Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, doktorka mi předepsala Norethisteron na oddálení menstruace skrz dovolenou. Jenže MS jsem měla dostat později(za 6 dní) a né dnes, tím pádem jsem ještě nemusela začít užívat prášky. Za pár dní odjíždím na dovolenou a chtěla jsem se zeptat, zda nevíte jestli Norethisteron pomůže na zástavu krvácení?
Děkuji Vám předem za odpověď
Snažila jsem se ten dotaz položit tak, aby nebylo složité ho pochopit
![]()
Pokud si ms dostala dřív a budeš ji mít i když pudeš na dovolenou tak ho začni brát nejlíp dva dni předem, dávkuj jak určila lékařka…
No říkala mi, že 3 dny před menstruací, ale když jsem nepočítala s tím, že ji dostanu dřív. ![]()
@Kelly3 píše:
No říkala mi, že 3 dny před menstruací, ale když jsem nepočítala s tím, že ji dostanu dřív.
kdy jedeš na dovolenou a jak dlouhé mavaš cykly?
Ono to není zas tak hrozný 3 dny přečkat, ale když s tím člověk nepočítal ![]()
@Kelly3 píše:
Na dovolenou jedu ve středu a 6 dní.
Tak ho zači brát už zítra ráno, msy by se měla zastavit, léky ber po celou dobu dovolené, pár dní po vysazení by se měla dostavit ms, tak to bylo u mně na zastavení krvácení mimo cyklus, ale raději se přeptej gynekoložky…
@Kelly3 píše:
Ono to není zas tak hrozný 3 dny přečkat, ale když s tím člověk nepočítal
No raději bych počkala buďa tebou, norethisteron je hnusný lék a proč ho užívat kvůli třema dnem, pokud ovšem nejedeš k moři ![]()
Já myslím, že teď už to neovlivníš a je to i zbytečné - když jsi začala menstruovat dnes a máš to 6 dní, tak ve středu budeš 4.den a to už budeš pomalu končit, tak to nech být
kup si zítra v lékárně Ascorutin a pij citronovou šťávu
já mám s Norethisteronem čerstvou zkušenost z června, nechala jsem si ho napsat taky kvůli dovče, mudra mi řekla, ať ho začnu brát hned, byla jsem někde v půlce cyklu, že odmenstruuji než odjedeme, tak jsem dlabala 8dní, po vysazení měla přijít MS do 2-3 dnů…nestalo se VŮBEC NIC, dostala jsem to přesně tak, jak jsem to měla mít......1.den dovolené… ![]()
ale zvládlo se to
@1simona1 píše:
No raději bych počkala buďa tebou, norethisteron je hnusný lék a proč ho užívat kvůli třema dnem, pokud ovšem nejedeš k moři
No něco jsem o něm slyšela, že to není zrovna ten nejlepší lék
.No tak to by mě teda naštvalo taky
, ale asi máte pravdu, bylo by to zbytečný už, tak Vám holky děkuji
a nějak ty 3 dny přežiju ![]()
Jediný, co mě teda „uklidnilo“ bylo to, že další cyklus nemám rozhozený, čekala jsem, že to bude pěknej bordel, ale naštěstí ne…příště si to rozmyslím, než ho začnu brát…