Dotaz - náklady neprovdané matky

121
10.1.12 19:40

Dotaz - náklady neprovdané matky

Mohl byste mi někdo poradit? Měla jsem soud ohledně nákladů na neprovdanou matku. Soud probíhal v jiném městě, než kde bydlím. Rozsudek již nabyl právní moci a já bych potřebovala od soudu razítko. Nechce se mi ale jezdit k dotyčnému soudu takovou dálku, je možné rozsudek poslat doporučenou poštou, aby mi ho potvrdili a poslali zpět? Nebo je nějaké jiné řešení? Dále se chci zeptat, zda někdo nemáte vzor, jak se píše žaloba ohledně neplacení nákladů na neprovdanou matku. Ex mi měl uhradit 30 tisíc Kč a nedal mi nic. Předem moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4572
10.1.12 19:43

Nevim tedy jak s tim rozzsudkem,ale pokud ti nedal vyzivne,tak jedine co muzes jit na policii a podat trestni oznameni,ze neplati vyzivne na matku… je to stejne jako s alimenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.1.12 19:46

No, já jsem právě slyšela, že je to něco jiného než alimenty. Že se musí napsat žaloba a ta dát k soudu. Trestní oznámení na alimenty jsem už dávala, tak to dostal strach a zaplatil… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
10.1.12 19:58

Tak jestli to chápu dobře, tak byl vydán rozsudek o nákladech na neprovdanou matku, tzn., že ti má uhradit určitou částku - jednorázově, ve splátkách, nevím? Pokud tak neučinil, zajdi k advokátovi, sepíše s tebou návrh na exekuci na základě toho rozsudku. Další žaloba podle mě je bezpředmětná, vždyť už věc je vyřízená, teď jde jen o vymožení částky, proto návrh na exekuci.

S tím rozsudkem to stačí poslat k podepsanému soudu s dopisem, že žádáš orazítko doložky právní moci a zaslání na svou adresu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.1.12 20:11
Dana27 píše:
Tak jestli to chápu dobře, tak byl vydán rozsudek o nákladech na neprovdanou matku, tzn., že ti má uhradit určitou částku - jednorázově, ve splátkách, nevím? Pokud tak neučinil, zajdi k advokátovi, sepíše s tebou návrh na exekuci na základě toho rozsudku. Další žaloba podle mě je bezpředmětná, vždyť už věc je vyřízená, teď jde jen o vymožení částky, proto návrh na exekuci.S tím rozsudkem to stačí poslat k podepsanému soudu s dopisem, že žádáš orazítko doložky právní moci a zaslání na svou adresu. :mavam:

Přesně tak. Celková dlužná částka byla rozdělena na dva termíny, část mi měl dát v listopadu a další část v prosinci a do března by mi měl ještě platit měsíčně 2000 Kč. Horší je, že je údajně bez práce a trvalé bydliště má u rodičů. Tak nevím, co mu můžou vzít. :( Dluhy za něj platí jeho současná přítelkyně. Tak to jsem ráda, že to jde na ten soud poslat, už jsem měla hrůzu, že bych tam musela jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
10.1.12 20:16

Ajno - klidně to tam pošli a až ti ten rozsudek s doložkou právní moci přijde, jdi s ním k advokátovi, on ti poradí co a jak dál. To, že je bez práce, na to nemá vliv, bere určitě nějaké dávky. Každopádně je to běh na dlouhou trať, snad z něj nějaké peníze dostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.1.12 20:26
Dana27 píše:
Ajno - klidně to tam pošli a až ti ten rozsudek s doložkou právní moci přijde, jdi s ním k advokátovi, on ti poradí co a jak dál. To, že je bez práce, na to nemá vliv, bere určitě nějaké dávky. Každopádně je to běh na dlouhou trať, snad z něj nějaké peníze dostaneš.

A kolik může stát taková porada s advokátem? No, podle mě nebere ani ty dávky. Prý dělal pár měsíců jako OSVČ a pak s tím skoncoval, tak na podpoře asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
10.1.12 20:31

Jé, tak to ti opravdu neporadim, podle mě to má každej advokát trošku jinak. Na to se ho musíš zeptat, kolik bude za to chtít no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.1.12 20:35
Dana27 píše:
Jé, tak to ti opravdu neporadim, podle mě to má každej advokát trošku jinak. Na to se ho musíš zeptat, kolik bude za to chtít no.

Tak moc díky za info. Určitě to nenechám být, to by ti chlapi měli moc jednoduchý. :) Upíchnout si dítě, zdrhnout a nestarat se … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
10.1.12 20:43
ajna píše:
Dana27 píše:
Jé, tak to ti opravdu neporadim, podle mě to má každej advokát trošku jinak. Na to se ho musíš zeptat, kolik bude za to chtít no.
Tak moc díky za info. Určitě to nenechám být, to by ti chlapi měli moc jednoduchý. :) Upíchnout si dítě, zdrhnout a nestarat se … :)

kdyz si dojdes na socialku odbor pece o dite,tak tam by ti meli poradit.. eventuelne kazdy pracovni urad ma pravnika - poradenstvi zdarma,tam by ti taky mohli pomoci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4572
10.1.12 20:49

projed to!!! urcite tam najdes odpoved :palec:

http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…limenty.html :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.1.12 20:49
Evelline píše:
ajna píše:
Dana27 píše:
Tak moc díky za info. Určitě to nenechám být, to by ti chlapi měli moc jednoduchý. :) Upíchnout si dítě, zdrhnout a nestarat se … :)
kdyz si dojdes na socialku odbor pece o dite,tak tam by ti meli poradit.. eventuelne kazdy pracovni urad ma pravnika - poradenstvi zdarma,tam by ti taky mohli pomoci :palec:

Bohužel u nás na sociálce mi nikdo neporadí. Například, když jsem dávala trestní oznámení na neplacení alimentů, tak mi paní poradila, že to musím podat v místě trvalého bydliště otce, což není pravda, podává se to v místě trvalého bydliště dítěte. Když jsem potřebovala s něčím poradit, tak mi dali viditelně najevo, že je obtěžuji, tak se tomuto úřadu raději vyhýbám a zjišťuji si info všude možně. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
10.1.12 21:25

Hm, já si právě myslím, že v tomdletom ti opravdu nikdo neporadí. Bohužel. Podat trestní oznámení pro neplacení alimentů (výživného na dítě) můžeš u policie místně příslušné pro trv. bydliště dítěte. Ale ohledně toho placení na neprovdanou matku, tak to snad ani tr. ozn. podat nejde. Tam musíš právě podat ten návrh na exekuci a pokud ti to případně nezaplatí, tak se „vlastně nic neděje“, nic nemá, nevydělává, nikdo na něj nemůže. Bohužel tak jsou naše zákony nastaveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.1.12 22:38
Dana27 píše:
Hm, já si právě myslím, že v tomdletom ti opravdu nikdo neporadí. Bohužel. Podat trestní oznámení pro neplacení alimentů (výživného na dítě) můžeš u policie místně příslušné pro trv. bydliště dítěte. Ale ohledně toho placení na neprovdanou matku, tak to snad ani tr. ozn. podat nejde. Tam musíš právě podat ten návrh na exekuci a pokud ti to případně nezaplatí, tak se „vlastně nic neděje“, nic nemá, nevydělává, nikdo na něj nemůže. Bohužel tak jsou naše zákony nastaveny.

Přesně tak to je… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
1.2.12 20:57
ajna píše:
Dana27 píše:
Přesně tak to je… :(

já bej tebou tak na něj tak jako tak podám exeukci, trvalí pobyt má u rodicu tak tam něco zabaví… a třeba tatínek si dá na to příště majzla. A nebo te%d je i zákon že můžou exekučně u přítelkině kde bydlí a nebusí tam mít ani trvalí pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová