem i babi a dědu,at je víc lidí na hlídání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
5.1.09 18:14

Taky razime na hory. Bud se budem u prcka stridat, nebo zkusime chuvu, kterou nam zprostredkuje hotel. Maji smlouvu s agenturou, takze to bude profesionalka, ktera musela projit zkouskama, tak me to uklidnuje, jinak bych maleho nekomu cizimu nenechala. Maly spi pres den tri hodiny v kuse, coz je super. Zustala by s nim na pokoji a my se za tri hodky vyblbnem, a potom muzem blbnout s malym. Hotel je hned pod sjezdovkou. Nevim, kam jedete, ale i v Cechach uz jsou pomerne bezne hlidaci agentury, tak treba jen vylozene na toho slofika bych to zkusila pozjistovat…
Jestli si lyze budete pujcovat, tak tam ti vsechno nameri primo na miru. Pujcuji to lidi, co tomu dokonale rozumi, tak ti budou presne vedet, co je pro vas nejlepsi, tak o to bych se nestrachovala…
Tak si to uzijte, ja se teda desne tesim! Mejte se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
5.1.09 21:03

My byli se synem na horách poprvé v jeho 5 měsících, nebylo moc sněhu, tak jsem chodili na procházky, jezdili na výlety. Teď pojedeme i s dcerou. Výhodou je penzión u sjezdovky, zázemí v podobě kuchyňky, elektronická chůvička, v blízkosti nekuřácká restaurace a parta kamarádů s dětmi (děti si vyhrají, příp. si je navzájem chvíli pohlídáme). Plánujeme třeba na půl dne lyžování, kdy se budeme střídat a jinak boby, výlety, apod. Bude to zase o něco náročnější, ale já na MD vítám jakoukoliv aktivitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.1.09 21:06

My lyžovali s půlročním synem tak, že byl ve fusaku a dece na sáňkách (s ohrádkou), já ho nakojila (pod stromem na svahu) on usnul, v mrazivém vzduchu se mu spalo dobře, sáňky jsem přivázala ke stromu nebo sloupu od vleku a lyžovali jsme s manželem nastřídačku se starším synem 4 roky(vždycky jeden dospělák byl nahoře, druhý dole), abychom měli pod dozorem staršího i toho malýho, který když se vzbudil, tak byl nakojen a opět usnul. Takto jsme prolyžovali celou jednu sezonu, na svahu jsme byli od rána až do setmění, podotýkám, že to byl menší svah s méně lidmi ne velké lyžařské středisko. Další rok už to bylo horší, to už tolik nespal a při válení se ve sněhu brzo promrzl.M

• Citovat
  • Upravit
2901
5.1.09 21:29

Ahoj holky, všem vám moc děkuji za postřehy a tipy … Mimi bych samotné nenechala ani vteřinu, to se rozumí. Asi nejrozumější bude, když si letos užijí prkýnek jen taťka s Eliškou a já na ně budu s miminem na saních pedagogicky dohlížet:))

Užijte si sněhové nadílky, u nás je toho bílého nadělení tedy požehnaně!

Baghira a holčičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
7.1.09 23:16

ahoj já byla na horách s dvouměsíčním mimčem a byly to naše nej hory Val jsem ráno nakojila pak spala ve fusaku a kočáru tři hodiny manža nerad lyžuje tak jezdil s kočárem Já lyžovala se starším synem byli mu čtyři a už jsem ho naučila lyžovat rok před tím takže jsme si zalyžovali docela pěkně sjel už skoro vše.Po třech hodkách jsme nakojili dali si oběd chvilku odpočali a Val mohla zase tři hodky spát venku tak zas jeden z nás lyžoval klukem a druhej procházkoval.Zvládli jsme i hřebenovku s kočárem.Ale nebyla moc velká zima mraz já moc nemusim.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová